God Jul!

Nu tar bloggen jullov! Därmed önskar jag all en god (hyfsat vit) Jul med inte alltför många måsten. En kravlös jul helt enkelt.
Krama och älska varandra besinningslöst!

''Over and out!

Högläge!

Efter att mannen ätit penicillin och blivit helt friskt från den skiten han gått och dragits med hela hösten så har jag äntligen en glad, framåt och rolig man igen! Halleluja för piller!

IDag har vi handlat ,lite julklappar igen, men känner mig inte ett dugg stressad för julen, skönt!!
Känner ingen stress alls för julen, faktiskt!

Var till min nya favvo affär i Västerås, myrorna! Gillar verkligen seconhand. Där skulle jag kunna spendera flera timmar,,,,själv vill säga för med ungarna med sig måste man vara lite snabb av sig.
så dom inte smälter bort i sina vinteroveraller i affären

Nehej dags för lite käk, blir något så juligt som en hemgjord räksallad!

Over and out!

Mellanläge

Om jag var låg igår så är jag i mellanläge idag.

Vet inte vad som har hänt med den här kroppen efter att ungarna har kommit men nåt knas blev det! Eller jag visste ju att det var en hel del fabrikationsfel sen innan men nu har den blitt helt tossig.
Med risk för att bli sådär otrevligt intim igen,,,,men faaaan vilken mensvärk jag har fått.
Innan barn= ingen värk
Efter barn= mensvärk from hell
Innan barn= inga humörsvängningar vid mensens start (iaf inte som jag visste om!)
Efter barn= Humörsvängningar deluxe! Sådär så jag nästan blir rädd för mig själv.

Om någon där ute i cybervärlden som läser detta och vet hur man kan lindra något av ovanstående problem så hör gärna av er.

Vidare så börjar jullovet idag på eftermiddagen.
Vi inleder det såklart med ett läkarbesök för alla tre vildingar.


Nehepp ta ner en klättrande Harry från köksbordet....IGEN (var nog bara 356:e gången idag)

Och med dessa "berikande" ord lämnar jag er denna kyliga torsdag.

Over and out!

Låg

Är inte på topp idag, vet inte varför men det kan ha göra med att jag fick tråkiga nyheter om ett par bekanta idag. Jag tycker inte om när kärleken mellan ett par tar slut helt enkelt.
Det heter ju för fasen "lyckliga i alla sina dar". Och inte "lyckliga i kanske 5-10 år"

Glöm inte bort att vårda din relation!

Med dom kloka orden lämnar jag er denna mulna onsdag

Over and out

Åsiktsmaskiner

Innan jag fick barn var jag en sån där åsiktsmaskin. En sån som tyckte om det mesta (även om jag inte hade tillräckligt med kunskap) och ansåg att tyckte man inte som mig så var man dum i huvudet.

Efter att barnen kom ut så ändrades ens värderingar och framförallt livssyn. Det var inte lika viktigt att tycka längre. Definitivt inte om saker jag inte visste tillräckligt mycket fakta om.

Jag har gjort en inre resa som det så fint heter. Den hade inte kunnats göra utan alla mina sk misstag. JAg är glad att jag har gjort den resan även om den har gjort väldigt ont ibland.
Den har gjort mig mer förstående för andra och framförallt mig själv.
Men det viktigaste den har lärt mig är nog att jag numera kan erkänna utan krusiduller och bortförklaringar att jag faktiskt kan ha fel! Och att lyssna och försöka ta in vad andra säger om saker och därmed fundera ut själv vad jag tycker om saker och ting.

Därför tycker jag det blir så himla tråkigt när det ska diskuteras/debatteras i detta land. Pajkastning deluxe från båda håll och båda parter verkar tycka som jag gjorde när jag var "ung och dum" alltså -"Tyck som oss annars är du dum i huvudet"

Kan även tycka att när det skall debatteras/diskuteras i offentliga sammanhäng så ses det ner på varandra redan innan ett enda ord har yttrats. I mina ögon är båda lika dåliga i sitt uppförande och tillför mig inget med deras kacklande när dom själva sätter ribban så lågt från början.

