Spenatsoppa!

Kort summering av veckan! Jag har gjort en VSM.värdeflödesanalys på ett företag med klassen. Analys av det,,,,hm ja om jag säger så här. Det kunde ha flytit på smidigare och blivit ännu bättre om ledaren för detta givit rätt förutsättningar. Men jag tar med mig alla dessa erfarenheter och gör att nästa gång jag gör en vsm blir den klockren och på mitt sätt!

Sportlov men inte för oss. Ungarna dock väldigt harmoniska trots dagis och fritis. Analys av det....vilken skillnad med mindre barngrupper!

Grupparbete inom produktionsberedning, Snart färdiga och redovisning nästa fredag. Analys av det....Kanonbra grupp och ett grupparbete där vi faktiskt suttit tillsammans största delen av tiden. Varför? Kan vara för att vi är 4 tjejer och 2 killar. Säger bara det!

Spenatsoppa gjordes idag torsdag för att variera soppätandet. Analys av det....Fattar fortfarande inte att JAG gjorde EGEN spenatsoppa! God!


Fredag imorgon och skola mellan 8-12 sedan skall jag packa väska och fara iväg till storstaden Stockholm , SJÄLV! Ska träffa syster och bo kvar hos henne en natt och bara umgås med henne. Analys av det.... FANTASTISKT! Räcker så va!

Over and out!

Sköna söndag!

Helgen har varit kanonbra men som vanligt alldeles för kort! I fredags bjöd vi in mormor på den sedvanliga fredsgspizzan, slog till med lite coleslaw också. På lördagen var vi in till stan och kollade på folk och åt en grillad med bröd! Nöjena behöver inte vara dyra för att gå hem i den här familjen. Vi spelade spel på kvällen och hade riktigt roligt, fast Sixten satt inne på sitt rum istället. Han byggde mekano och sjöng högljudda sånger. ( med andra ord, han var nöjd!) Kvällsmaten var pulled pork i mexikanska pitabröd med coleslaw! Men guuud va gott det var! Kommer göras igen.
Söndagen var vi ute, jag städade bilen som innan mer påminde om ett grustag och Mannen hittade min ena bilnyckeln han slarvade bort i en snöskottning för nån månad sen OCH han lyckades laga skotern (synd att snön hann försvinna dock) med grejen han beställde på eBay för ett par veckor sedan. Lyckan total! Kvällens mat, tacos! Japp vi kände oss lite crazy och gjorde fredagsmaten på en söndag!

En harmonisk och nöjd familj denna helg!

Nu tar vi tag i veckan som kommer som trots att det är sportlov hat jag hört inte bjuder på någon ledighet och ett nästintill jävulskt tempo!

Over and out!


Ärtsoppa!

Vi har börjat med den alldeles ypperliga traditionen att äta ärtsoppa och pannkaka på torsdagar! Jag gillar soldatens ärtsoppa, ungarna är tokiga i ugnspannkaka, en win-win situation helt enkelt! Plus att om man startar en tradition i det här huset så blir liksom hela högen lugna och trygga med att veta exakt vad som händer denna dag. Flockbeteende eller vad det nu kan vara.

Tentan igår kändes så där. Fick för mig att vara noga och gå igenom en extra gång vilket gjorde att jag ändrade 2 svar! Att man inte lär sig, man ska gå på magkänslan och inte tänka för mycket då blir det bra. Så just dom två frågorna grämer mig som sjutton just nu. Fråga mig på lördag, då har jag förhoppningsvis glömt bort det! Förhoppningsvis iallafall.

Imorgon fredag tänkte jag vara så fräck att jag tar en heldag i skolan, fast inte min! Tänkte vara med Elsa i hennes förskoleklass en hel dag! För att kolla hur det faktiskt är för barnen i dagens skola. Kan ju inte jämföra med min egen skolgång för hundra år sen. Klimatet mellan människor var på ett helt annat sätt då. Men det är ett helt annat inlägg. Som kanske kommer efter den hör fredagen......

Ha en trevlig Helg!

Over and out!

