Var är motivationen!?

Den är som bortblåst. Orsakerna till det är 2 till antalet. Min förbannade jävla arm. Och att det sovs väldigt lite i detta hus just nu. Elsa och Sixten springer som skållade råttor in i vårt sovrum på nätterna och bökar runt som om dom vore tokiga. Harry vaknar varje natt flera gånger och det enda sättet att få honom att somna om vid 5 tiden är att han också får ligga i våran säng. Slutresultatet blir inte bra. Inte bra alls skulle jag säga. 3 trötta ungar och en mamma och pappa som ser ut som 2 zombisar. Eller snarare långvårdspatienter med stroketillstånd!
Så är läget just nu i Kullbacken.

Over an out!

Kort summering

Av midsommarhelgen. Den var bra! Vädret var fint, ungarna glada, maten var god, trevligt med små grodorna och armen gjorde sådär lagom ont.
Den är för övrigt fortfarande knäpp, dvs nerverna vill inte alls det jag vill.
Bygget börjar bli klart också. Fint som tusan blir det och ungarna har jätteroligt med tornet, rutschkanan, gungorna och lekstugan. Ett bygge att beundra, bra gjort där Mannen!!!

Nu soffläge så nerverna i armen kanske vill som jag någon gång, börjar tröttna en hel del på att ha ont och vara handikappad!

Over and out!

Armen sitter kvar!

Japp armen sitter fortfarande kvar! Puhh! VAr lite orolig där ett tag. Och som jag trodde så har nerverna fått sig en rejäl smäll av operationen. Fick dock inget svar om dom var av eller ej. Men läkaren sa att det kommer bli bra men det kommer ta lite tid. Rensande upp såret när jag ändå var där. Och när sköterskan tryckte på vissa punkter i armhålan så gjorde det tokont i armbågen. Läskigt det där med nerver.
Hon skrev även ut smärtstillande piller till mig. Både läkaren och sjuksköterskan tyckte jag hade en väldigt hög smärttröskel. Och det stämmer rätt bra, men ibland är det dumt att lida i onödan. Så jag tog mina krumelurpiller igår och dom var riktigt trevliga! Blev så där härligt skön i kroppen.
 
Det var jag tyvärr inte imorse...Fy fasen vad dåligt jag mådde! Svettningar, starkt illamående, yrsel och tamejtusan varenda biverkning man kunde få av dom. Tycker nog inte det var värt den sköna känslan vs dagen efter. Så jag står nog ut utan piller.
 
Känner mig hursomhellst mycket gladare och posivtivare nu. Nu känns det liksom bättre,
 
Mannen snickrade på igår när ungarna sov och vips så är nästan lektorn/gung/stuge bygget klart. Alla ungarna och han är nu och köper mer plankor. Och jag ska kasta mig i soffan och vänta på att yrslet och allt det andra ska släppa!
 
Over and out!
 
 
 
 

Hmmm hur ska det tolkas?

Ringde till Uppsala idag angående avsaknaden av känsla och smärta i arm och armbåge. Läkaren som utförde operationen ringer efter några timmar upp och säger att det är ovanligt att det blir en sådan här biverkan av just denna typ av operation.
- Jaha säger jag men det förekommer alltså biverkningar likt denna?
Läkaren svara då
-Nej detta är första gången!

Men visst hur ska jag tolka det? Skulle nog itne kalla det ovanligt inte heller sällsynt utan snarare unikt! Och i mitt fall är unikt inte något bra!

Fick iaf tid imorgon så då får vi väl se och höra vad jag får för dom! Som det känns just nu kan jag tappa armen närsomhelst.

Over and out!

Ingen känsel?!

