Uppehåll och sol

Soligt idag. Bättre än igår. Då regnade det en hel del, särskilt när vi var ute och röjde bort alla sommarleksaker. Nu är rutschkannan och stegen upp till tornet borttagna. SÅ det håller en säsong till. Visst det är leksaker och såna går ju sönder men man kan ju iaf försöka hålla det helt en säsong till. Plast mår inte så bra i sträng kyla och snö.
Familjen fulltalig idag med. Pojkarna har härjat hela natten, pga feber. Mindre kul. Trött dag idag således. Hoppas kommande natt blir bättre.
Men som sagt, uppehåll och soligt idag.

Over and out

Vindstilla

Idag är det grått, mulet och vindstilla. Nästan alla löv från trädet blåste ner igår. Har redan hunnit kratta bort de mesta, skönt. Familjen fulltalig idag, trevligt.

Over and out

Tillägg till snöinlägget

Glömde säga att det gör ont i min arm igen. från armhålan ända ner till handleden. Svårt att räta ut den pga att det gör ont.
Inget mer än så.

Over and out

Snö

Idag snöar det. Och blåser. Fast åt fel håll den här gången. Alla löv blåser ner på den nysnöade gräsmattan.
Barnen är lediga från dagis, det är höstlov och då får inte 15 timmars barn gå. Är ju rätt vettigt.
Ska tydligen bli mycket snö så vi håller oss inne idag.
Snö och blåst var det idag alltså.

Over and out!

Sol

Idag är det sol och kallt. Den där extra timmen vi skulle få sova märktes inte av. Vi har varit uppe sen halv fem (enligt vintertiden)
Men skönt med sol iallafall.

Over and out!

Det blåser

Det blåser som en riktig höststorm idag. Soligt och blåsigt. Men åt rätt håll för löven blåser bort från tomten.
Så personligt och privat inlägg blir det idag. Och på det viset kommer det nog fortsätta i framtiden. Eller inte. Den som lever får se.

Over and out!

Vuxenpoäng!

Idag har Harry och jag varit och handlat. Var lite orolig att jag inte skulle komma upp i 300 kr som jag var tvungen till för att få köpa kaffet lite billigare. Opps säger jag bara, det behöver jag nog inte vara nästa gång för jag kom upp i fina 1000 kr och 68 öre! Och ja kaffet blev billigare, = vuxenpoäng!
Under samma handling så köpte jag även ljung, såna där man planterar ute nu på hösten, lilla fina. = vuxenpoäng.
Blev senare irriterad och börjar redan nu tänka ut hur jag skälla ut kassörskan för att jag inte fick min rabatt på 8kr/blöjpaketet när man handlar för just över 300 kr. = vuxenpoäng
Men det som är allra värst är nog att jag har börjat studera rengöringsmedel, vilka är bäst? billigaste literpriset? effektivast?
Det är fanimej inte vuxenpoäng! Det är pensionärspoäng!
Nästan så jag börjar bli rädd för mig själv när jag tänker i dom banorna och inte nog med det så går jag och lägger mig före 21.00 varje kväll!!!!
Vart ska detta sluta????

Over and out!

Gräsmattelycka!

Livet består inte av ett enda långt lyckorus. Den som tror det är fel ute, väldigt fel.
Nej det består mer av ögonblick av lycka. Korta, intensiva ögonblick som gör att man orkar med vardagen. Och tur är väl det, annars skulle nog många knapra piller hela dagarna.
För jag tror verkligen inte att många har det så där rosaskimrande och överlyckligt och perfekt som dom vill påskina via facebook och bloggar. Sen jag började med fb och bloggläsning har faktiskt mitt självförtroende och min självkänsla blivit sämre. För i början tror man ju att folk verkligen är så duktiga och perfekta!
Men så är det väl inte?! Inte kan det väl stämma, det kan väl inte vara så på riktigt?

Ett av dom där magiska ögonblicken när man känner ett lugn, harmoni och ja tom lycklig, även om det är ett ord som tappat betydelse precis som respekt, älskar, hatar eftersom det använts i tid och otid. Nåväl det är ett helt annat inlägg.
Igår inträffade ett sånt där ögonblick iallafall.
Jag höll på klippa gräset, Sixten gick bredvid mig med en läragåbil, Harry och Elsa lekte i sandlådan, det var vindstilla och solen lyste, det luktade nyklippt gräs och var bara helt underbart. Fanns ingen annanstans jag hade velat vara i just den stunden.

