Vill bara meddela

Att ha tappat rösten när man tar hand om sina 3 små barn är ingen höjdare, inte alls faktiskt.
Den här dagen kommer bli låååång och omständig.
Dags för tredje ransonen kaffe.

Over and out!

Bollplank!

Jag behöver mitt bollplank aka mannen aka Micke aka Den Jag Älskar Mest I Hela Världen!
Vet att många tycker det är patetiskt att man känner sig halv så fort den ena är borta.Men så känns det för mig helt enkelt. Jag saknar min man när han inte är hemma. Han ger mig så mycket positivitet, när han är borta så blir jag och Jante (ni vet den där iditoten som man eg inte ska lyssna på men gör det ändå) bästa polare. Det är inte bra för någon. Nej jag saknar min man för han gör mig glad, hela tiden! Tur för honom att han kommer hem imorgon, väldigt tur!

Over and out!

Vad gjorde jag för fel?

Ibland undrar jag bara vad jag gjorde för fel, under graviditeterna och efter. Vad jag än har gjort så är det ju dumt att älta, nu undrar jag mer hur fasen ställer jag allt till rätta?
Ska det vara så här, är det en fas som det skall gås igenom eller kan det, hemska tanke, vara så en del av mina barn trivs med att vara elaka?! Eller är det fler än jag som tänker så här om sina barn? Eller är alla andras barn perfekta och mina är totalt värdelösa precis som sin mamma!?

Det tänker jag fundera på resten av kvällen och hoppas att den blir till den bättre mot vad eftermiddagen har varit.

Over and out!

Tjohho!

Vilken underbar natt! Eller inte!
Jah gick och la mig redan kl 21 för jag hade en känsla av att jag skulle få vara vaken några timmar inatt. Och den känslan var inte fel, tyvärr!
Sixten hade hög feber och kunde inte slå sig till ro, Medusinen han fick tog någon timme på sig att verka så vid ca 2.30 somnade han äntligen i sin säng.
Harry har haft värsta tjocka halsen och tät-i-näsan grejen inatt. Vilket har gjort att han har haft en anings svårt att få luft. Efter några turer fram och tillbaka i min säng så somnade han äntligen in i sin säng ca kl 2. Elsa kom hasandes vid 2-tiden och dra på trissor så låg ungen still bredvid mig, hela natten! Så hon fick ligga kvar där. Tappade räkningen om hur många ggr jag kånkade in Sixten.
Nu har jag intagit dagens första kaffe, känns som om det kommer bli några fler idag. Men trots spring och sjukdomar så är jag inte så död som jag borde vara. SKönt för dagen kommer säkerligen bli lång.

Det enda som står på planeringen är att handla mjölk och messmör(till Elsa, hon tjatar varje dag om det),och sen köpa kalsonger till Sixten. Han vägrar sätta på sig kalsonger som inte har ett biltryck på sig, helst ska kalsongerna vara minst 2 storlekar för stora också,då blir han nöjd min lilla krångeltomte.

Nej nu mer kaffe och titta på film med halvsjuklingarna!

Over and out!

För övrigt tycker jag pojkar passar alldeles utmärkt i rosa!

Ensam!

i fyra dagar! Men det ska nog gå bra. I eftermiddag så far vi till Västerås för lite örondammsugning på Elsa. Hon fixar det där så bra själv så jag tänkte skicka in henne själv i rummet, medan jag stannar i lekrummet med pojkarna, Efteråt tänkte jag lyxa till det med att köpa med mat från Mc Donalds. Då blir jag nog populär. :)

Har glömt berätta att det nu har gått över 5 veckor sen jag slutade röka. Och det känns himla bra. Visst ett sug kan komma ibland men det är oftast ett "sug" på att få en stund för sig själv. Då går jag iväg en pytteliten stund och kommer tillbaka glad och utan sug.
Ätandet har nu minskat också så nu kan vi ju kanske tom spara lite av pengarna som förr gick till tobak. Köksrenovering here we come liksom!

Harry sover nu och jag funderar på om jag ska läsa klart Zlatan boken eller gå och duscha? Båda känns lika viktiga men hinns inte med att göra båda innan det lilla trollet vaknar..Hm hm hm äh va fasen det blir en dusch, känns som resten av mänskligheten som jag kommer träffa idag tjänar på det.

Over and Out!

Åhh fan!

Mannen skruvade och klättrade ju som sagt i helgen, eller som det också heter på ren svenska, han arbetade fysiskt!
Nu är det ju inte så att han är helt främmande för det. Han har ju ändå byggt och renoverat 3 stycken hus. Och skruvat med en himla massa bilar under sin livstid (som är rätt lång, han är ju ändå 50!!!!)
Man tycker ju då att han borde ha lärt sig ett och annat knep för att slippa träningsvärk eller ja lidande skulle man också kunna uttrycka det. (eller förresten, läs ånkande inför den nuvarande frun om hur ont han har)
Men se där vad fel jag hade. Efter ett himla ånkande som inleddes redan på lördagskvällen och fortsatte långt in på söndagskvällen så fick jag liksom nog och gav honom ett litet tips bara sådär i förbifarten. (eller läs, det har jag tänkt på många gånger men är hans huvud dumt så får hans kropp lida)
- Du kanske inte ska ta av dig tröjan när du är som svettigast och sen sluta jobba, du blir liksom lite kall då och det gör nog ont i dina muskler sen när du blivit riktigt kall och stel. (liknelse=spring på en rejäl lång löptur där svetten lackar om dig. Stanna sedan upp och ta av dig alla kläder och ställ dig i en snöhög. Gissa sen om du kommer vara mjuk eller kall i lederna)
........mannen tittar på mig, först som om jag var helt ute och cyklade.
.........sen tittar han på mig och spricker upp i ett leende och säger:
- Men så har jag ju aldrig tänkt, Smart, så kan det ju vara!

