Från en perfekt helg till sunkig måndag

är steget tydligen inte så långt! Helgerna är för korta! Om jag fick bestämma (och fasen va bra världen skulle vara då) så skulle vi byta antal dagar i helgen mot antal dagar i vardagen. Alltså 5 helgdagar och 2 jobbdagar. Vem är med på den iden? ;)

i fredags hade jag halvdag och gjorde därför iordning husvagnen så vi kunde åka nästan direkt när maken om hem.
Vi vaknade upp i ett underbart Dalarna. Grejade lite i svärföräldrarnas stuga och åkte hem på lördagskvällningen,
På söndagen plockades studsmatta och andra leksaker bort inför höst/vinter.
Elsa fick köra lite fyrhjuling (Sixten vågar/vill inte och Harry är så nöjd med sin elfyrhjuling som går i hiskeliga 1 km/h)

När jag läser vad jag skrivit ser det ut som om vi är gjorda av pengar! Så är inte fallet kan jag upplysa om, utan vi (läs jag!) är mer lagd åt det ekonomiska hållet. Vi kommer aldrig vara med på Lyxfällan om jag säger så!

Hann med att inreda lite barnrum också så nu har alla sitt eget rum istället för gemensamt lekrum och delade sovrum. Dom börjar bli så stora så dom vill kunna vara för sig själva ibland. Mina bebisar!!!

Efter denna sköna/fartfyllda helg kom en totalt värdelös sunkig måndag som sänkte mig till en bottennivå jag sällan varit på!

ÄR det någon därute som ärligt kan säga att dom använder makro i sin jobbvardag?! Jag harl aldrig gjort det i mitt tidigare yrkesliv inom industrin och jag är helt övertygad om att ingen någonsin använder detta!
Och om man nu måste lära sig detta ändå kan inte läraren vara lite mindre arrogant och överlägsen? JAg menar alla är inte på samma nivå från början, det stod INGENTING om att man vara tvungen att ha förkunskaper i detta ämne innan kursen startade.
Just nu är känslan,,,,,tom, hopplös och värdelös.

Over and out!

Beach 2015,,,,för femtielfte gången!

Jo nu kör vi igen! Inga kakor, bullar, tårta osv i veckorna. Och ytterst lite på helgen. Apselut inga ostbågar mitt i veckan eller rättare sagt varje dag! Lagoma portioner och inget översvullnade. Åtminstone 1 grönsak i veckan SKALL ätas. Kolsyrad läsk är numera bannlyst, även på helgerna eftersom det är just den saken som triggar igång mitt sockerknarkande!

Känns detta igen? Jo då det ar väl basunerats ut på denna blogg ett antal gånger ( och känner jag mig själv rätt så är detta tyvärr inte sista gången heller) och blir på så sätt lite mer bestämt än att bara säga det till maken. För vi har ungefär lika bra karaktär, alltså ingen alls. Och jag är nog en av Sveriges ledande expert på bortförklaringar och ursäkter när det kommer till socker.

Så för säkerhets skull har jag denna gång även slagit lite på stora trumman och meddelat en del i klassen att ett sunt leverne har startat. Nu är det liksom omöjligt att smita till kafeterian och köpa allehanda sockerchocksbomber!

Joråsåatt,,,,,önska mig lycka till! Själv har jag den enorma tilltro på mig själv att jag gissar på ca 7,34 dagar innan jag börjar tugga på dörrkarmarna av abstinens!

Over and out!

Lite mindre matt idag!

På bättre humör idag, en del av det beror ju på stor del att jag nu fått tillbaka resultatet av Styrteknik-tentan. Och det blev precis som jag hade väntat mig, alla rätt! Något annat hade inte jag gått med på! Och där försvann ju chansen att få se mig springa ett marathonlopp! Såna vad lägger jag bara när jag är helt säker på att inte förlora dom. Man får inte var dum. Jag gottar mig som tusan åt min företagsekonomitenta, ja fortfarande. Nu har jag fått reda på övriga klassens resultat om visst man ska inte jmfra men det ger ju en lite fingervisning iaf. Det var jag och en kille till som klarade VG, resten var G och några IG.

Var i Örebro hos specialisten idag för att lägga upp en plan med hur vi går vidare med mitt öga. Ska tydligen ta mitt blod och göra om till tårvätska! Vet inte riktigt hur detta ska genomföras men Västerås kommer att ta hand om detta och det ska dom klara av utan ´problem enligt Örebro.

