Plugghäst!

Första veckan i skolan pågår. Mycket intryck, många namn att lära isg. Och framför allt, mycket kallprat om allt och inget. Jag suger på kallprat! Mycket pga att jag varit hemma med ungarna i nästan 5 år och jag var ingen kaffelattemorsa som sprang runt på olika event och happenings. UTan vi har varit hemma, ute, lekt, stojat och varit med varandra. Så det där med kallprat,,,,,hur fan gör man??

Annars har inte själva utbildningen kommit igång ännu. Alla föreläsningarna har handlat om hur vår hjärna funkar, hur man ska bete sig i en grupp, målbilder och så det nya inne ordet SPRAK. (själv tycker jag ordet låter lite löjligt och barnsligt. OCh själva betydelsen uteblir liksom. Och har man dessutom som jag sett 2012 års julkalender vet ju att roboten hette just SPRAK..
Nåja det är ju både intressant, tråkigt och gamla nyheter dessa föreläsningar och ett bra sätt att få mjukstarta lite.
Imorgon börjar första riktiga kursen. Då blir det nog andra bullar!
Konstruktionsteknik minsann! Det ni, låter väl som en härlig start på mitt numera plugghäst och tekniska liv!

OVer and out!

Nykär!

Veckorna rusar fram och helgerna svischar förbi och jag hinner inte riktigt med känner jag. Som vanligt med andra ord. Fast så här fort har väl livet aldrig gått.

I helgen som var så var ungarna lediga på fredagen och vi lekte ute hela dagen och hade roligt, Vi bakade hastbullar och struntade i lunchen och åt oss mätta på bullar. Man får göra så ibland, faktiskt.
Till kvällen hjälptes vi åt och gjorde pizza. Och det blev inte en smula kvar! Inte ett tjafs på hela dagen.
Den andan fortsatte sedan hela helgen.
På lördagen var vi först på dop. Alla tre satt stilla hela tiden i kyrkan och sa inte ett knyst!
På kvällen var vi på kräftskiva hos grannen och det föll sig inte bättre än att Elsas och Sixtens och Harrys dagiskamrater N och E var där. Och gud vad ungarna lekte! En fröjd att se
Söndagen fortsatte utan tjafs och vi lekte och myste hela dagen.
Jag kan inte komma ihåg ett enda tjafs under hela helgen och det beteendet har fortsatt nu i veckan.
Vad har hänt? Kan det vara så att allt tjat från min sida äntligen har börjat ge lite resultat? Att dom börjar bli stora? Att vi har börjat med vardagsrutinerna efter sommarlovet? En kombo av allt detta kanske det är. Ska nog inte analysera för mycket utan bara njuta av harmonin som just nu finns i det gula huset i Kullbacken.
Ja så gör vi , vi njuter! Och känner oss sådär underbart nykära både i varann och ungarna!

Förresten så kan maken och jag fira lite idag om vi vill. Och det vill vi nog för firande får man väl aldrig nog av.
Vi har nämligen varit rökfria i ett år idag!
Tack för det magsjukan säger jag bara!

Nu ska jag räkna lite matte! och förbereda mig inför mitt nya liv som börjar nästa vecka! Skrämmande och otroligt spännande på en och samma gång.

Over and out!

Livets bok!

Idag skrivs ett nytt kapitel i boken om mitt liv.
Idag är första dagen som officiellt arbetslös, första dagen i hela mitt yrkesamma liv. Och vore det inte för pappersdjungeln med all storebror-ser-dig-mentalitet och vi-litar-inte-ett-skit-på-den-vanliga-människan-men låter-storbovarna-gå-fria så skulle det vara rätt behagligt. Jag vet ju att detta är en minst sagt kort period i mitt liv, mindre än 1 månad. Man tycker ju att man borde slippa lite av kontrollerna då.

Nu går vi vidare och jag säger som kungen: Nu vänder vi blad!!

OVer and out

Det här med barn..

Att man kan bli så arg på någon/några man älskar så mycket!
Att ett litet litet tjafs kan leda till bråk en hel dag.
Att inte veta om det verkligen är hörselnedsättningen eller den selektiva hörseln som gör att dom inget hör.

Ni ser att jag skulle kunna göra denna lista hur lång som helst, men jag låter bli för alla med småbarn vet exakt vad jag pratar om ändå.
Så om ni har svaret på alla frågorna är det bara att höra av sig! Men misstänker starkt att ni är lika undrande som jag.
Konstigt att man inte minns något av detta själv i sin egen barndom, det där har naturen klurat ut väldigt fiffigt må jag säga.

Med dessa undringar lämnar ju nu er för en halvsolig torsdag där vi ska försöka oss på med en storhandling ensam med 3! obstinata rastlösa barn som faktiskt för tillfället är helt tysta och ritar!!!!

Over and out

RSS 2.0