Att det ska behövas en fru till allting!

Over and out!

Mannen!

Tyst som i graven, halleluja för det!

Det är så förbannat tyst i köket, och jag älskart!!! Hurra för en händig man säger jag bara (eller det där lät ju lite gammeldags, hurra för en händig partner och en otroligt snäll partner som tar hand om alla ungarna och håller sig hemifrån när den ena partnern skruvar bort värme/fläktsystemet i köket och sätter upp det nyss nämnda systemet på vinden)
Vi var på handboll under tiden, Elsa och Sixten fixade att sitta still nästan hela matchen. Sixten blev ybertrött i slutet på andra halvlek så då åkte vi hem till mormor och morfar istället. Harry däremot var vild hela matchen, han sprang fram och tillbaka överallt hela tiden, och jag sprang bredvid.
På söndagen var vi tvungna att handla lite prylar till väggen där värmesystemet suttit och där vår kolfläkt i rostfritt nu sitter. (som för övrigt låg i förrådet, har inte alla en extra fläkt i förrådet liksom)
Så vi tog en snabb shoppingtur inklusive ätning på PizzaHut (allt för blidka mamman i huset) på ett par timmar. Mannen målade väggen, jag gick igenom alla ungarnas kläder och sorterade in det vi fick för någon vecka sen, ungarna lekte. En perfekt söndag!

Jo just vi sålde Harrys vagn också, har tröttnat på att ha kombivagnen i groventren, den tar bara en massa plats. Det roligaste var väl att det var Elsas dagiskompis föräldrar som köpte den, dom fick en hoppgunga på köpet. Så blev man av med lite mer grejer liksom.

I fredags var ju pappan (som Sixten säger om Micke, han säger mamman om mig, vi är alltså i bestämd form för honom)) och Sixten på Öron-näsa-hals för rensning. Ingen dammsugning den här gången heller, hon fick dock peta lite med en tops. Så ett pyttelitet framsteg, men han hör fortfarande lika dåligt, måtte vi få ut vaxet snart.

Under tiden var jag Elsa och Harry och handlade dyyyyr vinterjacka åt mamman, Hoppas det blir kallt i vinter så jag får använda min snygga svarta (vad annars) jacka! Elsa fick också en jacka men det satt hårt inne. Hon gillar inte alls saker som sitter åt lite. Och ni som handlar kläder vet ju att nu för tiden är modet för tjejer i hennes ålder tajts och faktiskt tajta men långa tröjor. Tror ni hon blir galen när jag försöker prova något av detta på henne? Så in i bomben, så jag har lagt ner det där nu. Vi handlar på killavdelningen och kör enbart med stora mysbyxor! Tjejtiden med glitter och klänningar den kommer nog ändå.

Nu ska jag hänga lite tvätt för ovanlighetens skull! Mannen ska på utbildning i 4 dagar och inte hade han planerat vad han skulle ha med sig......så tvättmaskinen går varm just nu.

Over and out!

Fullt ös!

Blir det idag! Sixten ska på örondammsugning (eller ja, försöka iaf). Jag hoppas innerligt att det funkar denna gång för jag håller på att tappa rösten av allt detta gapande. Sen att han är inne i nån trotsperiod gör ju inte saken bättre...
Medan pappan och Sixten brottas hos öronläkaren tänkte jag, Harry och Elsa åka och shoppa lite. Ska kolla på vinterjacka till mamman. Hon har nämligen inte köpt en vettig, snygg, trivsam jacka sen 2006! JAg blir lite dumsnål och vill liksom inte lägga ut 1300-1400 hundra på en jacka. Då ska den vara perfekt, och någon sådan har jag inte hittat ännu.
Tänkte kolla jacka till Elsa också och kanske så vill hon ha ett par nya jeans: Hennes enda par har hon vuxit ur! Och dom är märkta med åldern 6 år! Hon är 4. Tydligen ska alla flickor idag vara stöpta i samma form, pinnsmala och bräckliga. Elsa är inte tjock, hon är helt enkelt grov. Nåja går inte in i den diskussionen för då blir jag bara arg. OCh det vill jag inte vara en fredag! Räcker så bra med dom övriga 6 dagarna i veckan...

Vi ska även handla rör och grejer till fläkt/värmesystemet i huset. Det skall flyttas upp på vinden, för att få det tystare i köket. Jag håller på bli tokig av surret i köket och det är ju där vi är mest nästan.

Ska försöka hinna med att köra släpkärran som är full med skräp till återbruket också.

Sen är det nog hanbollstittning som gäller för mig och ungarna på lördagen. Seriepremiär för storebror. (då kan ju mannen passa på att flytta fläkt/värmesystemet under tiden)

Och ikväll är det mat hos föräldrarna, har alltid sagt och säger det fortfarande, GRATIS ÄR GOTT!

Vi hade tänkt hyra en "padda" (en tillplattningsmojäng) till gruset vi la för nån vecka sen men det hinns inte med. Ännu en nackdel att på en mindre ort, allt stänger kl 14 på lördagen och är helt stängt på söndagen. Så "allt" måste hinnas med på väldigt få timmar.

För nästa vecka blir det ingen tid alls till detta då maken ska på kurs! i 4 dagar. Och mycket kan jag fixa själv men att hyra padda och köra den själv med 3 ungar där går nog gränsen.

Nu ska vi äntligen klä på oss, vi har softat lite på morgonen. Hur skönt som helst!
Hoppas ni får en trevlig helg!

Over and out!

Gustav Vasa!

