Plankan!

I tisdags provade jag på att göra den berömda "plankan" som jag fick tips om för ett tag sen. Ja jag har våndats lite innan och inte riktigt vågat. För tänk om jag inte kände nåt när jag gjorde den eller gjorde fel.

Men se där va fel jag hade! Den var skitjobbig! Och nog fasen kändes det! Körde 3x30sek, morgon, middag och kväll. Och jag vet inte om jag gick ut för hårt eller om jag är så fruktansvärt otränad, men för h-e vilken träningsvärk jag fick!
Igår onsdag försökte jag mig på att upprepa samma procedur men det gick bara inte. Efter 20 sekunder drog hela magen ihop sig i minst 49 stycken sendragskramper. Och idag är jag förbaskat öm i hela magen. Precis som om någon har använt min stackars mage som slagpåse. Så nog funkar den! Situps är totalt meningslöst jämfört med denna tortyrmetod.
Ska såklart fortsätta med den men kanske inte gå ut lika hårt i fortsättningen utan börja försiktigt för att sen öka.

Den är dock lite svår att göra med 3 ungar på ryggen, för så fort man ligger ner kommer busungarna och ska antingen "åka tåg" eller så är jag en häst!

50-åringen kom förresten ihåg bröllopsdagen och hade köpt en vackert halsband till den intet anande frugan. Glad blev jag och av ungarna så var det förstås Sixten som såg det först. En riktigt bling bling unge det där.

50-åringen var även otroligt speedad på sin födelsedag. Blir man sån när man fyller 50 får han gärna göra det varje dag. Fast det är klart vid tretiden så gick luften ur honom och han låg då på soffan och småslumra som en riktig ålderman.

För övrigt så är taggtråden fortfarande kvar i min hals, Vik hädan sjukdom, vik hädan!

Nehepp om man skulle ta sin sargade mage och övriga kropp och få nånting gjort idag, är lite sliten efter att ha burit tillbaks ungar till deras sängar och sövt om Harry inatt, som till slut somnade bredvid mig i sängen. Ett tag låg hela familjen där och det blev liiiiite trångt måste jag säga. Kanske ska investera i en 2.40 säng så vi får plats?!

Over and out!

Neeeej inte nu!

Vi får inte bli sjuka nu! Jag har mitt halsont som även Elsa har fått, Harry och Sixten har också nåt skit på gång. Vi har inte tid med det här nu. Kalas på lördag, måste städa så in i h-e tills dess (skitväder lovas det också) dammsugning av öron och nytt hörseltest och slutspurten på dagis innan sommarlov skal hinnas med. Vi har absolut inte tid med att bli sjuka, inte nu! Kom igen nu (väder)Gud, fixa det här, snälla!!!

Over and out!

Ja må han leva i hundrade år!

Så var "domedagen" här, maken som lystrar till namnet Michael fyller 50 år idag!! Hipp hurra för honom. Gjorde mig lite till och fixade "hotellfrukost" med bacon, äggröra, varma baguetter, skagenröra, apelsin juice osv osv. Och eftersom jag inte hunnit eller för den delen vetat vad jag skulle köpa så  hade jag inget paket. Men Elsa tyckte minsann att pappa skulle ha paket för det får man ju när man fyller år så ut i förrådet och letade. Och där fanns ett felköp från i julas inslaget och klart. Tusan va bra tänkte jag. Att det sen inte var någon direkt 50-årspresent gjorde inte så mycket. Elsa och Sixten bar stolt in paketet till den "sovande" pappan (jag hade sagt åt honom på kvällen innan att han skulle ligga kvar i sängen tills vi kom).
Och pappan blev jätteglad för sin Darth Vader kostym!!!

Fast egentligen blev han nog gladast när han fick se frukostbordet. Vägen till hans kärlek går genom magen!

Eftersom han har uppnått en sån hög ålder fick han vara ledig från jobbet dagen till ära. Så nu är han och tar en 12-minuters klippning och fixar lite ärenden på stan som han inte hinner när han jobbar. Det är nackdelen med att bo i en mindre stad, allt stänger prick klockan 18 och då har ju han precis hunnit hem.

