Oktober

Har det redan hunnit bli, och ja man kan ju undra var alla blogginlägg hamnar som jag skriver, inte här iaf! Tyvärr så sitter dom fortfarande kvar i huvudet och där mina vänner har det skrivits en hel del på sista tiden. De har bara inte kommit ner på tangentbordet.

Många handlar om världens situatione både i Sverige och i resten av världen. Varför är det så oroligt? Hur ska man komma till bukt med det hela? Vad ska den lilla människan göra i detta läge, unt so witer. Ni hör ju det är ju världsproblem som man inte löser på en pisskvart direkt. Och troligtvis kommer inte världens ledare och förståsigpåare göra det heller!

Sen har vi dom där andra bekymmren som tar upp minst lika mycket tid i mitt huvud som man absolut inte ska försöka sig på att jämföra med dom stora världsproblemen!
Att hinna med det vardagliga, gör jag tillräckligt för barnen? Borde vi inte ta tag i en del av alla de där grejerna som hörseln, hälsenan, huden, polyperna, matlagandet unt so weiter....

Mitt i detta så försöker vi, alltså både mannen och jag att ta vara på vardagen. Som att spela spel med alla barnen, tända lite ljus och ta en kvällsfika allihop. Fredags och lördagsmysa tillsammans med en film, läsa böcker och rita.

För jag har fått för mig att om vi bara tar oss tid att uppskatta vardagen och vara tillsammans och prata mycket hela familjen så blir det så mycket lättare allting. Jag/Vi kan ju inte rädda världen hela tiden eller för den delen bekymmra sönder oss för allting, smått som stort.

Over and out!

Tidigt!

Igår kväll fick ungarna lägga sig tidigt, redan kl 19.00 låg dom i sina sängar! Och nej inte en enda protext från dom! Och man måste ju vara en förebild eller hur, så mannen och jag låg i våra sängar kl21.15! Inte en protest där heller! Fast vi kunde juu glo lite på tv innan vi slockna som två klubbade sälar.

Det kan finnas en stor risk att vi fortsätter detta formidabelt tråkiga sätt på kvällarna resten av veckan....För att liksom vänja oss vid att nu är höst/vintern här. Tror faktiskt inte det blir en minsta protest,hos någon!


Over and out!

Mörkt

Tusan va fort det går när moder natur bestämt sig för att byta årstid! Nu är det kolsvart både på kvällen och på morgonen och imorse var det minusgrader! (tror ingen missade det då det basunerats ut på ansiktsboken och de andra "social" medierna hela morgonen, och så fortsätter jag här!dubbelmoral deluxe!)
Det jag ville komma fram till är att det spelar ingen rol hur många gånger jag får uppleva dessa tvära kast mellan årstider, blir lika förvånad varje gång! Att jag aldrig lär mig vettja!

Tisdag idag, inget speciellt på agendan, vi håller tummar och tår för att S inte håller på att bli sjuk (hoppas hoppas det var "vanlig vätskebrist") Att det inte blir snö eller regn i veckan (nej har inte inhandlat alla viktiga hörs/vintergrejer till ungarna i år heller)
Att jag inte tappar rösten idag heller (på sista tiden har rösten börjat knepa sig, den bara försvinner trots att jag varit tyst länge!)
Att dagen blir glad och positiv helt enkelt!

Hoppas ni får detsamms!

Over and out!

Bebissjuk!

Igår fick jag den stora äran att mysa med en alldeles "egen" 2.5 veckors gammal bebis! Jag hade honom i min famn i någon timme och vet ni vad, det kändes alldeles underbart!

Att sitta och titta på denna lilla varelse och bara njuta av stunden var en lisa för själen om man ska uttrycka sig lite poetiskt.
Att höra dom små knorrande gnyendena och att få lukta på bebis igen, går kanppt att beskriva med ord!

Och ja, jag blev bebissjuk, vill ha minst en till , eller iaf en till vill jag ha. NU.

Det är en himla tur att det inte går så fort i verkligeheten......


Over and out!

Lördagsmys!

Istället för fredagsmys (alltså vem orkar eg med att mysa på en fredag!?) Så kör vi i denna familj lördagsmys. Det innebär att vi äter något gott till middag, igår hemgjorda hamburgare, sen sätter vi oss i sköna myskläder/pyjamas och tittar på en film. Förra veckan visade barnkanalen Monsters Inc. Igår visade kanal 5 Upp.
Kanonmysigt, avslappnande och bara sådär underbart som det kan vara ibland i livet.
Man måste njuta av de små ögonblicken, det behöver inte vara så uppstyrt eller planerat jämnt. Att bara sitta nära varandra och höra varandras andetag kan räcka långt, mycket långt!


Over and out!

RSS 2.0