Igår var det ju alla ungarna hemma och vi passade på att vara ute så mycket som det gick. Vi väntade på ett besök som skulle komma mellan 11-14. Så efter lunch passade vi på att gå ut.
Exakt kl 13.14 kom det en röd bil med landstingets logga på.
Jag hade berättat för Elsa att det skulle komma en gubbe (det visste jag pga av namnet och att jag hade pratat i telefon med honom) och skruva fast en apparat vid tvn. Elsas kommentar när hon ser personen i bilen:
- Nej mamma det var ingen gubbe, det var en tant!
(detta hörde som tur var inte person i bilen)
- Nej. Elsa det var ingen gubbe det var en dam istället svarade jag.
(personen i bilen hör fortfarande inte vår konversation)

Personen kliver långsamt ur bilen, jag närmar mig när jag hör personen ifråga säga:
- Är det dina barn allihop? (på värsta västeråsmålet, och det är nog en av dom fulaste dialekterna i landet)
Då hamnar jag i någon slags chocktillstånd.
Det var en man! Med en Gustav Vasa page och han var en tvärhand hög.
Ja svarade jag snabbt och visade Gustav Vasas ättling in i vardagsrummet. Berättar lite om vad vi har för utrustning, hämtar en stege åt honom och säger sen:
-Vi är ute om det är något så kom ut och säg till då.

När han var färdig ropar han på mig och vi går in och pratar om det tekniska. JAg blir smått nervös av honom, nästan enbart pga frisyren och hans korthet. Det är inte ofta jag pratar med män som är lika långa som mig, dvs 161.5 cm (och ja den halva cm är vikgig!)
Men det var en trevlig karl och han visste vad han gjorde.
Det är inte varje dag man får prata med Gustav Vasa!
Och hörselslingan testade jag själv på kvällen. Ett måste att ha båda apparaterna i men det var första gången på minst 15 år som jag hörde vad dom sa (förutom extrem skånska) när det var ett svenskt program. Ska bli intressant att se en svensk film! Har bara sett svenska filmer som har haft text dom senaste åren. Svensk ljud är nämligen inte av så bra kvalitet.


Kvällen igår gick för övrigt bra! Mannen jobbade ju över så jag fick ta läggningen själv med alla 3. Och dra på trissor alla 3 samarbetade med sin mamma. Tack för det ungar, det behövdes!

Har ni förresten märkt att ju längre veckan går desto mer positiva blir inläggen. Känns så iaf. För fredagsinlägget brukar sprudla av glädje och positiv energi. Kan det vara så att det är för att helgen är i antågande? :)

Over and out!

(för att få en bild på Harry som inte är suddig eller att han "äter"upp kameran eller springer därifrån måste man brotta omkull honom på golvet)

Det där med bloggetikett

Jag är ingen van bloggare, läser inga kändisbloggar för jag har inget behov av att läsa sminktips, dagens outfit eller något annat som är totalt ointressant för mig. Jag läser gärna bloggar av vanliga människor med vanliga, vardagliga problem. Som har liksom jag funderingar över livet i sig, undringar och kanske rent av lite erfarenhetstips om livet att dela med sig.
Men jag förstår inte varför en del lösenordskyddar sin blogg helt plötsligt? Skriver man inte för att dela med sig till alla? Om man inte skriver för alla så varför skriver man inte en hederlig dagbok som man kan gömma under sängen, eller ett worddokument på sin alldeles egna dator. Då är det garanterat INGEN som läser den.

Och så var det där med etikett, eftersom jag inte är en van bloggare vet jag inte vad som gäller i den "världen", vilka oskrivna regler/lagar det finns och vad som händer om man råkar göra "fel".
Här kommer ett exempel på vad jag har märkt inom den ack så slutna bloggvärlden
* "Kommentera gärna för det är ett bra sätt att få egna läsare" Så står det på nästan varje bloggsida. Men vad händer om man kommenterar någon? Finns några olika saker som händer:

1. Bloggaren struntar TOTALT i din kommentar eftersom du inte ingår i hans/hennes bekantskapskrets, dvs ni umgås inte i riktigt livet, alltså finns du inte ens.
(Råd till denna bloggare/bloggerska= Skit i bloggen och prata direkt med dina vänner istället!)
2. Kommentaren passar inte överens med bloggarens egna åsikt och tar således bort den! (obs nu är det inga personliga påhopp, rasism osv som dessa kommentarer handlar om utan tex om vilket skomärke man fördedrar)
(Råd till denna bloggare/bloggerska= Om du frågar så kan det hända att du får svar som inte du tycker passar, Så fråga för fasen inte då!

Sen en helt vanlig fråga när det gäller kommentarer i bloggvärlden. Ska man svara i sin egen blogg på en kommentar eller ska man svara i kommentatörens/kommentatörskans blogg? Alla gör olika.
Själv föredrar jag att svara i min blogg, det är liksom lättare för andra att förstå vad man pratar om då också.

Lite funderingar om bloggvärlden. Säger inte att jag har rätt eller fel men kan tycka till om det iaf, för det har man ju rätt att göra. Visserligen en skitsak att tycka till om, jag menar det finns ju miljoner viktigare saker, som världsfred, Valet i USA, zipförpackningarna osv osv osv

Nog bladdrat för nu, äntligen förmiddagskaffe!!!

OVer and out!

Vilken jävla sol?!

Vi hann lagom fika färdigt så var solen borta. Jag behöver solen, jag gillar inte alls när det blir mörkt som i en kolgruva redan kl 11 på dagen. Är det överhuvudtaget nån som gillar det?!

Inte nog med att solen försvann det förbaskade regnet kom också! Hej då till torkningen av sängkläder. Nu får det hänga inne istället och har jag tur kanske, men bara kanske det har torkat till på fredag!
Nej jag är inte bitter,,,,,bara lite småsur över vädret så där i allmänhet. (och fan ta den som säger att det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!, Den jäveln kan gå ut själv med 3 småbarn i lervälling!!!)

Over and out!

Kanske en vana nu?!