Jag hann tom tänka att det här ska jag komma ihåg, när det inte är så rosaskimrande och lyckligt.

Och vet ni, jag har redan fått ta fram den ögonblickskänslan några gånger idag. Och den har faktiskt hjälpt!
Ha en underbar onsdag!

Over and out!

Gräsänka!

Så var man gräsänka igen. Börjar bli rätt van med det här. Lite för bekväm med det också (hörde du det mannen! Varning utfärdas)

Sixtens sövning gick alldeles utmärkt igår! Han fick sitta i sin pappas knä och andas i masken utan sömnmedel först och sen sa sköterskorna (som var i den övre åldern) att nu Sixten kommer det lukta som i pappas bil. Sixten fortsatte andas in och sov sedan. Så skönt att det gick bra.
Pappan var så stolt och glad över det hela så det åktes till leksaksaffären sen. Sixten fick en stor bil med bärgare. Harry en liten bil man kunde åka på, Elsa fick en hund i en hundbur med diverse grejer till. Hunden heter tydligen Sofi. Tror hon bara kan två namn. Nu låter det som om mina barn får grejer hela tiden men så är inte fallet. Så långt ifrån verkligheten man kan komma faktiskt. Vi (speciellt jag) har aldrig varit såna som köper massor med grejer till jul och födelsedagar. Snarare tvärtom. En till två grejer räcker faktiskt. Men det är ett helt annat inlägg.

När Sixten kommer hem tar han sin stora bil rusar in i vardagsrummet, kommer lite besviket tillbaks till köket och säger:
- Var är alla barnen?
Jag svarar honom att Harry sover och Elsa är på dagis, då blir han lite mindre besviken och låter mig ta ur bilen ur förpackningen. Sen lekte han med den hela eftermiddagen och kvällen. Och imorse sprang han in till lekrummet och utbrast nästan i glädjetårar:
- Min bil! Pappa titta min bil!!!

(Sensmoral ala Disney)
"Det behövs inte mycket för att göra barn glada så därför behövs det inte trettiotretusen paket vid jul och födelsedagar!"

Nu fortsätta göra tisdag, alltså det vanliga, plocka, gosa, dammsuga osv osv.

Over and out!

Dagens I-landproblem!

Det är att vara begåvad med inte bara 1 utan 2 virvlar i luggen. Nu tyckte jag att frisören gjorde ett så dåligt jobb sist så jag har (tyvärr) varit och naggat lite på luggen själv. Problemet med det är att jag aldrig blir nöjd och luggen blir bara kortare och kortare. Till slut har jag fått till någon slags snygg "goddag-lugg". Det innebär att så fort du rör dig så vippar luggen lite snyggt upp och ner precis som om den sa just ordet Goddag!

Men låt håret växa då människa och ha inte lugg alls! kan man tycka

Problemet är bara det att om jag låter den växa skulle jag slå Leningrad Cowboys otroliga snablar med långa vägar, utan hårprodukter i!

Och att inte ha någon lugg alls utan ha det jämnlångt som övriga håret det finns liksom inte ens på kartan, för jag har ingen större lust att bli misstagen att vara en häst.

Ni hör ju själva vilket i-landsproblem jag har. Bästa lösningen är hatt på!

Over and out

(och här skulle det då ha varit någon utomordentligt bra bild på mig själv i hatt! Men se där det finns inte eftersom det ALLTID är jag som håller i kameran)

Lövblås är grejen!

Imorgon måndag är det dags för Sixtens sövning på öron-näsa-hals. Det var så drastiskt vi får lösa problemet med att han inte vill dammsuga sina öron. För det är ju tjyvtjockt där inne så något måste göras.. Det blir pappan i huset som tar det jobbiga, jag hade tänkt ta det men han har varit med och sövt så många barn (plus att han är så mycket starkare än mig om det behövs vrånghållas) så det blev liksom enklast att han tog det.
Gillar inte att söva mina barn, men måste man så måste man.

Idag har vi varit ute, det var faktiskt uppehåll i några timmar så passade på att vara ute och testa lövblås/sugen.
Det var riktigt skoj att köra med lövsugen, och inte nog med att den sög upp löven , den nästan pulveriserade dom!
Den maskinen m´kommer jag köra fler gånger!!! Det är min nya leksak!