Om man bara spyr ut sina egna argument utan att ens lyssna på den andras hur fasen ska man komma vidare då?

Jag lägger härmed ner mitt offentliga tyckande och håller mig istället till givande diskussioner med min man. Dom kan dock bli lite tråkiga ibland då vi oftast tycker samma. Men dom gånger vi tycker/upplever saker olika brukar det ge en större förståelse till varandra och varför vi gör som vi gör.

Och med dessa analyserande ord lämnar jag er denna gråkalla onsdag.

Over and out!
Glad!

Känner mig så glad! Trots att jag inte handlat julklappar, pyntat, handlat julmat, städat som en idiot, fixat granen osv osv osv.
Känner ingen stress för det heller. Lite adventsstakar, nån julgardin och några tygtomtar räcker för oss i år. Granen får stå i uterummet i år igen. Den är i sin kartong i förrådet just nu, så behöver inte känna någon panik för den heller.
Jag är ingen julknarkare, har aldrig varit, kommer aldrig bli. Därmed slippe jag den enorma press och stress som många mammor (tyvärr fler mammor än pappor) känner. Folk vänder nästan ut och in på sig för att hinna med alla "måsten". Till vilken j-a nytta säger jag!?
Är det barnen som kräver detta?
Är det omgivningen?
Är det lagen, får man böter om man inte gör alla "måsten"?

NEj så är det ju naturligtvis inte. Prestige, status och sätta vuxentänkande i barns huvuden är det som ställer till det.

Vill man göra alla dessa saker och tycker att det är kul så är det ju inga problem. Men om man inte tycker det är kul, klagar över sin stress och situation. Men skyll dig själv är mitt svar på det. MAn väljer ju själv hur mycket man vill göra och definitivt varför!

Så jag är glad nu. Inte bara för att jag "skiter" i julen utan jag känner mig helt enkelt bara glad utan orsak. Otroligt skön känsla!

Och med den känslan lämnar jag er för denna underbara tisdag!

Over and out"

Rasistdebatten

Det här inlägget skulle kunna bli kilometerlångt. Men jag tänkte jag skulle försöka hålla det så kort som möjligt. Det finns så många andra som tycker såååå mycket om detta.
JAg pratar förstås om den här smått löjliga debatten om Disneys julfilm.

Alla som gillar och går med i rör inte våra traditionergrupper som härjar på olika sociala medier. Lägg ner lite mer tid bakom knapptryckandet är ni snälla.
Det handlar INTE om att invandrare i Sverige vill ta bort svenska traditioner. Fråga er själva istället vem som gör detta.

Och till dom som faktiskt tog bort den mörka dockan (märk väl att jag inte använder ordet neger som så många verkar tycka att det är legitimt att göra helt plötsligt) den blonda och juden(?) (vilket var för mig en nyhet, tack där fick jag lära mig något nytt)
Ska man radera hela sin historia tycker ni? För det är ju det man gör genom att ta bort hur vi såg på människor då. Genom att bara sudda ut icke politiska korrekta bilder och uttryck så förnekar vi ju vår historia.

Och tänkt efter, hur upplever barn dom här figurerna? Sätt inte vuxnas tänkande och teorier i ett barns huvud tack!

Lite kortfattat vad jag tycker om det hela. Ännu mer kortfattat skulle vara trams-bry er om det viktiga istället som att lära barn, vuxna att känna empati för varandra och att alla människor är olika men lika värda!

För dessa sk debatter skapar bara mer rasism och fler väljare till SD. Vill vi det?
Tack för ordet!

Over and out!

Rysskylan!