Igår var jag ute och sprang igen, Lika "långt" som sist, fast det gick lite snabbare denna gång. Gick ut lite för hårt för hade hela kroppen full av adrenalin, inte den typen som är bra dock. Mer av sorten frustrationsadrenalin. Sixten får ju sova på dagis, även om jag sagt till om att han INTE får sova mer än 1 timme så funkar det inte. Igår sprang han upp flera ggr och vred och vände på sig i sängen hur länge som helst. I ca 3 timmar var han vaken efter det att jag la honom och storasyster (som somnade på 5 min). Han kan inte sova middag längre på dagis för han blir helt slut av detta, vi med. När han är hemma sover han ju inte. Men hur håller man en enda unga vaken på avdelningen när precis alla andra ungar sover?! Det går inte enligt min mening. Vi skulle vilja att han bytte avdelning, att han hoppade upp en "klass". Inte bara för sovandet, vi har märkt att talet har blivit sämre och han har blivit mer ego. Tror det beror på att ingen av de andra barnen matchar honom i stimulans, dom är för små helt enkelt. Nu har det gått så långt så Sixten själv säger varje dag att han inte vill till dagis och det är stora tårar vid lämning. Nåja vi låter det gå denna vecka ut för att riktigt kontrollera så vi har på fötterna vid ett ev samtal med personalen (som Sixten för övrigt gillar jättemycket och vi med för den delen)

Annars idag så händer inte så mycket, Ska laga mat, hänga tvätt precis som alla andra dagar, Vi ska försöka vara ute en del för SOLEN lyser ju och det är varken storm eller regnoväder! Hurra för fin höstdagar. Livet blir med ens mycket lättare.

Over and out!

Som jag trodde

Så gick det inte så bra för Sixten (och pappa) hos öronläkaren i fredags. Svett, hysteriska skrik och ingen dammsugning denna gång heller. Hon fick bara titta i öronen och det är fullt därnere. Fast det visste ju jag redan. Så vi ska tydligen droppa med terracortril i en vecka så har han en ny tid på fredag. Haha säger jag, det får pappan ta för det är omöjligt att få i nått i Sixtens öron. MEn eftersom det var pappan som gick med på det hela så får han ta det. Han har dock inte börjat ännu vilket läkaren tyckte att vi skulle göra,,,,,

I söndags var vi i Dalarna och firade lite födelsedags"barn" (läs blivande tanter! hihihi) och tror att hela familjen blev sockerchockade för det fikades på eftermiddagen också hos farmor och farfar. Nästan läskigt att få sockerchock. Trevligt var det i Dalarna trots sockret

I lördags kom min faster och man och min kusin med hennes barn. Hon hade med sig säckar med kläder Sånt gillas! JAg fåt en sån ångest av att handla kläder, både till mig själv, ungarna och mannen. Inte för pengarnas skull utan ,,,ja jag vet inte, ångest för jag iaf. SÅ när det kommer hem flera kassar med kläder blir jag glad. Har ett rum där jag försökt sortera efter storlek och barn. SÅ snart ska det i lådorna.

På onsdag så kommer en hörseltekniker hit och monterar in hörselslinga. Ska bli intressant att höra hur bra den är. Har testat det för många år sen och den var väl inte så bra.Jag hoppas att tekniken gått framåt rejält sen dess, fast jag är tveksam för kan man inte ens göra burkar som passar till hörapparaterna (dom som finns är så dåligt utvecklade så apparaterna knäpps igång 9 gånger av 10 man lägger ner dom, och då drar batteriet ur sig) Men men jag ska inte måla fan på väggen innan. Samma dag är det kollektiv övertid på pappans jobb så han kommer tidigast hem 20.30. Får se hur det går med läggningen av alla 3. Bra får jag hoppas för den där mannen ska på utbildning snart och kommer då vara borta i 4 dagar. Inte lätt att vara gift med en tjänsteman! hahahah

Nu lite förmiddagsfika med min buspojke Harry!

Over and out!

Jag gjorde det!

Tack för kommentarerna från förra inlägget! Med tips och råd.Jag har inte helt stoppat pluggandet i soptunnan. Utan det finns där i bakhuvudet. Finns ju en hel del utbildningar som man faktiskt inte ens vet om, och en uppsjö av kurser. I och med att jag bor där jag bor så finns det även några högskolor/universitet att välja på också. Jag funderar vidare och börjar titta runt lite i pluggdjungeln innan jag förkastar iden. Samtidigt som jag kollar platsbanken. Kändes bara så hopplöst igår men idag (med era ord i ryggen) känns det så mycket bättre.

Nu till något mycket mer roligare! I onsdags var ju jag till frissan. som sagt, och nej ingen ny frisyr blev det,bara en enkel toppning. Men efteråt så gick jag och shoppade lite, gjorde av med 1435 kr den timmen jag var på stan (inkl klippningstiden). Köpte dyyyyrt schampo och presenten till mormor men det som var mest chockerande var nog att jag köpte joggingskor till mig själv!!

Under hela min "karriär" som fotbollsspelare sprang jag inte ett enda steg i onödan, alltså jag var inte ute och löptränade på egen hand. Och på försäsongen när vi hade löpträning tillsammans i laget så var det inte många ggr jag var med. Och när jag väl var med kom jag alltid sist eller så fuskade jag och sprang mycket kortare än dom andra.Man kan säga att jag ALDRIG har fattat grejen med att springa (förutom med en boll)

Igår körde jag premiärturen med dom nya rosa pjucken! Värmde upp med att klippa gräsmattan, ta hand om 4 barn OCH laga kvällsmat.
Jag sprang inte långt eller fort men jag sprang. Ca 2 km blev det och man ska inte gå ut för hårt. Det som var roligt att upptäcka var att efter att jag slutat med cancerpinnarna så orkade jag mkt längre med lungorna än jag gjorde innan.Mindre bra var att jag fick det bekräftat att inte en enda av fotbollsmusklerna fanns kvar!
Sportbh:n var på men när man är så här otränad och slapp skulle man behövt sportbh för häcken också! Det var fasen vad den svängde, den var liksom överaltt. Jaja nu är jag igång iaf, och jag kom ur sängen imorse och det känns bra. Vi börjar sakta och kort och ökar när jag känner att jag klarar av det. Säg det inte till någon men det var faktiskt kul att springa!