Nu håller vi och grillar lite, trots spöregn. Måste ju fira 2 månader av ickerökning här hemma!

Over and out!

Blå skåpet!

Någon sket i det blå skåpet och svarade helt fel på ett gullig/romantiskt mail jag skickade till just denna någon.

Denna Någon kan numera se sig om i arslet (obs endast bildligt talat) om kvällens trevliga fredagsmys!

Ville bara tala om det! Mest för Någon

OVer and out

Veckorna går

Så var det fredag igen. Det går så himla fort allting! Igår var jag och Elsa och dammsög hennes öron. Det gick bra trots hennes enorma ömmande böld i ena örat. Hon fick hålla min hand och när det gjorde ont sa jag åt henne att trycka min hand istället för att hon skulle röra huvudet. Den flickan är rätt stark! Men hon låg still och idag är örat mycket bättre.
Efteråt hade vi lite mor-dottermys med fika på stan och shopping av vinterskor till mor och dotter. Det är så himla enkelt med bara en unge!
Idag ska vi försöka oss på att klippa lite löv med gräsklipparen, får se vad Sixten gör då. Han är ju som sagt livrädd för gräsklipparen...konstiga unge!
Men det går nog bra, bara Elsa står vid hans sida.hans största idol. Harry har nog Sixten som sin största idol. För så fort Sixten leker med bilar kommer Harry smygandes och vill vara med.

Annars tänkte jag ägna eftermiddagen till att skicka lite eggande, trevliga, inför-helgen sms och mail till maken. Då är han ju garanterat glad när han kommer hem till den hemgjorda pizzan ikväll (våga-vägra-tacos)

Over and out!

Där dog jag lite!

När man som jag är med ungarna nästan 24 h om dygnet (ja för dom kommer på nätterna också!) så är det lätt att glömma bort dom roliga, mysiga stunderna när alla tre verkar ha funnit en trotsålder samtidigt.
Men idag hände en sån där grej som gör att jag bara dör en liten smula av förtjusning och glädje.
Vi satt och åt, alla tre åt bra och var faktiskt tysta för en gångs skull, när Elsa reser sig från sin stol. Som den elaka pirayamorsa jag är så var jag på väg att börja "skälla" om att man ska sitta kvar på sin plats när man äter, men något i hennes blick fick mig att hejda mig. Och tur var väl det för hon går fram till mig, ger mig den största kramen hon kan och säger- Mamma du är jätteduktig på att laga god mat!
Så himla sött av henne! Det var ju bara lite makaroner och stekt falukorv för tusan!

Eller som Sixten sa till sin pappa igår. - Pappa var kommer bajs ifrån? Han är inte ens 3, han "ska" inte ens fråga sådant ännu! Han blev nöjd över pappaNs förklaring iaf.

Eller som när Harry tittar på en med sin stora blåa ögon och man riktigt ser allt bus därinne. Det behövs inte mer än så.

Det svåra just nu är faktiskt att komma ihåg dom stunderna, iaf när världskrigen avlöser varandra.

Over and out!

(en gammal bild, men det är sällan alla 3 fastnar på samma bild)

Borttappat: Min fina Harry!

Japp ni läste rätt! Min fina,busiga, underbara Harry är borta. Istället har jag fått en gnällig, klängig och matvägrande unge som inte alls är något kul att ha och göra med. Hans matvägran sitter enbart i skallen, typ för att han kan. För kaka och saft slinker ner utan problem. Men dåså Harry, då har du satt ribban nu!
Från och med nu blir det inte kaka och saft, endast vatten och mat. Duger inte det så får du vara hungrig! Låter det hårt? Kan tyckas så men med tredje ungen har man liksom lärt sig att matvägran är endast för att visa att dom minsann har en egen vilja, Sen tycker vi föräldrar synd om dom stackars små liven när dom inte äter (eller läs, dom orkar inte med gnället som hungriga barn ger ifrån sig) och går därför med på att mata det "stackars" barnet med exakt den födan hon/han vill ha, (läs saft, kakor, bullar,glass, pizza osv)
Hungern är faktiskt en förälders bästa vän! Det gäller bara att stå ut!

Over and out!


Det är endast i detta tillstånd han är sådär underbar!

