Fett är bra!

Iaf när man får magsjuka och är liten. Elsa och Harry är friska nu och klättrar nästan på väggarna. Särskilt Harry, imorse tjatade han vid halv åtta snåret att han ville uuuuuuuuuuuuut!
Sixten däremot som inte hade något extra fett ( den andra två hade lite av den varan) är inte så pigg. Han är frisk från magsjukan men är totalt orkeslös och jag får i stort sett tvångsmata honom med majsvälling, saft och lite rostad smörgås. Det gör ont i hjärtat att se sina älskade barn må så dåligt.

Annars så blåser förändringarnas vind i Kullbackens gula hus!
JAg har ju varit lite kryptisk om min framtid men det är väl mest för att jag stundom varit bitter/livrädd/förvirrad/ledsen över att jag blivit uppsagd och ine vetat vad jag har velat med mitt liv. Jag har ju ändå varit på samma företag i hela mitt arbetsliv.

Nu har allt landat, jag känner mig helt klar över stället. Har även landat i söka-jobb-grejen och börjar så sakteliga förstå att jag kommer inte få ett jobb utan att plugga. Inte som det ser ut idag iaf.
Så nu har jag sökt lite utbildningar som fortfarande var öppna för sena anmälningar. SÅnt som jag tror efter mkt bollande fram å tillbaka om vad JAG vill med livet och vad JAG tycker är kul så kom jag fram till dessa utbildningar.
Det är två olika vägar kan man säga.Den ena är ekonomi och den andra är produktionsutveckling.
Och nu har det fallit sig så att jag är inbjuden på urvalsintervju på den sistnämnda utbildningen! Det är en yrkeshögskoleutbildning på 2 år som ger 400 Yh poäng. Man varvar teori och Lia vilket gör att man verkligen får testa sina kunskaper på en gång.
Spännande är det iaf!
Skulle jag inte komma in på någon utav utbildningarna så får jag gå arbetslös till VT och försöka i tid då. Ingen större grej än så.

Det enda jag önskar mig nu är en fungerande kropp! Gärna en längre tid än 1 vecka stöten tack!
Men men man kan väl inte få allt här i världen .

Over and out

Just nu: Utmanad!

Det är fredag och solen lyser, det blåser en varm vind ifrån väster (fast det kan lika gärna vara öster, norr eller söder för det där med väderstreck är inte min grej). Det är tyst och lugnt i hela huset, nästan sådär kusligt tyst. Tror för ett ögonblick att jag är ensam hemma men påminns snabbt om att så är inte fallet.
 
För idag har jag och mannen blivit rejält utmanade av en av dom allra mest påfrestande utmaningarna som finns. Den började lite lätt i veckan och ökade långsamt tills inatt och idag.då den förhoppningsvis nådde sin topp.
 
Vad är det då vi har blivit utmanade av kan man undra?
 
MAGSJUKAN DELUXE!
 
Harry började i veckan och hade en segdragen variant. Sixten körde igång inatt och Elsa imorse. Dom har en mer aggresiv variant och har redan blivit hålögda och utarmade.
 
Nu liggs det i sängarna och mammaN och pappaN har slagit på standbyläget. Det där när man lyssnar på minsta lilla ljud, tvättmaskinen är redo, skurhinken och alla svabbtrasor likaså.
Det enda positiva i  det hela är fröjden av att se min och mannens otroliga samarbete. Svich svosch så har vi tagit reda på allehanda kroppsvätskor, fixat med tvätt, torkat av ungar, bytit kläder på densamma, bytit sängkläder och sövt om ungar, på mindre än 5 minuter.
Det är precis som om vi har pluggat och övat in någon slags rutin vid olyckor, proffsigt värre!
 
Nu skall jag inta position och invänta första omgången.
 
Trevlig Helg!
 
Over and out
 

Sommar kanske, ifall någon skulle ha missat det!

Som så många andra så insuper bloggen sommar! Finns liksom ingen tid att blogga om vardagen och dess anekdoter.
Men kan väl säga så här att jag har lite på gång. Och det är av det trevliga slaget.
Men som sagt nu insuper vi sommaren och bara sommaren!

OVer andout

Spa-dag deluxe!

Jag har hört och läst att vi småbarnsföräldrar måste unna oss lite vardagslyx ibland, för att orka liksom. Så det är just det som jag ska ägna mig åt idag på följande vis:

Idag tar jag en riktig spa-dag!
Vi börjar lite smått med en fotpedikyr (läs hårdkörning med slipmus och strl 80 på slippapper!)

Sedan tar vi en lätt masserande kroppspeeling i en varmt ångande dusch (läs frenetiskt skurande över hela kroppen med en vass rotborste i en alldeles för trång duschkabin för denna feta kropp)

Efter det så gör vi en kroppsmassage med en väldoftande kräm (läs gno in en svårsmörjd salva som snarare luktar något härsket med en fast hand så man inte slinter)

Sedan en lätt makeup för att möta dagen med ett leende (läs kasta på ögonbrynen så du inte ser dödssjuk ut)

Avslutningsvis så gör vi en styling av håret och med tillhörande massage av hårbotten (läs klippning av barret helt svart såklart i någons kök med en kökshandduk runt axlarna)

Jävlar vad vacker jag kommer bli!
Trevlig helg!!!

Over and out


RSS 2.0