Resten av dagen blir lite fix och firande med barnen, och tårta så klart. Sen ikväll är det picknick/sommaravslutning på Elsas dagis som vi ska gå på hela högen. Hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute. Själva kalaset för gubben i huset tar vi på lördag.

Att vi desstuom har bröllopsdag idag glömde den numera senila/dementa mannen bort totalt! Jaja det blir det ju flera av, 50 fyller man bara 1 gång. Så denna gång är han ursäktad. Men fasen om han glömmer nästa år!

En sak som är bra med att han nu är 50år är att jag kan verkligen titulera mig som lammkött! Jag menar hur mycket lammkött skriker det inte om mig när man säger att han är 50 och jag 35!!!! Hihihi

Over and out from The Lammköttsgirl!!!

Det gick väl sådär!

I Uppsala i torsdags. För så fint som Sixtens öra såg ut har  det nog aldrig gjort. Typiskt när man ska visa upp ett sargat öra och så är det så fint. Jaja bara hoppas att det håller sig lika fint i fortsättningen. Fick iaf svar om VAR vi ska vända oss ifal det blir problem igen och visst tusan är det Öron-näsa-hals i Västerås! Precis som vi har sagt hela tiden.
Själv fick jag visa upp både ädla och oädla delar av min kropp. Man kan inte tro att jag är (eller har iaf varit) pryd! Fast det är klart det ändrades en hel del efter att jag fick barn. Spärrarna släpper då på nåt underligt vis. Finns liksom inte nån orsak till att vara pryd när ett barn ska ut. Det är ju det finaste som finns. Eller iaf efteråt.

Ett första datum för operation blev iaf spikat så om ca 3 veckor gör vi första operationen. Lokalbedövning endast och laserpenna eller vad det heter. Skulle nog ha frågat om jag kan köra bil efter eller om jag tappar känseln/styrseln i hela armen. Fast jag har ju automat så det ska nog gå ändå. Jag har ju 2 armar.

Full vecka även denna men kanske av det lite roligare slaget, Mannen fyller 50!!!!! Fattar inte att han är så gammal. Hur i helvete gick det till? Elsa har sommarfest på dagis och i helgen blir det kalas för släkten.

Så här har inte jag tid att vara! Fullt ös nu! (hoppas hoppas jag håller mig hyfsat frisk nu bara, den där j-a halsen gör ont, känns som taggtråd när man sväljer, så jag får väl strunta i att svälja från och med nu!) OBS inget snusk här!!

Over and out!

Söndagskvällen blir nog tidig

Eftersom vi gjort som precis alla andra denna helg, varit ute i massor, badat, lekt klippt gräsmattan osv osv så är familjen liiiitte trött. Men förbaskat skönt är det med sommar. Mer sånt. Fast om man ska tro väderprognoserna ser det inte så bra ut för kommande veckan. Speciellt inte för lördagen, typiskt vi som ska ha kalas då, ute!!!

Jaja det kan ju bli fint väder trots "experterna".  Men kvällen idag blir tidig. Så alla orkar till jobb och dagis. Även mammans jobb har ju blivit lite lidande av detta fina väder,,,så imorgon skall det förhoppningsvist, kanske, eventuellt stadas i residenset.

OVer and out!

Vad beror det på?

Jag skickar ofta små meddelanden till mannen, antingen via sms eller mail, för att berätta hur mycket jag älskar honom. Ni vet såna där fjantiga sms. Japp så löjlig är jag. Och jag står mer än gärna för det. Dom kan vara väldigt korta och exakta men även skrivna på "gammelsvenska" som jag kallar det.  Så som dom skrev i kärleksbrev till varann för 100 år sen. Jag tycker det låter så underbart med ord som innerligt, hava, längtan osv.

Dessa meddelanden skriver jag INTE för att få bekräftelse själv,(men visst är det mysigt att få ett kärleksfullt svar tillbaks, det kryper jag inte under stolen om) Utan mer för att ge honom bekräftelse för att jag verkligen tycker om honom, på riktigt. Jag tror att man måste ge kärleken lite hjälp i vardagslivet och fina ord har väl ingen någonsin mått dåligt av!?