Stressa stressa

Veckan som kommer blir lite körig. Idag ska Elsa och Sixten till hörselvårdens dagis i Västerås, vilket innebär att jag och Harry typ bor i bilen. När vi har kastat i oss lite mellis på em ska Elsa till ögondoktorn (förhoppningsvis för sista gången) för att kontrollera hennes skelögdhet. Den kontrollen är faktiskt i Sala. SEn är det hem igen och börjar göra kvällsmat.
På torsdag är det örondammsugning på Elsa. Åter fram och tillbaks till Västerås. Sen har mannen övertid på onsdag. Och veckan efter så är det tydligen kurs för honom igen. Puhhh!

Planering blir A och O för att det ska funka, Särskilt nu när Harry får sin sista tänder för sen är det fullt i hans lilla mun. Det är otroligt gnälligt och klängigt.

Nu far vi!

Over and out!

Det är bättre nu

tänka vad lite mat och snälla ungar och inte minst frisk luft kan göra. Det som gick i moll blev som bortblåst och fredagskvällen blev riktigt angenäm.
Ville bara tala om det.
Nu fortsatt trevlig lördag!

Over and out!

Vem försöker jag lura

Har försökt få till fredagskänslan. Men nej det går inte. Halsen är svullen, pencillinet hjälper inte, huden stramar och kliar, armen gör ont och gråten sitter som en fast etsad klump i halsen.Vill sätta mig i bilen och bara köra iväg, tills vägen tar slut och där ska jag bara sitta i tystnaden och tycka synd om mig själv.
För det är så jag känner.
Men det ska man ju inte säga, inte högt iaf. Och definitivt inte på en offentlig blogg. För det finns ju dom som har det mycket värre.
Ja jag vet det, jag förstår det mycket väl. Att det alltid finns dom som har det värre.
Men just nu känner jag så här och kommer faktiskt inte be om ursäkt för det den här gången. faktiskt inte!

Over and out!

Mr Mo Yan eller hur det nu var!

Jag blir lite irriterad. Om man frågar någon om en tjänst vill man ha svar om det är okej. Ett ja eller nej. Inte svårare än så. Så snälla du som jag har frågat, ge mig ett jag eller nej, okej!

Nu lämnar vi det och övergår till något mycket trevligare. Det är fredag!!! Och ja här ska det fredagsmysas, skiter fullständigt i att en del människor tycker det är jobbig att läsa om fredagsmys. Det är ett rätt bra ord. Man varvar ner, umgås och bara är liksom. Fast det är klart, man kan faktiskt fredagsmysa på en tisdag, faktiskt.

Nobelpriset i litteratur delades ut igår, till ännu en helt okänd författare för gemene man, överraskad? Nej inte precis. Om det gick till någon man hört talas om DÅ skulle jag bli överraskad. Tycker Svenska Akademin är lite som klubben för inbördes beundran och det känns som om dom försöker vara så politiskt korrekta så det blir löjligt. Men heeyy vad är jag för en person att döma, självklart ska vi ge priset på flera miljoner till en gubbe som enligt SA skriver "med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid". Låter onekligen bra,,,,eller!?

Minusgrader imorse, kan det vara så att vintern är här nu? Så länge det inte regnar är jag nöjd. Och det gör det ju inte idag så vi kanske skulle slå på stort och ta oss till stora lekparken. Vi får se, handla måste vi göra iaf eftersom jag glömde den turkiska yoghurten, bregott och tydligen skulle mannen ha CHOKLAD och glass Ibland undrar jag om inte han har mens eller är deprimerad med tanke på vad han äter. Eller så är han bara som jag, sockerkicksberoende! Fast jag och ungarna gjorde ju plankan igår så magen är mindre idag, det säger Elsa iaf och barn säger väl alltid sanningen!

Over and out!

Det äts!

Just nu choklad här! Klockan är 13.14 och mamman och Harry ska snart åka och hämta storbusarna. Då kan vi inte sova Harry, hörde du det, inte sova NU!!! Ät mer choklad unge så du inte somnar. Nej du kan inte tugga och sova samtidigt!

Matar i lite till för att han ska orka hålla sig vaken iaf tills vi kommer hem igen...
Så här går det om man promt ska upp kl 5 och bajsa Harry. Vad lär vi oss av detta, Harry?!

Over and out!

