ÖNH

Har vi varit en snabbis på idag. Jag menar vilka vill inte mysa där när man har höstlov. Det var Sixten som skulle dit och ÄNTLIGEN verkar det som om läkaren har fattat att han måste dammsuga sina öron minst var 3:e vecka! En örat var smockat med grejs (nej inte traktorer eller så utan mer geggamojigt grejs) och då var det mindre än 2 veckor sedan vi var där.
Annars, haft "seminarium", typ muntligt förhör om plastisk bearbetning idag och ja det gick finfint!
Fick veta betyg på tentan i fredags, och ja det gick finfint det med! (vg så klart!)
Imorgon skall inlämningsuppgift i ett ämne göras. Visserligen är inte inlämningsdatum förrän den 12 /12 men vid den tiden har man nog ingen tid alls över.
Sedan är det klart med skolan för i år! Då går jag på praktik i 7 veckor. Både spännande och nervöst. Ska bli kul iaf!
Nu ska vi höstlovsfika lite hela familjen!

Over and out!


Att vara i fas!

Sista tentan innan LIA 3 skriven idag. Och godkänt får jag, grämer mig dock över att jag fegade ur och blev osäker på en fråga och inte fortsatte mitt resonemang som hade lett till ett troligtvis rätt svar. Nåja, jag vet att jag kan iaf!
Redovisning i onsdags helt allena i ca 6 minuter inför klass och två lärare! Gick finemang. Gruppredovisning i tisdags, gick finfint!
Skriftlig rapport för nyss nämnda redovisning inlämnad och klar. Kortfattad skriftlig rapport inlämnad för den individuella redovisningen och den fick ett bra utlåtande.
Makro-uppgiften inlämnad!!!!!!
LIA-plats fixad!
JAG ÄR I FAS MED ALLT! Och vips så försvann den där höstdeppigheten trots gråa regntunga dagar!
Nu ska jag bannemej njuta av helgen!!

Ha en kanonhelg för det tänker jag ha!!

OVer and out!

Skoldisco

Min lilla tjej börjar bli stor! I fredags var hon på sitt livs fösta skoldisco! Hon har varit spänd, nervös och förväntansfull i flera veckor och jag har gjort mitt bästa för att ta udden av det värsta.
Så hon inte målar upp en alldeles fantastisk bild och blir besviken. För så blir det lätt med Elsa.
Discot gick utmärkt, tror jag. Jag var ju inte med. För jag har den filosofin att vågar inte barnen vara utan sin mamma på liknande tillställningar så är dom inte mogna för det.
Hon hade ätit mycket godis och handlat alldeles själv i kiosken som arrangörerna i sexan hade. Men det där med att dansa gick visst inte så bra. Hon sa att hon var för blyg för att dansa i gympasalen för det var så många där!!!??? Den Elsa som jag känner skulle inte bli för blyg så nu undrar jag lite stilla om hon verkligen blev blyg på riktigt eller om det är någon vuxen som "planterat" detta eller om det tyvärr är så illa att hon håller på att försöka passa in i den där fjantiga tjejrollen som tydligen inte går att få bort! Genusgången har INTE ändrat sig ett j-a dugg sen en annan var liten.
Tjejer ska fortfarande vara fnissiga, tafatta och spela dumma inför killar! Hallå jämlikheten var tog du vägen? Uppenbarligen så går utvecklingen bakåt när det gäller jämlikhet, även om vi i Sverige mer än gärna slå oss för bröstet och dunkar varandra förnöjsamt i ryggen om hur fantastiskt bra vi är på jämlikhet.Och skulle man mot all förmodan ta upp denna diskussion med folk som tycker och tänker i detta ämne skulle man bli mer än idiotförklarad och jämförd med en neandertalare.
Men ojsan nu blev det ett sånt där politiskt inkorrekt inlägg igen. Avslutar det hela med att på ett typiskt svenskt och politiskt korrekt sätt be om ursäkt ifall någon känner sig stött av det här inlägget. Ber samtidigt om ursäkt för om det misstolkas på något sätt.
Sådär då har jag ryggen fri!