Det jag tyckr är lite konstigt är att det alltid är JAG som startar desa konversationer. JAg förstår att han har fullt upp på jobbet osv men någon gång kan det väl slängas iväg ett sms eller mail...bara nån enstaka gång.

Vad beror detta på? Är det kanske jag som är "för på" hela tiden? Ska jag vänta ut honom? Eller är det bara så enkelt att han är man!!!?

Nån karl som kan svara på detta eller nån över huvudtaget?

OVer and out!

Trött

Jag blir så förbannat trött efter sensån här grej som vi varit på idag. Köra Sixten till dagis, åka till Västerås, dammsuga Elsas öron och då håller jag i 10kg klumpen Harry hela tiden, äta på Mc Donalds (ja Elsa tjata och hon lovade att inte berätta för Sixten, ska bli intressant och se om hon är tyst om det eller inte. Sen hem och ufodra Harry lite. När jag kommer innanför dörren så är det precis som om jag sprungit ett maratonlopp. Hlet färdig och vill bara sova. MEn det går ju inte. Jag hoppas innerligt att det är pga den här segdragna infektionen jag har. För så här trött ska man inte vara. Då är det något annat som är fel.

Har iaf kokat mig lite kaffe för att lura kroppen att här jävlar är vi pigga!!! På´t igen bara!

Over and out

Trött

Jag blir så förbannat trött efter sensån här grej som vi varit på idag. Köra Sixten till dagis, åka till Västerås, dammsuga Elsas öron och då håller jag i 10kg klumpen Harry hela tiden, äta på Mc Donalds (ja Elsa tjata och hon lovade att inte berätta för Sixten, ska bli intressant och se om hon är tyst om det eller inte. Sen hem och ufodra Harry lite. När jag kommer innanför dörren så är det precis som om jag sprungit ett maratonlopp. Hlet färdig och vill bara sova. MEn det går ju inte. Jag hoppas innerligt att det är pga den här segdragna infektionen jag har. För så här trött ska man inte vara. Då är det något annat som är fel.

Har iaf kokat mig lite kaffe för att lura kroppen att här jävlar är vi pigga!!! På´t igen bara!

Over and out

Ett steg närmare!

Till den perfekta gräsamattan! Klippte igår igen och nu är den sådär superkort som jag vill ha den. Inte bara för min skull skall tilläggas utan även för ungarnas. Särskilt Harry tycker om när det är lite kortare, är liksom lättare att gå/springa då. Men jag tror förra ägaren bara klippte åt samma håll för när man går åt andra hållet så skakar klipparen så man nästan för njursvikt genom händerna. Ja jag vet, jätteintressant! Varning för att vara föräldraledig sen 2008, man blir rätt tråkig och pratar om totalt ointressanta grejer till slut.

Mannen har nog kommit på att han inte kommer vinna över maskrosorna för igår tog han fram trimmern istället. Körde av lite kanter och vips så såg det snyggare ut. Varför måste alla trädgårdsmaskiner/byggprylar vara så tunga och vara gjorda för långa människor? Jag kan ju inte haplatådojor på mig när jag går med en trimmer!? Eller kan jag??? Tydligen så gick kärringen som bodde här före förra ägaren i pumps och kortkort och klippte gräs! Så ser definivt inte jag ut när jag klipper. Peltorlurar, t-shirt och brorsans gamla arbetskortbyxor med miljoner fickor. OCh när man snurrar med dom på så står fickorna rakt ut så man ser nästan ut som om man hade elefantöron på sidorna.

Lite intressant är det när vi plockar fram maskiner som låter. Sixten är ju tokig i bilar, traktorer och alla fordon. Men när klipparen, trimmer, slipmus eller något dylikt kommer fram så blir han jättereserverad. Han står på en säkert avstånd och betraktar skeptiskt det man gör, och säger inte ett ljud! Iofs bättre än förra året då han grät stora krokodiltårar när klipparen kom fram. Harry däremot är inte ett dugg rädd! Han vill gärna peta, känna och vara mitt i! Och Elsa hjälper mer än gärna till. Ibland lite för mycket,,,

Annars så är det mördarvecka igen. Idag är Elsa på hörselvårdens dagis. Imorgon är det dammsugning av hennes öron och Harry får följa med. På torsdag är Uppsala för mig och Sixten och Harry får följa med även dit. Barnvakten med den brutna handleden kommer troligtivs att få operera sig på torsdag och eftersom vi bara har dom 2 som kan vara barnvakt så får han hänga på. Mutor och mariekex är det som gäller så går det nog bra.