CV

Så var det dags att storhandla,,,,igen! Tycker inte jag gör något annat än handlar. Och då har vi bara 3 barn, hur är det inte för dom med ännu fler ungar!
Sen ska mamman till apoteket också, det var ju minst 3 veckor sen sista penicillinkuren så nu tycker jag att vi kör igen!
Har inte så mycket att berätta mer än att jag skriver mitt första CV och håller på pussla med det personliga brevet. Svåra saker det där, jag menar hur ärlig ska man vara, hur mycket ska man berätta om sig själv osv osv. Varför jag gör ett CV är att jag tänkte faktiskt söka ett jobb den här veckan. Nånstans måste man ju börja. Ska väl säga att jag trivs eg bra med mitt nuvarande jobb, alltså det jag hade innan jag gick på mammaledighet 2008. Jag gillade både arbetsuppgifter och kollegor. Dom flesta iaf, man kan ju inte gilla alla. Dom som man har svårt för behöver man ju inte umgås med på fritiden om jag säger så. Men det som gör att jag känner mig "tvingad" att söka nytt jobb är omständigheterna runt omkring företaget, sådant som jag inte kan påverka alls.(konjukturer osv)

Redan onsdag! Va fasen vad fort det går! Nehej, nu har jag "skrivit" listor till dom stora barnen så nu kan vi handla mat!

Over and out

Armar uppåt sträck!

Följande scenario utspelar sig på Sixtens förskoleavdelning denna morgon. Det är lite rörigt då alla barnen ska kläs på sig för att gå ut.

Jag står och byltar på Sixten galonisar när jag plötsligt känner att jag får ett djävulskt sendrag i magen.
Kände att jag var tvungen att förklara varför jag stod med ena armen rakt upp i luften och sa lite ursäktande.
- Jag har sendrag i magen.....jag har börjat träna.
Varpå Förskoleläraren som stod bredvid mig undrade glatt :- Jaha på badhuset eller 24?!
- Nej hemma på köksgolvet svarade jag och jag riktigt såg hur hon försökte sig på att se hur jag tränade på köksgolvet och hur i helskotta man kunde få sån träningsvärk av det.
Hon lyckades inte frambringa någon bra syn, det såg jag på hennes ansiktsuttryck.

Igår var det ännu en höstdag som vi spenderade ute. Måste ju passa på innan snön och höststormarna kommer. Hade tänkt springa på kvällen men hoppade över det för det är ju älgjakt nu. Inte för att dom jagar när det är mörkt men älgarna kanske är stressade så dom blir alldeles tokiga om det kommer en stackars joggare i skogen. Lika bra att hålla sig hemma då tänkte jag. (visst har jag rätt schyssta bortförklaringar!)
Men va tusan, jag åt ju sallaD (och ja det ska vara ett stort D i sallaD, det är så det stavas och uttalas i Dalarna) till både lunchen och middagen så det måste ju gå på ett ut, eller hur. (säger absolut ingenting om skålen med ostbågar och chips som smockades i på mindre än 10 minuter, ingenting)

Nu ska jag ta tag i alla hemmafrusysslor som väntar på mig, eller så struntar jag i det och myser bredvid Harry i lekrummet istället. Ja så får det bli, mys!

Over and out!.

Det har röjts!

I helgen! I det underbaraste höstväder som man kan tänka sig! Solen har lyst och det har varit varmt. Vi har kört skräp till returen, krattat löv, plockat ihop studsmattan för säsongen, grillat och lekt massor.
Jag gillar hösten när den är så här! Mer sånt tack, snälla vädergud!

I veckan som var, som för övrigt var rätt tung med BVC, örondammsugning och trots i massor så gjorde jag den "dumma" grejen att jag vägde mig när vi var och fikade hos mormor och morfar.
Nämen sigoddag då säger jag bara, Välkommen sluta-röka-kilon! Jag undrade just när ni skulle behaga dyka upp. Jag har väl haft mina aningar, jag menar det går inte att blunda för faktumet att ALLA tröjor sitter åt vid magen och jag ser så där härligt höggravid ut Planen nu är att så fort grannarna ser så ska mannen stryka mig ömt på magen, undrar hur länge det dröjer innan någon frågar när det är dags!
För att ändra på sina matvanor och kanske ev försöka gå ner i vikt, nej det vet jag inte om jag orkar!
Skämt åsido. Vi kör en nedtrappning av allt socker och ett försök till att röra sig mer. Sprang i torsdags och i lördags, har gjort plankan varje dag sen i torsdag (vilket var dagen vägningen skedde)
Det får helt enkelt ta den tid det tar. Blir ju så himla besviken när jag märker att det tar mer än 1 dag att gå ner 5-6 kg.

