Människor

Ibland har jag svårt att förstå det mänskliga släktet! Hur man kan vara elak och starta krig, vara våldsam etc etc går jag inte in på. Där har jag en ganska klar bild om hur det ligger till som dessvärre inte är så PK.
Jag tänkte mer på människan man möter i vardagen. Som klasskamrat, arbetskamrat, kassörskan på Coop, grannen, maken/makan, föräldrar/svärföräldrar, syskon, vänner/bekanta etc etc.
Varför är alla som dom är? Hur tänker dom och vad vill dom egentligen?
Människan har ju fått ett ganska utvecklat språk kan man tycka men det verkar dessvärre användas på fel sätt. Istället för att säga vad man tycker om just den diskuterade saken så använder man sig av ord som alla människor medvetet eller omedvetet tolkar olika. På så sätt bäddar man iderligen för missförstånd och osämja.
Varför gör man på det här sättet? i mitt tycke har människans utveckling i många delar gått bakåt och inte framåt som det hävdas ofta, både via vetenskap, media och den allmänna uppfattningen.
Jag kan tycka att folk i allmänhet beter sig ohyggligt egocentriskt! Det handlar i stort om att roffa åt sig så mycket det går, göra så lite som möjligt och skylla ifrån sig vid varje tillfälle.
Varför vågar/kan inte människan stå¨upp för sitt tyckande? Ta ansvar för sitt arbete och det man har åtagit sig? eller som en sån enkel sak, besvara leendet och fråga hur någon mår!?

Over and out!

November

Och swish så var det November! Jisses säger jag bara.,,,,undra om jag kommer ogilla julen lika mycket det här året eller om jag ska iaf försöka tycka om väl valda delar?
Julklappar, julmat och stress= fortfarande ogilla
Adventsfirande, lucia, öva julsånger, baka pepparkakor med barn= Gilla

så gör vi, då har jag liksom kompromisat julen så den bli uthärdlig!

Träningsaktivieterna denna årstid består av lövkrattning och bortstädande av saker som inte hör hemma under ett ev enötäcke. Och faktiskt så vill jag ha snö i år! I lagoma mängder! Har saknat det det sista åren. Något annat jag har kommit fram till att jag saknar är ett snabbmatsställe som är inriktad på enbart österrikisk mat! Jag menar sauerkraut, rösti och inte minst schnitzel! Vem vill inte moffa i sig något sånt på söndagskvällen!? Istället för den allt mer tråkiga obiligatoriska pizzan!
Nej får nog drömma vidare om den där dasslocks stora schnitzeln ett tag till tyvärr.....(Fast om någon vet om det finns ett sånt ställe, tipsa! Och då menar jag inte i Österrike utan här i Sverige)


Over and out

RSS 2.0