Nog om rapportering av gräsmattor och mördarveckor, nu måste jag få arslet ur vagen och göra något vettigt av dagen. Fast iofs så hänger redan en tvätt på strecket ute. Så lite har jag ju gjort.

Over and out!


Maskrosornas krig!

Mannen i huset har påbörjat en till mig synes omöjlig uppgift. Han försöker å det grövsta att utrota maksrosorna som huserar i vår gräsmatta. Så fort vi kommer ut så ser man honom stå framåt böjd med häcken upp i vädret och försöker slita upp varenda maskros med dess rötter som tyvärr är djupt förankrade i Kina någonstans.

Att sedan 75% av framsidans gräsmatta består av just platta maskrosor och om man skulle få bort varenda en så skulle vi ha en stor leråker till framsida gör ju inte saken bättre. Det blir nästan lite löjligt, roligt när han går där och påtar.

Riktigt roligt blir det när han hittar "asen" som finns på ena gaveln av huset. Det är hybrider eller något slags köttätande maskrosor för dom skulle kunna mätta en hel kaninflock pga sin storlek. När han då får upp en sån i hela sin prakt så sprider sig ett otroligt nöjt flin över hela hans anlete.

Han har startat ett heligt krig mot denna avskrädesfauna! Och enligt min mening så kommer han förlora med stora siffror.

Nåja, igår plantera vi lite blommor i blomlådorna, pelargoner minnsan, måste ju fortsätta i pensionärsstil nu när jag har börjat med den. Ungarna har varit ute och lekt i massor. Dom är helt slut på kvällarna, jag med för den delen.


Igår var vi även i stora lekparken, jag , Elsa, Sixten, min syster och systerson. Det var riktigt skoj att se hur dom for fram alla tre. Det avbrots dock rätt snabbt när det började spöregna. Men det var nog alldeles lagom för Sixten var nästan galen bland alla klätterställningar och gjorde akrobatiska övningar i varenda stege så det stod härliga till. Nu kunde jag ju skylla på regnet innan någon olycka skedde.

Fortsättningen av helgen så ska vi,,,,,vara ute ännu mera!!!!

Over and out!

Bruten handled.

Eftersom barnvakten brutit handleden och väntade samtal från sjukhuset och den andra barnvakten måste ta hand om den tidigare nämnda så fick Harry följa med till ögondoktorn igår med Sixten. Och det gick bra! Tog "storvagnen" som har sele i och även en massa leksaker med För på ögon finns inte en enda pryl att leka med förutom landstingsnytt vilket kanske inte är så intressant för en 2,5 åring och en ettåring. Enda gången Harry tröttnade ur var när Sixten satt i mitt knä och läkaren tittade i hans ögon. Då åkte mutvapnet, Mariekex fram och sen blev Harry tyst och nöjd. Och Sixten skötte sig utmärkt! Dr fick titta och han hade lapp för ögat och pekade på symboler. Hornhinnan såg fin ut och det har altså inte blivit några ärr ännu. Skönt!!!! För har man väl fått dom där ärren så är det kört, det gör ont nar ögat blir lite torrt och är mycket lättare att dra på sig inflammationer och infektioner. Bra om både Elsa och Sixten får slippa det i några år till.

Idag är Sixten på dagis. Dom går eg mån, tis, torsdag 9-14 men eftersom det blir så mycket avbrott för Sixten med sjukhusbesök och röda dagar så tyckte personalen att han fick komma idag. Det var deras förslag, för dom vill så gärna att Sixten ska trivas och få in rutinerna med dagis, Superbra personal måste jag säga! All heder åt dom.