Over and out!

Mitt härliga (och ibland otroligt tålamodsprövande) gäng!

Jag borde....

söka ett nytt jobb. Jag behöver verkligen ett nytt jobb. Idag efter lämningen på dagis åkte jag och Harry och hälsade på mitt jobb.
Det skulle vi inte ha gjort. Jag blir superdeprimerad varje gång jag är där. Ångesten nästan lägger sig som en stor tung kappa över axlarna. Får svårt att andas och obehagskänslorna som dyker upp så fort jag ser byggnaden blir bara starkare och starkare ju närmre vi kommer.
Anledningen till att jag inte ens söker ett nytt jobb är många.
* Har ingen utbildning, jag gick i stort sett från gymnasiet direkt till golvet på verkstaden och har sedan arbetat mig "upp".
* Har aldrig sökt ett jobb
* ÄR en snart 36-årig 3-barnsmamma som inte kommer att kunna jobba 100% pga det två äldsta barnens hudåkomma. Jag menar förutom vanlig VAB som dom flesta föräldrar gör så tillkommer en massa dagar då vi är på kontroller, justeringar osv.
Och vilken arbetsgivare anställer en sån????

Okej sticker inte under stolen med att min egen rädsla är en stor del i det hela heller. Nya saker och förändringar i livet är läskigt. Allt är inte bara "kul och spännande".
Många säger åt mig att plugga för lastgammal är jag ju inte ännu. Men vad fasen ska jag plugga? Har inget intresse som jag brinner för, plugga för pluggandet skull (alltså få en titel och kanske eventuellt en chans att få ett arbete) är inte aktuellt. Ska jag få minst nån tusing i månad som skuld hos CSN så ska det vara värt det. Och just nu finns det inget som jag kan tänka mig plugga.

Fast det är nog lika bra att börja acceptera att jag måste söka nytt jobb inom en ganska snar framtid för det företaget som jag jobbar på nu kommer med all sannolikhet inte finnas kvar i s´Sverige om ett år. Då är nog all produktion och försäljning flyttad till Kina.

Tips på vad man kan söka för jobb, ev plugga (alltså vad ni tror jag skulle passa som) tas tacksamt emot!

Over and out!

Ny taktik!

Sixten är ju så gott som blöjfri på dagarna. Bara det att jag får inte på honom några kalsonger! Har provat allehanda modeller och lirkat hit och dit men nej inga kalsonger ska på. Han är en riktig naken unge och vill helst aldrig ha kläder på sig.
Idag fick jag på honom ett par stora (minst strl 150) boxerkalsonger som faktiskt dög! Dra på trissor! Att han sen efter en kvart säger att han vill ha blöja för att han ska bajsa är en helt annan sak. Fast jag var lite lurig där och satte på blöjan under kalsongerna.
Inte för att det blev någon bajsning så nu har blöjan åkt av igen! MEn kalsongerna är kvar. Ska bli intressant och se hur det går på dagis!

Over and out!

Snygg!

Idag ska jag göra mig snygg! Eller nja mindre ful, eller vem försöker jag lura! Idag ska jag klippa mig så att jag ser någonting. Endast därför. Var eg mammas klipptid men hon ville inte ha den och hon tyckte tydligen att jag behövde den för det var ett himla tjat om att jag skulle ta den. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det?!

Ungarna ska vara hos mormor och morfar så länge, och vad dom tjatar om att åka dit. Sen kl 7 imorse har det tjatats.Så snart orkar jag inte höra mer, nu mutar jag med bulle och kaka till förmiddagskaffet för att få lite lugn och ro.

Nej nu måste jag nog beslagta nyss nämnda bullar! Annars orkar dom ju inte med nån mat på flera dagar!!!

Over and out!

Inom en snar framtid

Skall detta kök göras om! Med snar menar jag inom 2 år. För nu börjar jag tröttna på detta 90-tals kök! Skåpluckorna är smutsvita med spår där precis all skit fastnar när du försöker torka av den otroligt tarva ytan.Efter 23 år finns det liksom ingen ytfinish kvar. Att det sen är diverse hack och bortskavd färg på vissa ställen gör ju inte heller att det är lätt att hålla rent.
Golvet är visserligen yngre än 23 år men av urusel kvalitet istället. Nån halvtaskig laminathistoria som skiten syns på direkt och sitter benhårt fast. Att det sen låter som om det är en hel porslinsfabrik som sprängs om man tappar ett fat gör ju inte saken bättre.
Vet bara inte hur det nya köket ska se ut. Ska man ha träluckor, blanka släta luckor, färg eller vitt, ska golvet vara plastmatta eller riktigt trä? Finns ju hur mycket som helst att välja på i dagens läge.
Mina krav är dock att det är lättstädat, att skiten inte syns på en gång och att det är "tysta" (alltså golvet ska vara mjukt och tyst och även lättstädat),
Nåja har ju ca 2 år på mig att fundera ut ett vinnande koncept!

Over and out!

Vilken härlig dag!