Annars så har vi feber och röda prickar att se fram emot denna vecka. Det är ju en vecka sen Harry vaccinera sig så det bör komma idag/ikväll. Och dra på trissor, inte en enda örondammsugning eller något annat sjukhusbesök denna vecka....men det hinner ju iofs ändras.

Nu mysa med ett stycke Harry som verkligen har upptäckt det där med att kramas och pussas, det gillas!!!!

Over and out!


Det leks!

Och stojas och leks ännu mer. Själv är jag tyst, försöker göra mig osynlig i något hörn. För det leks ju!
Såna här dagar gillar jag stenhårt!

Apropå mitt skulle-kunna-slå-ihjäl-någon-humör (och samtidigt skratta) så vet jag nu varifrån det kom. Med risk för att bli väldigt intim och självutlämnande så kan jag berätta att det var dom förbannade p-pillerna! Läkaren som tyckte jag skulle ha dom bedyrade att det var minsann 4:e generationens p-piller som var såååå bra! Inte minst miljömässigt. Jag skiter fullständigt i fiskarna i Östersjön när det påverkar mitt humör så till den grad att jag på riktigt kunnat slagit ihjäl någon, eller åtminstone skadat allvarligt!
Tror inte det är så bra för miljön heller, att ha hormonstinna tjejer/käringar som springer omkring och vill ta död på folk. (hmmm varför fick jag zombies i tankarna?!)
Det blev så tydligt för när jag slutade ta pillren så försvann mitt humör och jag blev med ens mitt fromma gamla jag igen. (okej kanske inte är from men nästan)
Att jag berättar detta är för att jag tycker att folk ska veta hur det kan vara att proppa i sig hormoner. Jag menar alla (iaf dom flesta) är ju emot doping och anabola men det är ju också hormoner. Inte alls lika men ändock.
JAja slut med "moralpredikan, det är ju ändå fredag! Och då blir det ju fredagsmys som resten av Sveriges befolkning ägnar sig åt just denna veckodag. Och eftersom jag var ute och sprang igår så kan det mumsas rejält idag,,,,också!

Over and out!

Nya familjemedlemmar så här på en torsdag!

Familjen är nu utökad med två stycken undersköna damer. Nämligen två "barbiedockor" (fast inte av det märket) från min storasysters tid som liten docktokig tjej. Och nu pratar vi INTE om det glada 80-talet utan snarare senare delen av 60 och början på 70-talet. Den ena dockan är lång och smal med en yppig byst och har dessutom kort hår! (och nej det är ingen som har friserat henne själv genom åren). Skulle kunna tro att hon skulle räknas som antikvitet! Den andra dockan är lite yngre men även hon en raritet.
Den långa smala ståtliga kvinnan fick tydligen namnet Sofi!
Den mindre lite mer flickaktiga dockan fick namnet 'Marsvin!
Helt logiskt, iaf om man är 4 år och nyss har upptäckt det där med dockor....

OVer and out!



Hitler!

Sixten och Elsa sitter vid köksbordet och ritar. Jag står vid diskbänken och tjuvlyssnar på deras konversation. (för ibland så leker dom faktiskt med varandra istället för att försöka slå ihjäl varandra)

- Hej Elsan! Det är pappan! säger Sixten
- Hej pappa! svarar Elsa
- Vad gör du Elsan? Det är pappan som frågar. säger Sixten.
- Fniss fniss, skratt skratt! säger Elsa

Nu börjar jag misstänka att något inte står riktigt rätt till, vänder mig om och ser att Sixten målat mustasch som pappa har.....men vad jag vet så ser han inte ut som Hitler!
Måste nog ha historialektion med barnen inom en snar framtid annars kanske leken blir Hitler, Stalin och Mussolini!


Här, endast Hitler.aka pappan

N M L och ibland O

Man bör inte ha datorn bredvid spisen när man steker bacon, man bör inte ha det alls. För om man nu är så j-a dum och gör det så kan det hända att tangentbordet inte uppför sig som det ska efteråt. Det kan bli så att vissa tangenter inte vill längre som tex n, l, m o osv osv osv.