Hur som så hade Elsa kul och vet nu hur hon INTE ska göra på nästa disco. För på nästa disco har hon sagt att hon SKA dansa i gympasalen!!

Det där med höst!

Jag har väl inte vad jag minns iaf varit speciellt benägen att bli jättedeppig på hösten men med åldern/hormonförändringar eller vad
det nu är så blir jag inte alls glad när hösten kommer.
Känner mig allmänt låg, motivationen är nästintill obefintlig och blir alldeles för stressad för ingenting.
En del av det hela kan ju iofs vara att precis varenda kontrollbesök, akuta besök inom vården för både mig och ungarna skall göras denna tid. Eftersom allt "stänger" ner redan i mitten på maj inom vården så blir tamejsjutton alla besök i september-oktober! Lägg därtill alla höstförkylningar. Mannen har alldeles för hög belastning på jobbet. Och skolan ska vi inte pratar om!
MEN jag försöker att hitta ljusglimtar för att inte gräva ner mig alltför djupt. Helgerna blir guld värda! Spelar ingen roll vilket väder det är. Och familjetiden blir ännu mera värdefull. När jag sen har näsan ovanför ytan så är jag effektiv med måstegrejer, skolarbeten osv.
Hur mår Ni på hösten? Ingen skillnad mellan årstiderna? Ålder?


Over and out!

Uppdatering om huruvida Beach 2015 kommer uppträda

Jomen visst går det att leva utan ostbågar i veckorna, även drickan går utmärkt att leva utan samma med godis MEN knäckemackan med ost är tamejtusan omöjlig att sluta med!
En kompromiss skulle man kunna kalla det för nu ser jag iaf mackan, tidigare var den övertäckt med ost! Kan tom räkna antal skivor, oftast 2 ynkliga ensamma skivor som ligger på den klana mackan som knappt har fått något bredbart smör på sig.

JA ni hör ju hur illa mitt matbeteende är. OCh ju mer jag försöker desto mer besatt av mat blir jag! Som omvänd anorexia på nått sätt

Så summering hittills, nöjd med att inte äta ostbågar i veckan
mindre nöjd med försöket att ändra mitt matbeteende.

Men jag håller ut ett tag till!

OVer änd out!.


Fika!!!

Fredag idag och dagarna rusar på som bara attan.

Idag händer det som vi har försökt planera in i ett års tid nu,,,,,Jag och en kompis ska äntligen ta oss tid och fika och träffas bara hon och jag!
JAg laddar för fullt nu med att vara tyst ända fram tills dess.

Annars så skiter jag fortfarande i makroinlämningsuppgiften. Tar det när jag är mottaglig för information kring just detta ämne känner jag. (För jag har faktiskt börjat se att man kan använda sig av det i verkligeeten, men inte accepterat det faktumet ännu!)

Skrev tenta igår inom ämnet gjutning. Kändes helt okej, G klarar jag utan problem så jag hoppas att jag snappat upp tillräckligt för ett VG.
En del projekt är pågånde också som kommer kräva lite hjärnkapacitet. Saker jag inte gjort förut och som jag kommer lära mig massor på.Spännande men samtidgt lite läskigt när det är helt nytt, ni vet det där om trygghetszonen. Men det är viktigt att lämna den då och då och utmana sig själv. Jag tror man blir en starkare, säkrare och mer harmonisk som människa då.
Hoppsan Kerstin så himla akademisk och pedagogisk jag lät där!

Barnen mår bra och mannen likaså, i helgen ska vi nog bara vara. Med tanke på förra helgens hålligång och farande.
JAg tror att jag och Sixten ska bygga legorymdskepp och kanske nån fantasiraggarbil. Ja så får det bli!

Over and out!

RSS 2.0