Verkar som om Rysskylan är här. Över 20 grader kallt! Är väl lite i värsta laget även för mig, och inte minst bilen som gick lite trögt idag när jag skjutsade Sixten till dagis.
Elsa och Harry börjar bli piggare, vattkopporna håller på att torka nu och febern är borta. Så nästa vecka blir det dagis för Elsa. Och tur är väl det då en av hennes fröknar jobbar sista veckan innan hon ska sluta. Jättetrist, för hon har spridit glädje både till övrig personal och barnen.
Mannen är för tillfället på vårdcentralen. Han var där även igår.Konstigt system vi har,,,,men säger ignet mer om det då jag har tagit upp det hur många gånger som helst här. Kan bara konstatera att sjukvården i den lokala regin INTE fungerar som den är nu.

Imorgon är det en stor dag! Så himla nervös, spänd, glad. rädd och alla möjliga känslor man kan vara. Vill att det ska vara fredag nu! Kan inte säga så mycket mer än så ännu....men ser fram emot dagen. Och att det är en viktig milstolpe i mitt liv!

Nu måste jag ha kaffe så tårna tinar upp någon gång!
För övrigt är jag fortfarande rökfri och tänker inte ens på det längre. Det slår mig först när jag ser någon röka på tv, stan. Att oj då sån var ju jag också förut.- Om alla rökare visste hur lätt det faktiskt är att sluta så skulle vi inte ha några rökare alls idag!
Och med dom moraliska orden lämnar jag er för en underbar kall torsdag!

Over and out!

Vattkoppor x2

Nu har äntligen Harry och Elsa fått vattkoppor dom med. Bra! Så vi kan bocka av den barnsjukdomen i protokollet. Mindre bra är att hostan dom hade innan denna vattkoppepedemi startade är tillbaka. Mannen måt risigt även han så han är hemma idag. Så idag har jag 3 sjuklingar att ta hand om . Hinner inte skriva något mer idag således. Men ska tilläggas, detta är inte ett gnällinlägg, mer ett konstaterande av den faktiska verkligeheten som man inte kan göra ett skit åt. Bara att gilla läget liksom, så då gör jag det!


Over and out!

Födelsedag och lite snö!

Ja det har varit snudd på snöstorm här också. Inte bara Stockholm som haft det lite kaosigt. Inte lika illa här hemma dock.Igår skottade jag bara 5 gånger. På förmiddagen hade jag ungarna till hjälp. Och faktiskt så var dom två stora till hjälp och inte stjälp den här gången. Harry däremot,,,,han gillar INTE när det blåser snö! Under den halvtimmen vi var ute så grät han 28 minuter.

Men det var inte vädret som var det viktiga igår utan att Sixten blev 3 år! Han gick stolt och sa att han fyllde år och visade hela handen och sa 3! På kvällen när pappaN kom hem så fick han en stor lyftkran och en lastbil med bilar på. Oj oj oj vad glad han blev. Den där lastbilen har han dreglat över när vi har titta i leksakstidningarna.. Själva firandet av honom tar vi på fredagskvällen , men det blir otroligt enkelt med lite saft och glasstårta. Det behövs inte dom där mastodont kalasen när man är 3 år, tycker inte jag iaf.

Idag är vi faktiskt hemma från dagis, avvaktar en stund till innan jag bestämmer om vi ska eller inte ska dammsuga Elsas öron. Vi är lite insnöade nämligen. Vår utfart till stora vägen är oplogad och mannen fick ta 3 försök på sig för att komma igenom vallen. Och jag är rätt harig när det gäller vinterkörning. Och eftersom jag är föräldraledig så tänkte jag att va fasen ska jag riskera våra liv för när vi kan vara hemma, typ.
Grannarna som brukar ploga med traktor har ju skaffat sig fyrhjulsdrivna ekipage! OCh den andra grannen har börjat åkt buss!
Får nog ta och lära mig köra över vallar om denna vinter ska bli så här.