(detta tog en evighet att skriva och lät som om jag skulle banka på fåglar som titta upp i olika hål, såna där som finns på nöjesfält ni vet som man dunkar skithårt med en klubba, exakt så lät det, ifall ni undra)

Fast å andra sidan är ju bacon så himla gott! Hm svårt val det där....
Over and out!


3-års trots

Den är här nu. på riktigt. Det är ingen lek längre. De har slagit till familjen med dunder och brak. Det värsta med den är att man har ingen aning om hur länge den håller på. Att den är vidrig vet vi sedan tidigare, men det skulle vara otroligt skönt med att veta när exakt den slutar. Så man vet när vi kan börja vara ute bland folk igen, typ leva som en "normal" familj. Tills den pågår som värst så lever vi som eremiter tror jag bestämt. Ja så får det bli!

Over and out!

I denna lilla kille huserar numera 3-årst trotsen. Hör gärna av er om ni vill ta över den. Den bortskänkes alldeles gratis nämligen.

Klassiker

Följande inlägg är INTE något "kasta-skit" på andra människor inlägg. Jag ser inte "ner" på någon. Det är ju deras val (fast jag har svårt att förstå det) Det är mer en undran och om någon har ett korrekt svar på den så är jag tacksam om att få veta det. För detta har jag funderat på ett tag. (ännu en rätt meningslös sak att tänka på när det finns så himla mycket jätteviktiga saker att ta tag i)

Det här med klassiker. Tror det är Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet. Om man är tjej så är det samma saker fast lite (ganska mycket enligt mig) kortare.
Att man gör klassikern är ju upp till var och en men varför (och här kommer min undran) domineras deltagarna av blivande 40-åringar? Både på herr och damsidan är det så.Är det den nya 40-års krisen istället för skilsmässa och röd sportbil? Här kommer lite teorier

* Förr skilde man sig i 40-års åldern (läs krisen) idag springer man istället och skidar 9 mil så man kan fortsätta vara gifta.

* Man vill bevisa för sig själv att man visst är som 20 år fortfarande, fastän det var dubbelt så länge sen man handlade på systemet för första gången.

* Många har pysslat med lagidrotter och saknar "lagkänslan, kamratskapet" och försöker på alla sätt och vis uppnå det igen.

* Det är ytterligare ett steg i "förerkligadigsjälv-ledet". Lite som "Du springer, alltså finns du"

* Man är rastlös helt enkelt eller så har man ADHD.

* För att man kan!

Det är några av mina teorier, finns säkert massor med flera. Eller anledningarna till att många gör klassikern är ju personliga, själv så skulle jag aldrig komma på tanken. Men jag är ju iofs ganska lat också. Jag tycker nog att jag gör klassikern varje dag genom att ta hand om ungarna, städa, tvätta och rodda i allmänhet.

Mannen kommer heller aldrig att göra en klassiker, på samma basis som mig, han är lat OCH dessutom så har han ju passerat 40 med råge!

Men vem vet vi kanske startar en ny trend med att börja spela cittra vid 40 respektive 55 års krisen!

Over and out!

Host och harkel

Rösten börjar så sakteliga komma tillbaka så då tyckte kroppen/förkylningen att då tar vi lite hostning och harkel på det här. Jaja bara ungarna slipper detta så är jag nöjd. Och som tur är så kan jag ju alltid lägga mig i ungarnas lekrum på nätterna för att störa så få som möjligt. (Faktum är att jag ligger bättre på lekmadrassen på deras golv än i vår 20.000 kronors säng!)

Annars så har vi mest myst, bråkat, tjafsat och lekt i helgen när pappan i huset äntligen kom hem. I söndags passade vi även på att vara ute när solen fram framme. En hel dag utan regn!!!

Denna vecka väntar örondammsugning på Sixten....hahaha den var rolig eller hur! Försök till petning iaf. Sen ska maken tydligen ha jourvecka vilket betyder att han åker tidigare och kommer hem senare. Sen skulle det tydligen vara sån där kollektiv övertid på onsdag igen.....det är alltså försäkringsbranschen man ska satsa på. Sen idag är det vaccination på Harry. Trodde det skulle bli en lugn vecka men det blir det nog inte....som vanligt då.

Over and out!

RSS 2.0