Jag har fasen ingen känsel nästan fån amhålan mer till armbågen! Så fort jag rätar ut armen och försöker mig på att lyfta den så sticker det i hela armen och det känns som om man får ett konstant slag mot den ömma punkten man har på armbågen. Jag undrar om inte läkaren har bränt bort vissa nerver eller om dom i minsta fall fått sig en rejäl törn för så  här ska det väl inte kännas?! Eller ska det? Får ringa på måndag och höra för nu börjar tom jag själv bli lite orolig och jag är nog den sista som brukar bli det, iaf när det gäller mig själv. Det konstigaste är nog att det blir värre för var dag som går. Såret läker rätt fint iaf, nått som är positivt. Men den här operationen var MYCKET STÖRRE än vad jag hade trott att den skulle vara. Sen får det fanimig vara nog! JAg vill vara frisk nu! Snälla Gud eller vem som bestämmer det, kan du/ni inte fixa en sån liten grej!

Over and out!

Älgtorn!

Maken bygger ett älgtorn på tomten, nog för att vi bor lite på landet men inte tusan bor vi i skogen! Och inte har någon utav oss jägarlicens heller. Vapen äger vi inte heller för den delen men han hade kanske tänkt sig att skjuta slangbella på dom stackars älgarna....

Riktigt så ligger det faktiskt inte till men man kan lätt tro det när man tittar ut på den just påbörjade byggnationen. Här ska nämligen byggas lektorn som sitter ihop med en gungställning och rutschkana. Under tornet och kanan ska det bli en liten lekstuga. Stora planer med andra ord. Men maken är sysselsatt ett tag framöver och Elsa och Sixten fick en varsin verktygslåda igår så han har tydligen räknat med expertishjälp.

Kan nog bli en intressant byggnad det där. Kanske tom en konstinstallation som folk stannar till och tar kort på. Kanske ska ansöka om kulturbidrag?! Eller få vara med i kommunens turisbroschyr?


Måste övervaka lite så det inte barkar åt skogen!

Over and out!

Fortfarande bedövad!

Klockan är nu 12 och jag är fortfarande bedövad i armen sen igår klockan 8!!! Är det normalt eller pytsa läkaren i extra mycket för att jag skulle få mindre ont? Nåja, natten gick ganska bra  och dagen idag känns helt okej. Bara jag inte lyfter något, såsom barn, tvätt, dammsugare och liknande. Redan rastlös med andra ord

OVer and out!

Lite större än jag trodde ...

var operationen jag gjorde idag. Laser och röksug och lokalbedövning fick jag. Så nu är armen fortfarande bedövad ner till armbågen( gjordes kl 8 och nu är kl 14) har börjat svida lite men kommer bli betydligt värre, så då blir det till att proppa i sig värktabletter. Armhålan (där laseroperationen gjordes) ser ut som om en zombie tagit en stor jävla tugga! Köttigt värre! Såret, eller rättare sagt hålet skall hållas öppet så det kan läka från grunden. Nu har jag bandage runt hela armen och ser ut som om jag har värsta brytarstilen. Blir nog lugnt på bloggfronten ett tag nu. Sjukskriven som man är. Hoppas INTE på för bra väder närmsta veckan.

Nu ska jag vila och ånka lite

Over and out!

Freitag Jawohl!

Å så var det Fredag, igen! Underbart! Och trots att sjukstugan gläntar på dörren fastän jag å det bestämdaste sagt ifrån så är jag på bra humör! Skönt, hoppas bara ungarna fortsätter med sitt braiga humör. Det är Sixtens tur att ha feber denna gång.

Min lilla bebis, som nog inte kallas bebis egentligen han är ju 1 år och 2 månader nu, Harry har börjat prata! När vi tittar på Rallysallad (vhs bandet med avåkningar från Rallylopp kring 90-talet) så säger han Oj oj oj när en bil kraschar. På morgonen säger han välling. Om man kommer in i samma rum som han är i så sträcker han upp armen och säger Hej! Blir så förvånad varje gång det händer. Vad hände med min lilla bebis? När Sixten och Elsa leker gatlopp i huset och springer fram och tilllbaka och vrålar så springer (ja han springer verkligen) efter och vrålar lika förtjust. När det bara är han och jag hemma passar han på att mysa lite med mig men efter en stund så blir han rastlös och längtar efter sina "idiot"syskon. Härligt att se att dom alla 3 tycker om varandra. Det är ju ingen självklarhet att syskon ska göra det.

