Syrechocken inledd!

Halvdag i skolan, hämta ungar på dagis, ut i solen, cykla, gunga springa och skratta! Så kan man sammanfatta dagen. Helt underbar. Syrechockshelgen är inledd för förståsigpåarna har sagt att det skall fortsätta lysa och vara varmt!
Skönt!
Den där känslan när vinterskorna åker av och tenniskorna på,,,,den är obetalbar när man ser ungarna skuttar som kor på grönbete.
Enda nackdelen (fast mer bieffekt skulle jag nog säga) är att jag blir förbaskat trött av all sol och syre.
Klockan är nu 20.30 på en fredagskväll och jag kan knappt hålla ögonen öppna.
Imorgon skall det köras motorsåg igen! Vad jag längat! Sen ska jag nog leka under hökens vingar kom också, fantastiskt rolig lek. Fast jag börjar undra om den minsta är färgblind....eller om han har grön som favvofärg just nu bara.

Trevlig helg!
Over and out

Ojsan!

Här inne händer det inte mycket, desto mer i verkligheten. Det är liksom fullt ös nu. Allt det som blir uppskjutet vid sjukdomar skall göras nu, bvc, tandläkare, öronbesök osv osv.

Sen fylls det år korsan och tvärsan, tentor skall skrivas, ny LIA-plats (denna gång i Underhåll) skall jagas, det vardagliga livet i sig skall göras, för det tar ju inte slut bara för att en annan grej brådskar.

Vi lever, är friska (vågar jag skriva det ens), har nyss skrivit tenta som jag tror gick hyfsat, jag gjorde mitt bästa iaf.
Har tagit min första skogspromenad själv utan barn sedan 2007! Fantastisk känsla och samtidigt får jag skitdåligt samvete för att jag inte tog med någon av dem.
ÄR lite sådär trevligt nykär i mannen som man kan bli när våren nalkas.
Trevligt, mycket trevligt.

Nu ska jag förbereda kalasandet för minstingen, som blir hela 3 år nu på söndag! Fatta, min bebis är inte bebis längre!

Nu njuta av sol och livets dryck kaffe!

OVer and out!

X-men

Jag har ju en hudåkomma som jag kallar det som heter KID syndrom. Och i stort så har jag inte brytt mig om den så mycket. Den finns där och jag kan inte få bort den så det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, som tex att duscha/bada ofta och smörja smörja smörja och just ja sa jag smörja.
JAg har inte tänkt så mkt på den innan jag fick barn men nu när jag är så himla schysst och delar med mig av denna åkomma till både Elsa och Sixten (Harry klarade sig och går numer under beteckningen "normal unge" eller "den normala" fast då menar vi bara hudmässigt sett!) så känner jag att jag vill göra allt för att underlätta för dom. Så nu måste jag läsa på lite om det hela.
Connexin 26 heter stället (har inte fattat om den är en cell eller gen) som har muterat (alltså förändrat sig) Och nej jag är inte en av X-men, några fantastiska egenskaper har denna mutation inte begåvat mig med. Däremot så har man upptäckt att i denna hudmutation ser det nu ut som om huden håller på att läka sig själv. En mutation i mutationen. Självklart måste det forska i mängder om detta stämmer, och om det gör det måste man ha klara belägg för att tesen stämmer.
Så idag har jag varit i Uppsala - staden som glömde vad infrastruktur är- och tagit nya prover till forskarna. Det var fullt rum med folk som vanligt.. Och bedövningssprutan gick varm över låret där proverna togs. Urstansad skulle man kunna säga att jag är just nu. Än så länge känns det ok, men bedövningen sitter ju i ännu.
Vad jag själv hoppas med dessa prover, teser och medicinska analyser är att man kan använda allt detta till framtida forskning och kanske komma på någon medicin som gör det lättare för andra. Kanske brännskadade kan käka lite av hudreparationsmedicinen och vips så börjar deras sargade hud att läka. Visst vore väl det häftigt! Tyvärr så tar ju dessa saker lååååång tid men om det skulle bli något liknande lovar jag att lägga till ett namn - Ylva "X-men"!"

OVer and out

Bitterljuvt.

Så var jag tillbaks i skolan igen. LIA-perioden för kvalitet/miljö är slut och dessa 6 veckor gick för fort! Särskilt eftersom jag av dessa 30 dagar var närvarande 14! (jävla vabbruari! och jäkla skitkropp jag har!) nåja jag var närvarande mentalt i 6 veckor nästan dygnet runt iaf.
Det har varit lärorikt, kul, engagerande och min vilja att få veta mer och kunskapstörst har absolut inte minskat, tvärtom ökat!
Jag vill kunna alt om deras produktion, q-avd, inköp, sälj rutiner osv osv.
Jag trivdes bra med personalen och kan mycket väl se mig bakom ett skrivbord på det stället!
Nu skall rapporten på detta skrivas, har börjat men är inte riktigt klar ännu. Även en sammanfattning på engelska ska skrivas. Dock missförstod jag lite av den uppgiften, då jag redan skrivit 4 sidor och det kommer landa på ca5-6 sidor när jag är klar. I själva verket skulle det vara MAX 1 sida.....Oooppps! tur jag inte skickat iväg det ännu, fast å andra sidan så har jag fått träna upp det engelska skriftspråket och fackuttrycken igen. Var ju så länge sen jag svängde mig i den världen.
Kändes lite bitterljuvt att vara i skolan idag, då jag gärna hade varit kvar och fortsatt mitt projekt, gått ännu ett steg längre med det. Men men jag måste ju bli färdig på utbildningen först, finns ju massor kvar att lära sig!!!
KUNSKAP KOM TILL MIG; NU!"

Med de slagorden lämnar jag er denna våraktiga måndag i mars!

Over and out!

Tack!

För stödet angående det förra inlägget. Ibland behöver man få ur sig saker och bearbeta. Och det här var ett av sätten. Bearbetning är bra!

Till något roligare....Elsa har fått ett eget,nyrenoverat i rosa så klart rum! Och glädjen i hennes ögon och röst när hon pratar om sitt rum går inte att ta miste på!" Så härligt att se! At hon sedan inflyttningen har sovit i sin säng hela natten och ända till morgonen så hennes pappa har fått väcka henne är ju som pricken över iet! Inte en enda gång har legat klistrad på min rygg!
Samtidigt fick Harry flytta in från vårt sovrum till Sixten. Han fick helt enkelt ta Elsas gamla plats. Och han sover rätt bra därinne han med. Han kan dock komma vid 4-5 tiden på morgonen men det är ändå så mycket bättre än som förr då han låg och bökade hela tiden i vår säng.
Man skulle kunna säga att vi håller på att återerövra vårt sovrum!
Med framgång! Hurra!
Och med dom glada tillropen lämnar jag er denna underbara onsdag!
Nu ska jag kramas med maken och bara njuta över tillvaron.

Over and out!

RSS 2.0