Elsa sitter och ritar lite och väntar på fikat, vilket hon gör nästan direkt när hon kommer upp. Den ungen älskar att fika, tydligen enligt barnvakten med den brutna handleden gjorde jag detsamma i hennes ålder. Vi är väldigt lika både till sätt och utseende (det sistnämnda är det andra som säger, inte jag) Jag hade "bomullstussar" till tänder och fjantade mig när det var lite tuggmotstånd i maten, Elsa är likadan. Vi älskar som sagt var att fika, och hellst ute!. Vi är exakt lika klumpiga och osmidiga. Viga som ett kassaskåp skulle man kunna säga. Vi är lika vimsiga. Ja det är mycket vi är lika på. Konstigt hur det kan bli. Bara en sak som skiljer oss åt än så länge och det är osten! JAg är tokig i ost men hon "hatar" det. Nåja det kanske kommer med åldern, vi får hoppas det.

Ikväll tänkte jag att vi i familjen skulle vara lite "normala" sådär som alla andra. La nyss köttet i marinad och till det blir potatisgratäng. Det hela skall avnjutas till ett glas rödvin! Japp ni läste rätt, jag tänkte nämligen slå på stort och besöka affären med gröna skylten och införskaffa lite hederligt rötjut! Men ingen baginbagbox för halv sex imorgon bitti är jag övertygad om att nån av småpojkarna vill upp.

Nu ska vi äntligen fika!!!!

Over and out!

Gräsmattefascist eller vad man nu ska kalla det.

Jajamen det är jag det! Jag vill ha en perfekt gräsmatta, nästan som en golfgreen.(eller vad det nu heter på golfspråk, jag menar den delen av golfbanan som är som kortast och mest välskött) Jag vill så gärna ha den perfekta gräsmattan men så blir det aldrig. Igår var det premiärtur med klipparen. Och mannen hade letat på en dunk med bensin. (som vanligt så snor han jämnt min gräsklipparbensin till sina bilar!!) Jag och Elsa körde igång. Hon med sin plastklippare och rosa hörselskydd och jag med min gula Stiga och peltorlurar! (för dom som inte vet vad peltorlurar är så är det hörsleskydd med radio i, kan vara en av världens bästa uppfinningar)

Vi hann med halva gräsmattan innan det var dags att gå in och käka, sedan bada, smörja och allt det där. Och inte blev den perfekt heller....Det finns liksom ingen tid för finlir nrä man har småbarn. Det är bara att köra på så man blir färdig. Man börjar ju dock fundera på hur man kommer bli som pensionär (eller när ungarna blivit tillräckligt stora så man slipper passa hela tiden), kommer man bli en sån där som går och spatserar och drar upp maskrosor hela tiden? Eller tvättar bilen varannan dag? Eller kommer det gå så långt att jag kanske tom går med sax vid rabattkanterna? Huvaligen, hemska tanke!

Att jag "gillar" att klippa gräsmattan är nog den enkla förklaringen att det är då jag får min "egentid". Ett uttryck jag ALDRIG använt innan jag fick barn. Andra exempel på egentid är när mannen tar ungarna så jag kan städa! Har aldrig tyckt om att städa men nu tycker jag (ibland skall tilläggas) att det kan vara riktigt rogivande!
Vid såna tillfällen som denna "egentid" infaller så börjar jag fundera på vad sjuttsingen jag gjorde med tiden innan barnen. Då hette dessa saker måsten och var av ont blod att göra.
Fast det är klart då jobbade jag mer än 100% och tränade fotboll minst 2 ggr i veckan och inte att förglömma så eldade jag hela vintrarna!

Nu slipper jag eldningen och fotbollen hinns inte med. Och tur är väl det för nu har jag ju 3 små underbara småmänniskor att ta hand om istället. För fy bubblan vad tråkigt livet skulle vara utan dom!

Over and out!

Iväglurad!

Lurade nyss iväg maken på lite handling, och med sig fick han även Elsa och Sixten. Harry sover lite efter att ha vaknat 5.30 imorse och kvällsmaten står redan färdig i grytan och småputtrar lite. Härligt efftektiv redan innan kl är 11!