Apropå barn, när man har skaffat sig ungar så säger man sen meningar man aldrig trodde man skulle yttra.
Några exempel:

Ingen traktor i badrummet! (Sixten kör in en stor plasttrehjuling med tillhörande kärra)

Sitt inte på Sixtens huvud! (Elsa leker att Sixten är en häst och det är väl okej, om hon inte använde hans huvud som sadel och dessutom är naken!)

Slicka inte på mammas rumpa! Du kan bli sjuk! (Elsa går ett steg längre i leken "dra ner mammans byxor och skratta leken". Själv ser jag framför mig hur jag försöker förklara för läkaren varför Elsa mår dåligt....)

Häng inte i gardinen Harry! ( Han är en riktigt klätterapa och tycker det är störtkul att hänga i panelgardinen utan att nudda golvet)

Sen har vi ju förstås alla meningar med att dom inte ska äta på konstiga saker eller stoppa andra saker på andra ställen.....


Hittils har inga av dessa grejer som hänt lett till något sjukhusbesök, tackom och lovom! Men den dagen kommer nog....


Over and out!

Ingen ordning alls!

Blir det på rutinerna/vardagen när Elsa är sjuk och pappan i huset är ledig en dag mitt i veckan! Trevligt är det dock att han är hemma, inte att Elsa är sjuk. Men som hon själv säger: Jag är frisk nu! (detta sägs även med ca 40 graders feber så  man kan inte lita riktigt på vad hon säger) Men frisk är hon nu iaf. Så båda stora ungarna är på dagis och Harry sover. Hoppas han sover en bra stund för det behöver han. Han har nämligen fått sin åttonde tand och det gör honom orolig på nätterna (kan ju även bero på de 120liter grönsnor han har i huvudet) Men vid gott humör trots snor, tand och lite sömn är han ändå. Så numera förklarar jag sjukstugan stängd för denna gång!

För att bli sådär läskigt intim kan jag berätta att jag kände att det var en uvi på gång hos mamman. Köpte därför tranbärsjuice för att bota skiten själv, för hos familjeläkaren får man ju ingen tid iaf. Sagt och gjort så började jag häva i mig juicen på kvällen när ungarna sov. Men fy helvete vad illa den smakade! Som farsans vin man snodde i yngre dar innan det var riktigt färdigt. Fick otroliga flashbacks när jag vinglar på Gröna gången på väg mot Parken. Huvaligen! Rekomenderar alltså INTE Coops tranbärsjuice! (Fast skiten hjälpte iallafall så nu blir det inga arior när mamman  i huset kissar!)

Skulle diska kaffetermosbryggarkannan eller vad man nu ska kalla den, häromdagen. Tog ljummet vatten för att inte chocka termosmaterialet. Men det struntade den tydligen i för chockad blev den, så pass att den explodera!
Jag blev så rädd så jag fick nästan en whiplash skada när jag ryckte till av rädsla! Reklamerad är den redan och ny skall det bytas till imorgon. Hur ska jag klara en hel dag utan kaffe!!!?????

För er som undrar, ja jag gör Plankan varje dag, men inte lika ofta som när jag började. Och jag känner att jag har visst magmuskler, dom har liksom bara legat i träda i några år,,,,decennier. Men börjar nu fungera som på en normal människa!

Annars händer inte så mycket, vi var till Bauhaus igår för att kolla in lite gungställningar, rutschkannor och sånt. Allting är ju anpassat för 2 ungar men vi har ju 3 i tät följd så vi får bygga något eget. Blir nog bra det där.

Nehej dags att planka sig lite innan Harry vaknar!

Over and out!

Gick kalasbra!

Kalaset gick alldeles utmärkt trots regn och kyla, vi knöla in oss i vardagsrummet alla 23 st + bebisen.
Maten var god, sällskapet trevlig och allt flöt på. Återkommer senare när orken och tiden finns för Elsa är tyvärr fortfarande sjuk (sen i fredags har hon haft feber).

Over and out!

Vill inte

Vill inte, vill inte, vill inte. Vill definivt inte.
Frågor på det?
Nepp då säger vi så!

RSS 2.0