Elsa är inne i en period när hon försöker greppa det här med tidsbegrepp. då, nu ,sen. Det blir en del diskussioner om när hon var liten och när hon ska bli stor. Nu senaste var det om när jag var liten. Så här gick den:


Elsa och jag pratar om dom röda mockasinerna. Att jag hade dom när jag var liten.
E : Hade jag dom på Åland med mormor och morfar?
(Till saken hör att hon var med dom på semester i somras och då hade hon med sig sina rosa mockasiner för det var så kallt på golvet)
Jag : Nej jag hade dom hemma hos mormor och morfar när jag var liten
E: Jaha,
efter en liten stunds tystnad och fundering
E: När du var liten var pappa liten då?
Jag: Nej, när mamma var liten  åkte pappa moppe redan! Och sen lite senare började han avla barn och jobba på valsverket.
Elsa tyst en stund och funderar.

E: mm, vad var jag då, var jag liten?
Jag: Nej du fanns inte då
Tyst en stund, sen skiner hon upp som en sol då hon tror sig ha kommit på svaret.
E: Jag var jättejätteliten då
Jag: NEj du fanns inte då, inte ännu
E: jag var jättejättejätteliten
Och här känner jag att det får räcka med pedagogiken idag, jag kommer ändå inte att vinna.
Jag: Ja okej då du var jättejättejätteliten
Det är svårt det där med tidsbegrepp!

Sixten nya inne ord är just nu Sådär ja! Helst skall det sägas i ett mycket nöjt ögonblick, Hans förra ord var att sätta ett eeeehhh framför VARJE ord. Meningarna blev väldigt långa då och man fick inte ha bråttom när han skulle förklara något.

Harry säger bara ett enda ord än så länge, han har sagt flera men har nu återgått till det första ordet han sa och använder till allt för tillfället, KAKA.
Annars så är han inne i en krypa in på så konstiga ställen som möjligt fas just nu. Som tex i expedithyllan, under divandelsdynan, under diverse sängar (och där kan man fastna ibland) under köksbordet och framförallt under kökstolarna där han hänger på lite slött på pinnarna under sitsen. (Fast här kan man också fastna ibland)

Ska bli spännande att höra vad Sixtens nästa inneord blir, om Elsa får någon ordning på tiden och om Harry hittar det ultimata krypa-in-stället!

Over and out

KID Syndrom

 
Trodde i min enfald att jag ringt runt till alla sjukhusinstanser för Sixtens vattkoppor men hittade en till lapp igår. Sicken tur att jag hittade den så jag kunde ringa om ytterligare ett återbud.
Han är nog frisk nu men i vänterum på sjukhus härjar det så himla mycket bakterier och virus och det skulle kännas lite dumt om vi smittade ner en massa ungar i vår tur.

Hade tänkt att jag skulle plita ner någon dag i ett inlägg som kommer bli typ kilometerlångt om vår lilla "hudåkomma" som vi roar oss med att ha i den här familjen. Eller ja inte alla utan bara 3 av 5. Men det är lite svårt eftersom jag själv inte vet så mycket om den. Men den korta versionen är att den är genetisk (alltså min morsa och farsas fel att jag har den, dom har den inte utan är bärare av den) Den är ett syndrom vilket innebär att den innehåller flera godbitar, nämligen följande:
Keratitis
Iktyos
Deafness

Nu är varken jag, Elsa eller Sixten döva, och keratitisen och iktyosen är i en väldigt mild grad. Vi har helt enkelt fått "en släng" av detta syndrom brukar jag säga.
Det var den korta varianten. Vet som sagt inte så mycket själv om den och har googlat lite för att se om det finns flera (vilket det gör men inte i Sverige vad jag vet) Att jag inte vet mer är pga att det inte varit intressant för mig innan jag fick barn, Nu vill jag veta lite mer för att kunna hjälpa dom i deras vardag så mycket jag kan. För att förenkla. För att få andra att förstå. För att förbereda dem på vad som komma skall.