Det var igår! Först 4 vändor (a´en halvtimme styck) till Västerås. När jag hämtat Elsa och Sixten åkte vi direkt till "alla-barnen" (läs stora lekparken i stan) där det klättrades, sprang, snurrades, åktes och skrattades en hel del. Och dra på trissor inte ett enda skrubbsår eller bula! Efter det åkte vi och handla. Skulle bara ha lite blöjor och spagetti men notan slutade på över 900 kr! Oj, som "ursäkt" kan jag ju säga att handla INTE när du är kissnödig, det slängs i en massa konstiga saker då.
Efter handlingen åkte vi hem och gjorde i ordning lyxfika. Källarfranska, ost och skinka. Det mumsades på för fullt hos alla 4. Och jag var fortfarande mätt när vi skulle äta kvällsmat.Efter det gick vi ut igen. Grannen kom lite senare med sin lastbil fylld med grus till vår nygrävda grop. Så då hade vi att göra en stund. Han portionerade ut grushögarna snyggt med sin skopa så det såg ut som massor med "ägg" (som i filmerna Alien).
Efter det kom pappan hem, det lektes lite till, jag lagade mat, det åts igen, det tittades lite på tv, det duschades barn i omgångar sen var det dags för sängen för ungarna!
Då var det dags för mamman och pappan att ta hand om "äggen" (läs grushögarna). Så vi avslutade kvällen lite snyggt i skymningen med att skotta/kratta grus. Vilket var otroligt avslappnande, jag måste nog börja jobba snart om jag tycker skotta grus är avkopplande....
Vi tittade sen på Lillyhammer, som är en rätt skön tv-serie. Stundom pinsam,stundom rolig. SÅ igår var vi uppe till kl22.00! och jag kände mig faktiskt pigg när vi gick och la oss. SÅ nu hoppas jag att det värsta har vänt. Man börjar ju bli lite mer van vid att det mörknar ganska fort på kvällarna. Eller så är knepet att ha fullt ös precis hela dagen!

Idag skulle jag eg varit på ett sjukhusbesök, men jag känner mig frisk och det var ett återbesök så det är avbokat, vi har tillräckligt med tråkiga sjukhusbesök ändå. Som på fredag,då är det Sixtens tur igen på ett nytt försök för örondammsugning. Lycka till säger jag bara. För inte nog med att han har vänstra örat i bandage nu så verkar det som om det är igensmockat nere i öronen. och då snackar vi inte vanligt vax utan någon kådliknande existens. Sist det såg ut så tog det över en halvtimme för en öronläkare att få bort det på 1 öra! (han var sövd den gången). Jaja jag kommer inte vara med i rummet utan det får pappan ta den här gången, han är helt enkelt starkare än jag när det gäller att hålla i grävlingen Sixten.

Vi köpte en överdel till en skänk från Jysk härom veckan. Köp aldrig möbler från Jysk. Varenda gång vi har köpt något därifrån så har det antingen fattats saker, varit enbart vänsterdörrar, spruckit karmar, lossnat saker osv osv och tro inte att denna överdel var hel! Nej en viktig planka sprack, man ser kvistarna i den. SÅ himla tröttsamt. Där är faktiskt IKEA bättre för där brukar det bli skruvar över istället.

Nej nu måste jag klä lite ungar och mig själv. Snart iväg till dagis!

Over and out

Hörselvårdens förskola!

Var det dags för idag, även kallad måndagsgruppen eftersom det infaller en gång per månad och just på en måndag.
Det var premiär för Sixten, Elsa gick redan förra terminen. Och det kunde väl inte ha börjat bättre!
Jag hann inte ens få på Elsa hörapparaterna när Sixten står bredvid och säger glatt Hej då mamma!
Så skönt att se att han blir mindre och mindre "mammig" (fastän det kan vara rätt mysigt ibland)
Så efter att ha kört båda ungarna till Västerås vände jag och Harry hemåt igen. Ca 1 timme i bil bara så där på måndagsmorgonen.
Men vad gör man inte för sina barn! (oc h dvd skärm i bilen skadar ju inte om jag säger så, även om jag är emot såna prylar av principskäl!)

För övrigt 3 veckor idag. Men fattar inte att man kan bli så trött av att sluta röka. Både mannen och jag orkar knappt vara uppe på kvällarna, maxgränsen är halv nio. Ja ni läste rätt 20.30!!!!
Då går vi och lägger oss, varje kväll!!! Nån som har slutat som känner igen sig eller är det bara höstkänslan?!?!

Nu ska jag ta lite förmiddagskaffe med min älskade lilla klätterapa som har blivit så stor. Snart dags för dagis för honom med och jobb för mig. Blir bara mer och mer nervös, det var ju mer än 4 år sen sist jag jobbade, och hur i h-e ska jag hinna med allt när jag ska jobba?! Hur gör resten av befolkningen? ;)

Over and out!

Grävskopa och blodiga öronnäsor

Igår kördes det grävskopa här hemma! Grannen hade lånat hem för vår skull! Hur snällt som helst! Så mannen med viss hjälp av Elsa och Sixten grävde en stor lång grop vid sidan av infarten. Den skall på måndags kväll fyllas med grus och sedermera bli en parkeringsplats/tvättplats för diverse fordon. Det var ändå bara en lerig gräsmatta där och nu får ungarna plats att cykla på uppfarten.

Vi körde igång redan kl 7 med blodet i familjen. Elsa peta sig i näsan så det forsade blod ur den Sen höll hennes näsa på att droppa lite då och då under dagen.
Sixtens vänstra örsnibb (där han opererat bort en fettknöl förut) började först vara och sen forsade det blod även där. JObbigast för Sixten för han lir hysterisk när det gäller hans öron. Så pappan och jag fick verkligen brotta omkull honom för att få på ett bandage på örat. Han lugnade så småningom ner sig och fortsatte att leka med Elsa, Harry och granntjejen.

Idag så har maken bytt fönster i ungarnas rum. Tänkte det var lika bra att göra det INNAN vintern kommer. Så nu får dom ett fint fönster med all gas kvar i. Det förra hade läkt lite och såg skitigt ut hela tiden.