Idag är det möte i byn som står på agendan. Och här ska vi vara. Lite därför maken blev iväglurad till stan för att införskaffa fikabröd. Har ingen lust att baka och tycker det är skittråkigt. Så varför hålla på med det när man kan köpa färdigt.

Annars händer det inte så mycket. Harry har fått en till tand och har nu 7 st. Lite feber har han också men om det är av tanden eller inte låter jag vara osagt. HAn fick ju sprutor i fredags också. Och han sa inte ett ljud! Inte en tår heller! Men han blängde lagom surt på BVC-tanterna.

Nehej man kanske skulle blaska av sig lite grann nu när man får vara ensam på toa, det händer inte så ofta annars.

Over and out!

Fredag,,,igen!

Jag kanske tjatar om det men fasen vad tiden går fort! Veckorna bara flyger fram, snart är det sommarlov. Och som vanligt har vi inte planerat någonting! Men i år ska vi iaf ut och testa campinglivet med husvagnen som införskaffades redan 2010. MEn av olika anledningar har vi inte hunnit testa den ännu. Jag vet inte om jag kommer tycka det är kul att vara "instängd" på en ytterst minimal yta med 3 pratglada och rörliga barn. Å andra sidan så hänger dom ju en i byxbenen när man är hemma ändå. Spelar nog ingen roll hur stort hus man skaffar sig. Dom är liksom där jag är ändå.

Idag står det BVC besök på agendan. Harry ska få sin 1-års vaccination. När han skulle få den så var han ju alldeles för sjuk. Jag ser inte fram emot att få hålla i honom när dom ger honom sprutorna. Det skär i hjärtat när dom blir så ledsna. Håller tummarna för att han inte ska bli för dålig efteråt.

Halva maj snart avklarat och hittills 2 terminssamtal och ett besök hos audionom (för min egen del) också avklarat. "Bara" dammsugning av Elsas öron,ögonbesök för Sixten i Västerås, hudbesök i Uppsala med mig och Sixten kvar. Puhhh, det kostar på att ha en "diagnos". Jag ser iaf fram emot Uppsala besöket. Både för min egen del och självklart Sixtens. Hoppas att dom kan hjälpa oss med hans envisa bölder i öronen. Eftersom egentligen varken Uppsala eller Västerås vill ha någonting med det hela att göra så vore det ju skönt om man fick hjälp någonstans. För bra mår han inte av det, feber var och varannan vecka av det och så gör det ju ont. Dessutom så tycker jag det ser ut som om bölderna "kryper" in i örat, och då blir jag ju rädd att det ska bli fistelgångar till hjärnan. Och det är INTE bra. För min egen del hoppas jag att den där laseroperationen som dom pratat om i Uppsala blir av, vi får se vad läkaren säger om mina problem. Hellst så fort som möjligt så jag kan klara av vardagen igen. Lite besvärligt just nu. Och jag vill vara en glad och snäll mamma (även människa) och inte lättirriterad och elak.

Det känns iaf bra att höra av dagispersonalen att man har glada, snälla barn som är otroligt nyfikna på allt. Och att dom är väldigt empatiska. Nånting har jag lyckats med då iallafalll!

För det är inte lätt att vara barn/ugndom idagens samhälle. Det är så hårt och kallt. Och värre blir det. Och ja jag skyller mycket på den nya tekniken och att många av dagens föräldrar är så självupptagna. Det ska förverkligas sig själv en hitan och ditan men man glömmer bort barnen.

Nu ska vi tvätta bort lite färg från fingrarna sen blir det förmiddags kaffe! (Japp vi är som pensionärer, kaffe vid 9.30 och 15.00 varje dag!)

Over and out!

Ont-dag!

Idag är det en sån där ont-som-fasen-dag! Så i med piller och på´t igen bara. Okej, tar det lite lugnare än vanligt om sanningen ska fram. Dumt att få för ont så man blir grinig och elak.

Om ni vill ha en utmaning i livet så har jag den bästa åt er. Försök städa badrummet med en livlig ettåring runt benen, eller försök plocka och städa över huvudtaget med denna lilla ettåring. Han är tamejtusan överallt när jag försöker få fixa lite. Gav upp städandet i badrummet när han kom släpandes på underredet till duschkabinen. Det kändes som om att det inte var läge för en ommöblering. Men utmaningar är han bra på att ge mig, buspojken Harry som alltid har den där busglimten i ögat!

