"Jetlag"

Idag lider jag nästan av Jetlag! Eller ja iaf om man kan ha länsjetlag. För idag for jag först och lämnade barn på skola i byn och sedan dagis i stan. Sedan for jag till Västerås för att hämta ut nya testhjälpmedel som jag håller på att prova. Sen hem igen och jobba hemifrån, åkte alltså inte till Avesta men var där i tanken så när jag skulle sluta jobba kändes det nästan som om jag skulle köra dom 4 milen hem! Hjälpmedlen ska bli så häftigt att prova imorrn! Hoppas hoppas dom funkar lite bättre än det jag testade innan! Återkommer med rescension på både det nya och gamla. Nu laddar jag inför fotbollen! Jag kanske orkar vara vaken hela matchen! :) Over and out!

tisdag

och intet nytt på himlen just nu. JAg jobbar,äter och sover, däremellan saknar jag mina barn och min man. Japp! Så förbannat hemmakär är jag. Och vet ni, jag tror att det är precis det världen skulle behöva lite mer just nu!

Over and out!

Inte bitter

För tidigare två inlägg, nu har jag fått "ut" lite av mina funderingar och liksom låtit dom andas offentligt. Så nu kan jag lägga det åt sidan för en stund. Man ska inte låta det gro och oroa sönder en! För det hjälper ju ingen i slutändan.

Fredag idag, välkommen säger jag!
Jag jobbar ju nu och helgerna blev med ens mycket viktigare, att man ska sakna sina barn och man så in i bomben på dagarna!
Helgen blir intesiv men lugn ändå, dom brukar vara såna och jag gillar´t! :)

Prio ett denna helg är att ta vara på den värmen och solen som kan behaga dyka upp!

Over and out!

Förtydligande

Här kommer ett förtydligande till föregående inlägg.
1. Tro mig vi har försökt föra en helt normal dialog, faktabaserad, funderingar, framtidsfrågeställningar etc etc. MEN nej det går inte! Vi blir nästintill idiotförklarade varje gång och varje gång jag går ifrån ett möte med skolans värld känner JAG mig som den absolut sämsta förälderna någonsin! Att jag utsätter mitt/mina barn för den miljön.

2. Kom ihåg att mina barn har hsn och även andra "åkommor" som gör att det inte är som för "vanliga"barn. Det krävs lite mer av både skolan, lärarna och självklart oss. Vi har inga problem med att lägga tid på våra barn, tvärtemot skulle jag påstå.

3. vi bor i en mindre kommun, där allt är som det alltid har varit! Spelar ingen roll vilket sorts styre kommun har, blått, rött, grönt, röra. I skolans värld gör man iaf alltid som man alltid gjort och personalen har varit vääääldigt länge på sina arbetsplatser. Skulle det ske inom företagsvärlden skulle de flesta börsnoterade bolag varit utdöda!

Det här var några förtydligande, där det viktigaste är att jag är inte bitter! Jag bara undrar varför mina barn inte ska kunna få bättre när andra får det. Och nej jag är inte avundsjuk heller, mer att jag vill att alla barn ska få samma förutsättningar!


Kom gärna med synpunkter, en konstruktiv diskussion med förslag och tips tas tacksamt emot!

Over and out

Varför

Jag har nu 2 barn som går i skolan, E som går i 1:an och S som går i förskoleklass. De går på en skola utanför stan och har av tradition och geografiskt tänkande nästan alltid bestått av barn från landet. De senaste åren har detta luckrats upp, mycket pga att det varit lite skralt med barn födda före 2006-2008 och därför har man utökat det geografiska området till försteval av denna skola.
Att man gör så har jag full förståelse för, det är ju för at skolan ska överleva och inte behöva läggas ned man gör det. För i ivern att lägga ner när barnkullarna är relativt små så uppstår en ohyggligt massa problem när barnafödandet sedan går upp igen. Och ALLA verkar lika förvånade när dessa stora barnkullar ska börja skolan.
För VAR ska man palcera alla barn? Det finns ju inte skolor/lärare/klassrum/personal så det räcker!

Jag köper inte det argumentet jag får höra vid möten i skolan idag, att det är sååå stora barnkullar och ALLA skolor i kommunen har fullt. Varför inte då kan tyckas, jo för det har gått ca 6 år sedan barnet föddes och man borde ju ha förutspått att dessa barn fakiskt skulle börja i skolan så smånningom.
Har jag fel?
Nej, tänkte väl det.
Jag köper inte heller det argumenentet att ALLA skolor i kommunen har det svårt, för vet ni, det skiter jag i, nu gäller det mina barns skola och det är den JAG lägger fokus på. Inte fan lägger jag fokus på grannskolan! Skulle DU kämpa för större lärartäthet, mindre klasser etc för en grannskola som inte DINA barn gick i?
Rätta mig om jag har fel.
Nej jag trodde väl det,

Att sedan universalmedlet för att få upp betyg, komptens hos barnen är att höja lärarlönerna är rent ut sagt skrattretande.
Lärarlönerna har alltid varit låga, det är liksom inget nytt under solen, det har även de som utbildat sig till lärare vetat om.
Säg något kommunalt yrke (förutom politiker) som är välbetalt?
Kan någon som säger att högre löner skulle ge barnen mer kunskap, bättre betyg, bättere social kompetens, bättre rankning i PISA förklara det för mig?
För som jag ser det är den enda vägen att gå följande:
* Mindre klasser, max 15 elever i klassen ända upp till gymnasiet
* Högre personaltäthet
*Mindre dokumentation för lärare (dom drunknar i den idag då varje lektion och varje elevs medverkande i den lektionen och dess innehåll och vad just den eleven lärde sig skall dokumentas, varje dag!)
* Mer fokus på social komptetens, de mjuka sidorna i f-klass upp till 3:an.

Det här var visserligen bara ett axplock och kan användas i alla skolor i hela landet.

Det jag har lite funderingar på hur man tänker gällande mina barns skola är hur fasen man vill att eleverna ska tillgodogöra sig kunskapen och hur man faktiskt vill forma dom som människor.
För som jag upplever det (vilket är "fel" enligt skolan ) så får man inte ifrågasätta eller ens försöka föra en dialog med sitt barns lärare. För fan ta dig om du försöker med det! Då läggs locket på, man slutar att hälsa och så fort man möter någon av personalen (det finns några få undatag dock!) så sträcks näsan i vädret och man kan knappt se åt en.
Detta beteende finns hos en del föräldrar med har jag märkt, att inte ens hälsa när man är i samma rum, då undrar jag vad sjutton ger det för signaler till barnet!?
Inte konstigt att det finns så otroligt mycket näthat i Sverige idag, att man har tappat det vardagliga samtalet, att livet verkar gå ut på att lägga upp flashiga (konstruerade) bilder på sociala medier för visa sitt låtsasliv och med det endast försöka bräcka andra att med parollen att jag har det minsann bättre än dig!

Jag är djupt oroad över vad detta kommer att ge för vuxna i framtiden. Bäst känns det nog om jag tog min lilla familj, emigrerade till något ödsligt ställe och levde utan kontakt med omvärlden! För den vill jag snart inte vara i som den beter sig.


RSS 2.0