Resten av dagen ska spenderas ute. Det är sol och vackert höstväder!
Idag är vi för övrigt inne på 20:e dagen utan cancerpinnar! Tjoho

Over and out!

Lite moralpredikan på en fredag!

Tror jag skrämt bort en massa läsare med mina bilder dom senaste dagarna.... okej vi ser ut så här, inget vi kan göra något åt. Eller jo det kan man ju men att operera sig för att få läsare och att folk ska tycka att man är snygg, hmm ja det är ju inte min stil precis. Nej så här ser vi ut och så är det! Om utseendet betyder så mycket så blir jag lite mörkrädd över hur fördomsfulla människor är idag. Då har jämlikhet, tolerans och medmänsklighet verkligen sjunkit de senaste decenniet.

Nåja nog om det, jag är på bra humör även idag! Så jag tror att slå-ihjäl-nån-humöret var en kombo av dåligt med sömn, sol och sluta-röka grejen.
Som jag för övrigt tjatar om, men för mig är det en stor grej. JAg har rökt i 21 år av mitt liv, vilket är en rätt lång tid. Det är en det al min identitet som jag nu ska ändra på. Idag är det 18 dagar och det känns bättre och bättre. Mannen är inne på sin 8:e dag och är nu riktigt trevlig när han kommer hem från jobbet, det värsta abstinens besvären är över. Nu är det vanorna som ska brytas! Men okej jag erkänner det går åt en hel del hårda karameller och jag vill gärna ha något att pyssla med hela tiden.
Många gånger har jag funderat på varför man börjar. Tror faktiskt att det spelar roll om föräldrarna röker. Och att det är förbjudet gör ju att det blir spännande! Efter att dom införde 18-års gräns på tobak så ökade rökning och snusning i låg ålder väldigt mycket. För allt som man inte får göra vill ju en tonåring göra! Allt ska man inte förbjuda tror jag, då ska det gälla alla åldrar i såna fall.

Nog med moralpredikan för denna gång. Idag ska vi troligtvis ta oss in till stan för att köpa present till mormodern som fyller år imorgon. Inte för att jag tror att hon blir så speciellt glad för presenten men den är "nyttig" för henne...(en sluta-röka -bok, för lillebrodern håller ju också på att sluta så då är vi ju flera som kan stötta och hjälpa varann, men bara om hon vill själv, ska absolut inte tvinga henne, det blir bara fel)
Kanske vi åker till "alla-barnen" som det heter här. stora lekparken i stan. Så vi kan göra lite nya skrubbsår och bulor menar jag, för nu börjar alla gamla försvinna. :)

Over and out!

När det skulle åkas fyrhjuling i somras så hade pappan ingen hjälm! Och det måste man ju ha, så då gjorde jag en åt honom.

Så mycket bättre med lite socker!

Blev det igår eftermiddag efter fikat. Vi gick ut, lekte med såpbubblor (gjorde ett eget recept, 3 dl vatten 1,5 dl Yes 0,5 dl sirap som funkade jättebra)
Ungarna var snälla och lekte både med varandra och med mig. Skönt att vilja-slå-ihjäl-nån-humöret försvann!

Inatt har jag varit barnabärare, både Elsa och Sixten knölade runt i vår säng så jag fick inte plats. Värsta när man har gått 3-4 vändor med ungar, täcken och uddar är att det är svårt att somna om.

Annars har jag inte så mycket att berätta. Ska passa på att vara ute idag så solen skiner. Och även passa på att fortsätta vara på bra humör. Snart helg för tusan! Så skönt, och ja jag har redan planerat vad som skall ätas hela helgen. För vägen till kärlek för min man går uppenbarligen genom magen! Har tom "fjäskat" så för honom att han får ta med sig en påse mandelkubb till jobbet imorgon. (själv tycker jag det är lika vedervärdigt med mandelkubb som med messmör)

Nu hänga tvätt ute i höstsolen!

Over and out!

Det här är den mannen jag svärmar för! Otroligt men sant, och ja vi är lika snygga på kort som alltid, ser helt "normala" ut

Pms eller något annat skit!

Vet inte om det är sluta-röka-grejen , pms (vilket jag ALDRIG haft förut), p-pillerbiverkning, dåligt med sömn eller hösten men jag är så otroligt grinig, sur, förbannad hela tiden. Känns som om jag skulle kunna slå ihjäl nån om något går mig emot.
Inte kul att vara så här arg! Ska kolla av hur jag är i några månader och sen utesluta det ena och det andra. Så det blir någon ordning på det hela.
Nu ska vi iaf fika lite med den nybakta sockerkakan som nyss blev klar. Lite socker är ju inte fel, sen går vi ut! Solen lyser faktiskt lite då och då.

OVer and out!

(Så här känner jag mig,för övrigt som en gaphals som ingen lyssnar på!)

Sixten - en riktig känslomänniska!

Igår kl 13 så åkte jag och hämtade dom stora ungarna på dagis,(Harry var med mormor och morfar) för vi skulle till Västerås på örondammsugning. Det var med blandade känslor jag åkte För Elsa tycker det är riktigt skönt och ligger alldeles stilla när doktorn dammsuger ur allt jox ur hennes öron. Inga problem alls med henne...men den där Sixten..Oj oj oj säger jag bara. Hela tiden när han sitter och tittar på när Elsa blir dammsugen säger han _ Sixten vill INTE dammsuga öronen! Ca 78 ggr hinner han säga den meningen tills Elsa är färdig.
Då börjar helvetet på riktigt. Han skriker i ett hysteriskt skrik, tårarna sprutar och svetten rinner i pannan på honom, han fäktar med armar och ben där han sitter i mitt knä och då har doktorn inte ens tagit i honom! Hon lyser endast med en lampa på örat och tar inte ens i ungen!
Efter trixande med prat, godis och annan mutning så får hon till slut titta i öronen, (dock inte med verktyg eller dammsugare).
Om jag skulle sitta i ett väntrum och höra något barn skrika som Sixten gjorde skulle jag nog tro att han höll på att dö.
Så var ju inte fallet och det konstigaste är nog att hemma så slår han i sitt huvud hela tiden, bulorna avlöser varandra i pannan, näsblod var och varannan dag men då gnälls det minsann inte! Oftast inte ett ljud. Han går under namnet Niedermayer (efter den känslolöse mannen i Stieg LArsson trilogi) eftersom han inte verkar ha just nån känsel när han slår sig. Konstigt är det.