Opps! Nu klättrar han in i tvättmaskinen! Dags att hänga tvätt alltså!

Over and out

Det här med facebook...

Är en väldigt lustig företelse vi människor har kommit på. Att uppdatera sin status verkar vara livsnödvändig för många. Självklart har jag tillräckligt mycket självaktning och tillhör inte den skaran. Men erkänner mer än villigt att jag "hänger" rätt mycket på fb. Nästintill ofrivilligt nu för tiden. Men det tror jag beror på min lathet att jag inte vill göra en massa måsten så då "hänger" jag lite framför datorn istället. (observera att dessa tillfällen är när barn sover och det är alldeles tyst i huset.)
Det som gör mig irriterad och stundom riktigt förbannad när det gäller fb är dessa människor som är på fb dygnet runt och det enda dom skriver  om är hur värdelöst och kasst dom mår. Och hur jävla synd det är om dom.
Dessa människor gör inget annat än gnäller på allt och alla, det är regeringens fel att dom inte har jobb.
Men hallå vill jag säga då till dessa personer, du närmar dig 40 och har för fan inte haft ett riktigt jobb i hela ditt liv! För jag räknar inte arbetsträning, lönebidrag och liknande vid ett jobb. Där kan du komma och gå lite som du vill.
Det klagas på att det är såååå jobbigt med barnen.
Hallå igen! Du har skaffat dig dom alldeles själv, nu får DU ta ansvar för dom. Och om du tyckte det var jobbigt med 1 varför skaffade du ett till?!

Dessa människor som klagar så här mycket på dittan och dattan. (kroppsliga besvär, andra människor, regeringen och att dom inte har några "vänner") är i mina ögon på snudd till förståndshandikappade. För om man är så jävla egocentrisk när man levt i stort sett halva sitt liv och dessutom har barn så står det inte riktigt till i huvudet.
(här kommer min ide om licens på att skaffa barn igen)

Jag vill bara skrika åt dessa människor att väx upp för fan! Livet är tungt ibland men oftast är det bra, det blir vad man gör det till!

Jag behöver inte höra allt elände de skriver om, oftast bläddrar jag förbi eller tar helt enkelt bort personen från min fblista. På fb vill jag bara se glada, roliga saker. Som en liten enekdot om vad ett barn kan ha sagt (för dom kläcker ur sig mycket skoj).

Jag undrar hur det ska gå för de barn som har dessa negativa egocentriska föräldrar som hänger framför datorn hela tiden och kräks galla över allt och alla. Pratar dom ens med sina barn eller är dom bara uppvisningsgrejer som man skryter om att man har, som en bil?


Nu har jag klagat klart iaf, nu ska jag laga mat till mina underbara barn och njuta av livet så mycket det går!
Även om det är tungt även för mig ibland så är det positiva och "braiga" i livet det som gör att man vill och orkar.
Fånga dagen! Nu! inte imorgon. OCh sluta ånka över skitsaker!

Over and out!

Dagens outfit för dom små!

Elsa (snart 4 år) har en härlig blåklocka på sitt högra öga. Påminner lite om en boxare faktiskt

Sixten (2.5 år) har en stor fin bula mitt i pannan med ett sött litet skrapmärke på. Påminner om en enhörning

Harry (1 år) har ett elegant rutmönster i pannan (efter vardagsrumsmattan). Påminner om en tesil.

Men alla är glada och lika busiga som vanligt!
Det är härligt med livliga barn....så länge man slipper ringa ambulansen!


Tack och Hej för nu säger Boxarn, Enhörningen och Tesilen!

Klämdag!

Blev det tydligen idag, och inte den av den roliga sorten. Det började lite fint att Elsa klämde fingret i tvättmaskinen. Stora tårar men gick over med lite frystejp (här används just frystejp som plåster). Några minuter senare var det Sixtens tur att klämma sig, i badrumsskåpet. Ännu större tårar men gick även det över med lite frystejp.