Nu ska jag hämta den personen i familjen som faktiskt är såpass frisk att hon kan gå i skolan, resten av gänget, eller säg så här: den manliga delen av familjen är förkylda.

Over and out!


Tenta 2!

Så var tenta 2 för denna terin avklarad. OCh med tanke på vad vi hade fått för material att läsa på ifrån kan man ju tycka att läraren kunde ha lagt upp tentan lite annorlunda så det blev lite utmaning. Men nej så var inte fallet. Om jag säger så här, jag skulle bli mycket förvånad om jag inte blev godkänd. JAG kan till och med lova att springa ett maraton om jag skulle få ett IG!

Nu är det helg och som jag längtar till imorgon!!! BArnvakt och således barnfria. Hotelnatt, restaurangbesök och bara vara Ylva och Micke i några timmar. Fantastiskt! Tusen tackkramar och miljoner pussar till dom snälla barnvakterna!

Nu laddar vi för mysfredag med hemmagjord pizza (våga vägra taco!) och barnkanalen!

Over and out!

Jaaaaaa!!!!

Fick tillbaka företagsekonomitentan idag. Och wow vad imponerad jag är av mig själv! 123 poäng av 136 möjliga och ett solklart VG. Känns mer än bra i kroppen och knoppen nu! Och det bästaste av allt är att jag faktiskt redan har använt mig av kunskaperna i det verkliga livet.

Jag kanske har valt fel bana.....nåja vill jag bli mer åt ekonomhållet finns en drös med kurser på högskola/universitet och inte minst privata utbildningar.

Nu laddar jag inför styrtekniktentan imorgon!

Over and out!

Vi ökar till 240!

För idag i brevlådan låga inte mindre än 3 kallelser till olika instanser. Cellprovstagning en dag, hörselvården med pedagogbesök för Elsa en annan dag, och det "efterlängtade" besöket i Örebro på ögon så dom får försöka bestämma vad vi ska göra med blodkärlen som söker sig upp mot pupillen. Lägg därtill lite övriga saker som studiebesök med skolan, nya kurser som startar och vi har ett begynnande magsår måhända! Nej då så illa ska det väl inte gå.

Intervjun då kanske ni undrar. Om jag säger så här, den är avklarad och jag är en erfarenhet rikare. Så lämnar vi den med de orden.

Over and out!

Livet går i 120!

För ett par veckor sen skaffade vi husvagn! (ja mammamu jag lider kanske av 40-årskris eller nåt!) Och denna testades i helgen. Stor succe! Iaf där vi campade på svärföräldrarnas sommarstugetomt i södra Dalarna. Precis vid en sjö! Så fort vi kom dit så infann sig liksom lugnet hos alla. Det är något med vatten som gör att man blir alldeles lugn, avslappnad och harmonisk!

Hann lagom hem i söndags för att byta om och sticka på fotbollsträning, fantastisk rolig sport det där! Och den lilla träning jag nu har utövat några söndagar har gett lite resulat i en lite förbättrad kondis! Nu kan jag nog springa iaf ett par minuter utan att låta som Darth Vader!

Veckan hittills har bjudit på en redovisning med PP, en arbetsintervju och kommer gör föräldramöte och en obegriplig tenta!


Livet går minst i 120 nu och jag försöker med alla medel att njuta och verkligen vara i nuet hela tiden! Men det tar på krafterna, det gör det i denna snart 40-åriga (krismässiga)kropp!

Over and out!

Första tentan för HT14 avklarad!

Och det känns helt okej! Satt igår och fick in all kunskap som behövdes. Och faktiskt så tror jag den kommer stanna för ett bra tag! Företagsekonomi är ju kul, väldigt kul!

Over and out!

Känslan...

som uppstår när man frustrerad försöker få in saker i huvudet som faktiskt är intressant men det bara inte går!!!!!

Nu bryter jag ihop för att kunna komma igen om nån timme eller så!
(det hjälpte ju inte speciellt mycket heller att dom ringer från Elsas skola och säger att hon är sjuk. Och mycket riktigt så är hon det, 39 grader och ont i hela kroppen. Men det var väl inte riktigt precis så jag hade tänkt mig att banka in kunskapen idag. )

Nej som sagt, vi bryter ihop för att komma igen!"

Over and out

RSS 2.0