För när det gäller hans känslor som att vara glad, ledsen, förvånad osv osv så har han ibland svårt att uttrycka sig för vad han känner och det blir lätt lite "fel". När han är glad så kan Harry få sig en tjotablängare fastän han egentligen vill krama honom och skrika ut sin glädje. Det är så mycket känslor i den lilla kroppen! Vad det än gäller för känsla så blir det massor som ska ut för Sixten.
Intressant att ungar kan bli så olika!

Nåja färdig pedagogat för idag! Saknar för övrigt min gräsklippardunk fortfarande, nästan så jag sörjer, förbaskade brudjefvel! Om det mot förmodan skulle komma någon mer och fråga om bensin så kan den personen glömma det! No more mrs nice tant här inte!

Over and out!

Tro mig jag försöker ändra mig!

Men ibland är det tamejfan inte så lätt! Jag försöker att vara mindre bitter, cynisk, misstroende mot andra människor totalt sett. Därför tänkte jag som så när det ringde på dörren tidigare idag att nu ska vi göra en god gärning istället för att misstro en stackars människa.
Det stod nämligen en ung tjej med översminkade finnar i massor framför mig (dessutom fel färg på både foundation och puder så hon såg mer död ut än levande) men man ska ju inte döma efter utseende, eller hur!
Med panik i blick undrar on om jag har lite bensin eftersom hon har fått bensinstopp ett par hundra meter bort från vårt hus.
Självklart ska man hjälpa en medmänniska i nöd tänker jag och hämtar den heliga gräsklipparbensindunken och ger till tjejen samtidigt som jag yttrar orden:
- Men jag vill ha tillbaka dunken! Du kan ställa den vid postlådorna när du tagit bensinen i den!
Javisst svarar tjejen och blir glad.

Nu har det gått flera timmar sedan detta inträffade och jag börjar nu tappa hoppet om att få tillbaks min kära dunk. Börjar även tappa tron på människan! Vilket jefla sätt att vara schysst tillbaka!
Det värsta är nog att jag kommer bli sååååå trackad av mannen eftersom han tidigare i somras fått en rejäl utskällning efter att ha snott min gräsklipparbensin.....nu har jag ju för fasen inte ens en dunk att ha den i!

Over and out!

Den där Harry!

Han är överallt! Vid lämning på dagis hinner jag knappt säga hej då till Elsa och Sixten för jag måste springa efter Harry hela tiden. Och nej jag kan inte lämna honom kvar i bilen själv, det går bara inte.
Han är verkligen snabb som en vessla när han springer iväg med sina hjulbenta små knubbiga brottarlår.
Men han kan faktiskt vara riktigt mysig också, särskilt när han sovit middag, då vill han gärna sitta i knät och vakna i lugn och ro. Och jag är inte den som säger emot, det är så mysigt. För Sixten var inte alls sådan, han stod upp i sängen innan han ens öppnat ögonen. Och Elsa minns jag knapp hur hon var i den ¨åldern. Skäms för att säga det men minnet är inte så bra alltid, särskilt när dom är så tätt så kan det vara svårt att minnas vem som gjorde vad och vem som var på ett visst sätt.
Den där Harry är iaf jämnt glad. Man vet direkt när något inte stämmer för honom. Han är otroligt lätt att läsa av.
Som just nu tex, vill inte sova för det är för mycket snor i näsan. Så det är lika bra att jag fixar det!

Over and out

4-års kontroll!

Hade vi idag på Elsa. Låter mer som en kontrollbesiktning att alla delar sitter där dom ska och att allt funkar. ÄR egentligen lite emot såna här kontroller och tycker att vi kollar upp våra barn tillräckligt med alla sjukhusbesök för öron, ögon, ben osv osv. Men men det är väl lika bra att gå när BVC kallar annars får man väl socialen på sig.
Hon blev iaf godkänd av bvc-tanten. Jag och Harry var ute i väntrummet under tiden för han höll på att riva hela stället, Den ungen har energi! Och älskar att klättra på allt! . I vårat vardagsrum ser det mer och mer spartanskt ut. Tavlor och ljuslyktor har vi fått plockat bort, inga blommor i fönstren, tejpat fast på och av knappen på tv.n med en stor plastbit. JAg hoppas den här fasen går över snart. JAg vill också ha ett mysigt ombonat hem! Skärpning nu Harry!

Annars är vi inne på 14:e dagen utan rökning! Tjohooo vad duktig jag är. Mannen är inte på 5:e dagen och är fortfarande otroligt grinig och har en del abstinensbesvär. MEn jag matar honom med choklad och godis så han blir på bättre humör.
Nu ska jag passa på att göra iordning lite käk medans ilbattingen sover.

Over and out!

Det fortsätter!

Tänkte bara meddela att svullandet fortsätter ännu 1 dag! För idag så har det bunkrats upp med , hårda karameller, chips, ostbågar, dipp, jordnötsringar och en helvetes massa choklad! Fast ingen rökning ännu så då får vi köra på svullandet tills suget försvinner.

Dags att bada ungar och lägga desamma så man får bänka sig med allt gott i soffan!

OVer and out!

RSS 2.0