En hel vecka!

Har gått igen! Julen närmar sig med stormsteg (huvaligen). Och återigen så kommer nog med största sannolikhet ALLA julklappar inhandlas en dag före julafton i år igen fastän jag lovade mig själv att nästa år då jäklar skulle jag vara i tid minsann!

Igår gjordes något som fick mannen att nästintill rita diagram och använda sig av PowerPoint presentationer för att visa HUR passa ovanlig den just onämnda aktivitet är!

Jag bakade! Inte en utan TVÅ kakor till fikat idag på jobbet. Ord som nämndes under denna aktivitet var: Sjuk, korsningsfria parametrar, annat universum osv osv.

En kladdkaka med lite Nutella och en Sveciakaka blev det. Och hur goda var dom inte!!!

Idag är det ju fredag, igen. Och det som händer i helgen är som vanligt fredagsproceduren, hemgjord pizza i vardagsrummet till det mycket underskattade barnprogrammet Pinata. Humor på hög nivå.
Sen ska nog mammans bil få sig någon slags avtvättnng. JAg ser nämligen inte ens ut genom bakrutan längre.
Annars blir det lugnt, leta reda på ljusstakar, konstatera att jag skulle ju köpa ny på rean förra året och panikköpa en ful jävel på Dollarstore kan jag tänka mig att det blir.


Over and out!

Vad hände?

Sen i onsdags är ju Sixten sjuk och idag fredag är han egentligen frisk men får vara hemma en dag till för det lilla han har ätit på dom här dagarna är ju inte mycket. Harry har också varit hemma denna tid pga att de går på samma dagis (men olika avdelningar, fast så ofta som alla slåss ihop pga sparivern kan man väl säga att de iaf går på samma avd. MEN det är en annan historia som jag kan gnälla över hur mycket som helst i ett annat bitterinlägg som det är inte ska bli!)

Nåja för att inte gå in för mycket på detaljer så måste jag få berätta att under dessa dagar har det hänt något med honom. Något bra som jag inte riktigt fattar hur det gick till. På morgonen i torsdags efter att vi övriga ätit frukost så frågar jag en väldigt trött, sömndrucken (vilket fantastiskt ord förresten - Sömndrucken!) om han ville följa med att lämna Elsa i skolan eller stanna kvar hemma. Till saken hör att Sixten är av den lite oroliga typen, han vill gärna vara i närheten och ha koll på hela flocken så att säga. Han frågar då om pappa är hemma. Nej säger jag, han är på jobbet.Okej svarar Sixten, jag stannar hemma!

Chockad som jag blev bar jag ut Harry (utan skor) till bilen , Elsa fattade att nu var det bråttom och kastade sig in i framsätet mycket undrande om Sixten verkligen på riktigt skulle vara kvar hemma?!?

Skolan ligger en lite bit härifrån, nästan så man ser den. Men med en stor riksväg mellan hemmet och skolan är det ju stört omöjligt att skicka iväg en sexåring på egen hand.

Vi for iväg i ett jehuj! Jag tog tid från det att jackorna åkte på till att vi kom hem och tog av jackorna, prick 2 minuter! (och ja, jag körde lagligt, har blivit alldeles för många onödiga böter)
När jag kom hem så frågade jag Sixten om det gått bra, JA svarade han

Idag gjordes samma procedur med en betydligt mer vaken Sixten som satt och gjorde det han gillar att göra allra mest, bygga med lego i sängen.
Jag frågade om han skulle vara hemma, jodå det skulle han.
Tog lite längre tid idag men han var på strålande humör när vi kom hem Harry och jag. Fantastiskt!!
Det här är jättestort för Sixten och jag är stolt och uppriktigt glad att han faktiskt vågar!

Idag är det som sagt fredag, "hemmagjord" pizza som bara måste ätas upp i vardagsrummet till ett behagligt sken av värmeljus och trivselkänsla. Ett litet bakprojekt skall jag och pojkarna göra också under dagen. Spännande! Jag trot min hemmafur-gen håller på att rota sig rejält?! Bra eller dåligt??? För mina gamla principers skull, dåligt. För magens omkrets. mycket dåligt. För gemenskapen och mysfaktorn, mycket bra!

Ha en härlig fredag och helg!

Over and Out!

Att jag aldrig lär mig!!!

Att hålla käften För som jag skrev i det förra inlägget så rullade livet på och det var okje bla bla bla. Jamen si goddag då! sixten blir sjuk, magsjuk från dagis som bara verkar gå runt runt. (samma som med lössen som har ställt till med problem sedan skolan startade).Man ska ALDRIG säga att det är lungt eller okej får då kommer oftast stora släggan ocj slår dig i huvudet nästintill medvetslös! Jag börjar misstänka att det är februari även kallad vabruari redan nu!

Jaja man kan ju inte styra över sjukdomar men from hoppas jag att jag har lärt mig att hålla käften!

Ps Tror dock det är lite kört eftersom jag inte har lärt mig det dom senaste snart 38 åren.....DS

Tisdag

Livet rullar på, dagarna är mörka och höstiga. Julpaniken börjar närma sig. Tjaa det är liksom så det är. Inga nöjen, inga nedgångar heller för den delen. Det rullar på helt enkelt. Och faktiskt så känns det helt okej (förutom den där julpaniken då).

Over and out

Det är tungt idag

När minstingen är däckad i nå influensaliknande och maken börjar närma sig samma tillstånd, när de två äldsta känner på sig att dom också är på väg att bli sjuka, då är det tungt. Men det allra tyngsta idag är utan tvekan att fira den första fars-dagen i mitt liv utan just pappa,,,,,saknar så det gör ont. <3

LIA pågår!

Sitter just nu på lunchen på min LIAplats och snabb-bloggar! Jag har inte riktigt kommit igång med uppgiften men trivs väldigt bra ändå. Det blir bra det här!!!

Over and out!

RSS 2.0