Svets, korrosion, ytbehandling och sintring

Det pluggas det på idag. Tenta redan imorgon. Men jag känner mig ganska lugn. Har hängt med på lektionerna. Och läst lite varje dag. Svårast är att komma ihåg alla olika materialtyper vid olika typer av användning inom de olika områdena. Särskilt när de har olika sifferbeteckningar. Nåja det ordnar sig. Lite roligt är det iaf och en del aha-upplevelser har det gett. Det där med korrosion te x , alltså rost i vanlig benämning. Visste ni att det finns ett tiotal olika korrosionstyper!? Jag hade inte en susning om det innan denna kurs. Fantastiskt intressant är det hur material uppträder i olika typer av miljöer eller medier som det heter!

Over and out

Se upp i backen!

Helgen har som vanligt rusat förbi. Igår, lördags (och ja jag vet att det var Alla hjärtans dag, och ja jag tycker det är snudd på patetiskt att "alla" lägger ut bilder på blommor och choklad som dom äntligen fått från sina män/fruar/sambosar/flick/pojkvänner. Behövs det en speciell dag för att ge blomster till den man älskar då har man nog missuppfattat det här med kärleken! Okej att man kanske ger något till varann denna dag men att lägga ut på samtilga (a)sociala medier om denna bedrift ser jag endast som skryt och ett bevis på den egna inre osäkerheten!) Så med det sagt återgår jag till rapporteringen av helgen som gick alldeles för snabbt!7

Vi , jag och ungarna då mannen åkt på förkylning from hell, åkte pulka i igår! Fantastiskt roligt och enkelt nöje, måste passa på innan snön är helt borta. Dyngsura men väldigt glada kom vi hem till ett kök som luktade nybakt Sverigekaka. Fantastiskt god kaka det där! Ungarna satte igång att leka på Sixtens "nya" rum. Hans säng kom äntligen hem efter att vi beställde den i december. Så nu trivs han som fisken i vattnet i sitt rum igen. Och sover som en Gud! Enda smolket i bägaren denna helg är just makens klenhet.

Nu ser vi fram emot en ny vecka med tenta och diverse utmaningar!

Ska förhoppningsvis få arslet ur vagnen och beställa tid hos studievägledaren på MDH för att forska lite mer i det här med kurser.

PS. Beach 2015 närmar sig och jag klarar fortfarande av att köra efter appan. Ibland behövs den inte ens utan jag kan avgöra själv hur mycket mat jag har tagit. Så närmare ett normalare ät-tänk är jag också!DS.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!

Vabruari

Som alla småbarnsföräldrar vet pågår vabruari för fullt!
Förra vecka var minstingen sjuk, segdragen feber och den där hostan han alltid får vid temperaturförändringar. Mannen tog en stor del av vabben. Denna vecka är äldstingen (säger man så?) förkylg men hon vägrar vara hemma. Då summering efter första tredjedelen av vabruari, det funkar och jag är inte förvånad.

Det rullar på i skolan, nästan så jag tycker vi har för lite tentor och inlämningsuppgifter. Det jag dock har märkt efter dessa terminer med plugg är jag ställer alldeles för höga krav på både min omgivning, utbildningsmaterial och inte minst lärare! Jag tycker att alla ska ha samma ambitioner som mig själv, att alltid ha (försöka) högsta betyg, inte nöja sig med ett G. Att alltid leverera som det heter i det moderna svenska språket. Att alltid vara alert, med lektionerna och intresserad! En av få saker jag kan tycka är en självklar regel är att komma i tid! Tydligen är det si och så med det för vissa. (konstigt nog alltid samma personer som är sena?!)
Att man inte är sån här är tydligen vanligare än ad jag trodde. Att man pluggar till en tenta, är supernöjd med ett jättesvagt G, är totalt ointresserad av vad man läser och bryr sig inte ett dugg om att man glömt allt man pluggat in efter bara en vecka. Jag fattar inte ens varför man pluggar då?

Tips om fortsatta studier på inom ekonomi, kvalitet mottages tacksamt!

OVer and out!

RSS 2.0