Sen i fredags har vi varit ute nästan hela tiden. Bara varit inne för lite mat och sovning (Sixten blir så himla trött vid lunchtid så det är ingen ide att försöka få honom att vara vaken) Vi har lekt en massa, cyklat, hoppat studsmatta och en dag fick jag muta efter maten att det skulle få åkas mototcykel (fyrhjuling) med pappa för att dom skulle gå ut igen. Är inte det syrechock så säg! Vi har även hunnit med lite trädgårdsgöra. Och blir lika förvånad varje gång jag gör något sådant (som att rensa rabatten, ta bort maskrosor och gräs från stenplattorna osv) att jag tycker det är kul och rogivande! Hallå vad är det som har hänt med Ylva? Jag har ju ALDRIG gillat sånt förut! Ännu ett bevis på att jag börjar bli gammal.....

Nu när det börjar bli grönt på alla gräsmattor spritter det så där i benen igen, som det gör varje vår. Jag vill spela fotboll igen! Fasen vad jag saknar det! Att få göra en sån där schysst brytning eller få till en Martin Dahlin nick mot mål eller vinna en spingduell mot någon flicksnärta. Att få kämpa sådär så man nästan spyr men tycker det är helt underbart ändå. Och efter träning lyssna på småtjejerna när dom snackar om lärare som man själv har haft (oftast ingår då frasen att någon är dum i huvudet!) att få slänga lite käft med tränarna. Jag saknar det väldigt mycket.  Och skulle det ha funnits något "tant"lag i trakten hade jag nog kört igång igen.

Testa mig själv häromdagen förresten om mina magmuskler hade brustit eller blivit för uttäjnda av allt barnafödande. Min ömma moder hade nästan övertygat mig om att så var fallet för det var tydligen ett tvprogram om just detta förra veckan. Den damen ifråga hade blivit avrådd (det var tom farligt!) att göra situps med detta problem (som kallas DR har jag googlat fram) Va bra tänkte jag, då finns det ju en medicinsk förklaring till varför magen ser ut som den gör och att jag inte får träna. Två flugor i en smäll liksom. Bara ett aber med detta att om man vill fixa till magen så är det operation som du bekostar själv för minst 75 0000 som gäller. Efter noga övervägande så inser jag att det är en världelös investering. Den ökar inte i värde, snarare sjunker, du får inte ens tillbaka det du investerade, och du måste nog hålla investeringen i trim. (läs du måste sluta äta goda saker, kanske tom "banta") Så nej det inget för mig. Det är jag för snål för!
Hur som helst så testa jag mig själv. Men inte fan har mina magmuskler gått isär tillräckligt! Hittade även övningar man skulle göra för dom inre magmusklerna. Det var nått om att magen var som en hiss med olika vångingar och man skulle spänna vid våning 5......Jag har bara 1 våning! Så där sket sig den övningen.

Nej magen är som den är. Jag får skylla på att jag har fött en massa barn och det ska väl synas! (vi kör på den ursäkten va, den låter iaf bra)

Maj månad blir en såndär "klump"månad. Det är sjukhusbesök,utvecklingssamtal, möten och fan och hans moster! Sen fyller maken "jämnt" också och ja just det ja bröllopsdag var det också.
Bara att bryta ihop och gå vidare.  Det ordnar sig nog med det. Tur att mina föräldrar kan ställa upp som barnvakt när jag behöver deras hjälp. Annars vette tusan hur det skulle gå ihop.

Nej nu har jag suttit alldeles för länge och svamlat så ta tag i dagens måsten....ska bara dricka kaffe först.....och kanske slösurfa lite......och kanske sätta mig i solen en stund....eller ja vi får se om jag gör något överhuvud taget. Det man inte gör idag kan man göra en helt annan dag och ingen lider utav det!

Over and out!

Ber om ursäkt!

Bloggen ber om ursäkt att det inte skrivs något. Vi har fullt upp med att vara ute och syrechocka oss. Bli bruna (läs spräckliga) och bara njuta av solen! Då det hotas med snö redan nu imorgon och kallare igen.

Återkommer när det tråkiga vädret har anlänt.

Over and out!

RSS 2.0