Vill ni veta mer så googla! (på den mer internationella stavningen är det ett c istället för k cid)

Over and out


Elsa och Sixten (2 av 3 kidare, den sista är jag själv)

En anings kallt då!

Det är kallt idag, ca 18 minusgrader. Det biter lite i skinnet. Men solen lyser och man känner verkligen att man lever varje andetag man tar. Ska absolut inte bli någon väderblogg igen utan detta var mer ett konstaterande.
Vi har varit ute mycket i helgen. Skottat snö, åkt lite pulka och Sixten och Harry har såklart ätit en massa snö. Elsa har åkt skidor. Gud va hon gillar att åka skidor! Inte ett gnäll när hon ramlar och hon kämpar på och stretar hela tiden. Är så mysigt att se. SÅ ett par nya stavar och skidor kommer kanske tomten med.,,,om hon inte får det tidigare, man vet ju aldrig när snön behagar att försvinna.

Sixten fick vara hemma ännu en dag, tyckte jag så en vattkoppa som inte hade torkat och dom han har i skallen gör fortfarande ont. Verkar inte som om han saknar dagis ändå. Elsa åkte glatt iväg imorse.

Vet inte vad det är med söndagar och min och makens renoverings/inredningslust. För varje söndag har vi dragit igång något projekt, stort och litet. Förra veckan var det en lite hall som fick ett träinnertak bortrivet och denna söndag så fick samma hall sin tapet bortriven. Den var allt annat än snygg, snarare smaklös och sååå 90-tal! Herregud så efter kan man ju inte va liksom!

Inte för att det spelar någon roll om jag är efter eller inte men den har irriterat mig och nu är den äntligen borta!
Det var en tegeltapet i mexikanskt tegel dessutom! Som nissarna som satte upp dessutom hade satt upp och ned! SKuggningarn för varje tegelsten var nämligen på ovansidan. För att tapeten skulle se någorlunda okej ut så var man tvungen att stå på huvudet!
Lite jobbigt om du frågar mig.
(Att den dessutom påminde starkt om en pizzerias inredning gjorde ju inte saken bättre. Men nu är den äntligen borta, pizzaväggen!)

Nu blir det hederlig färg där. Kanske nästa söndags uppgift.

Nehej nu ska jag busa med grabbarna, borra ner mitt ansikte i deras och bara njuta av att vi har varandra!

Over and out!

36

Jo men visst var det så, igår fyllde jag 36 år. 36 år sedan denna lekamen äntrade jorden med ett gallskrik.
Tyckte som vanligt inte att det kändes något annorlunda när man vaknade, mannen tyckte dock att jag såg mycket äldre ut?!
Men det där med att fylla år har lite tappat sin charm. Det är inte samma sak som när man fyllde 9 år.
Och ska jag vara ärligt så hade jag faktiskt glömt bort (kanske förträngt om det säger jag inget) att jag skulle fylla år på fredagen.
Sixten fyller nästa vecka och det känns mycket viktigare än en gammal tant som mig.

VAttkopporna börjar ge med sig så igår fick Sixten och Elsa gå ut i snön och leka av sig lite. Harry sov så jag slapp gå ut!
Dom åkte pulka hos grannens enorma backe. (lite överdrivet men det är en backe iaf)

Nu dansas det i vardagsrummet till ett inspelat Flygande mattan. Och man MÅSTE ha klänning på sig när man dansar. Iaf enligt Elsa och Sixten. Vi vuxna skrotar omkring och bara myser och gör inte så mycket nytta alls. Det är en sån dag. Man kan inte fara fram och var så förbannat duktiga jämnt. Städa, pynta, köpa julklappar och dessutom träna laga gudomliga maträtter. Nej idag är det en svassa omkring dag och bara njuta av nuet och inte bekymra sig för småsaker. Eller stora saker heller för den delen.

Over and out

Bjuder på en bild från i våras på mig och Harry (då jag fortfarande var ung och oförstörd 35-åring)

RSS 2.0