Gott Nytt År!

Passar på att önska alla där ute ett gott nytt år! Här hemma blir det lugnt, som vanligt. Ungarna ska nog få vara uppe så länge som möjligt, rekordet dom har är kvart över nio!!!
Klassikern Grevinnan och betjänten blir det också. Sen har vi bunkrat med lite serier som vi inte hunnit titta på.
Blir nog bra!
Vi kanske t o m orkar vara uppe till 12 i år!!!

Gott nytt slut och ett fantastiskt önskar jag er alla!!!

Politikerkaoset del 2

Nämen jaha nej då blev det inget extraval då, snopet. Jag som skulle ta reda på vad partierna verkligen ville, noga den här gången. Och vad fint namn överenskommelsen fick, decemberöverenskommelsen.....massor med ord flimrar förbi i min numera tokröriga hjärna som Versaillefreden, Monroedoktrinen, Freden i Brömsebro, kristallnatten, slaget i Poltava, Dimman i Lutzen, Kyotoavtalet etc. Viktiga saker får viktiga namn så decemberöverenskommelsen känns helt rätt! Eller?
Nej skulle inte tro att denna deal platsar bland de jag nyss nämnde!

Personligen tycker jag att detta är ett enormt intrång på den demokratin man så stolt påstår sig ha. Hur kan det vara en demokrati när man ändrar reglerna bäst man vill bara det gagnar en själv i detta just nu? Visst håller med om att extraval inte var att föredra MEN då kanske kan man ju tycka man inte (läs Herr Statsminister) inte vara så förbannat snabb med att utlysa att det skulle bli extraval!
Fast å andra sidan sa ju nyss nämnda man att han skulle avgå om sossarnas budget inte blev framröstad....Och det gjorde han ju! INTE! Samma man hotade med att OM nu alliansens budget skulle bli den som vann omröstningen och han inte tänkte avgå DÅ minsann skulle det bli extraval. Det blev det inte!
Nej jag blir bara så trött på denna "dköpslåförattgagnadigsjälvsåjävlamycketsomdetgår-politik! Från alla håll och kanter! Ingen nämnd ingen glömd!

Over and out!

Allt inskickat o klart!

Just i detta nu, klockan 19. 45 ungefär den 23/12 2014 fick även jag jullov. Nu är rapporten för LIA, engelska sammanfattningen och Hemtentan i Personligt Ledarskap (som visserligen inte skulle vara inne förrän den 30 januari) inskickat och klart! Jag känner mig nöjd och snart även lite tom, det blir alltid så efter att jag skrivit mycket.
Så nu ska här njutas fram till den 7:e januari med hela högen till familj!

God Jul och Gott Nytt År!!!!

Politikkaoset del 1

Jag är en åskådare av det politiska kaoset som råder i landet. Jag ser stilla på hur det smutskastas åt alla håll. Följer debatter på tv, radio och internet. Förundras över hur låg nivån kan bli. Vuxna människor som agerar som två 3-åringar som bråkar över samma bil på dagis.

Jag röstar, det gör jag för det ska man ju göra för att påverka....eller hur är det med det där egentligen?
För hur mycket påverkar den lilla människan idag egentligen? På alla nivåer inom politikens värld går det ju bara ut på att sko sig själva och dess parti man företräder. Oavsett färg eller ideologi. Eller förresten ideologi existerar knappast längre. Förr kunde man säga att socialdemokraterna var ett verkligt arbetarparti men det skulle jag knappast beskylla dom för nu.
Moderaterna var sanna kapitalistsvin som hette von eller af , men det stämmer inte heller längre då dom är nya nu förtiden och gick till val sist med skola och omsorg som sina största frågor.
Centern som alltid i folkmun hetat bondepartiet men som idag vill vara så moderna deras partiprogram knappast i´hinner torka i pressen innan de trycker nya och ångrar sig.
Vänstern som alltid har stått på det svagas sida och skrikit sig hesa på barrikaderna för ett rättvisare samhälle. Men idag är rösterna så tysta så ingen vill ens bilda regering med dom.
Folkpartiet som har samma fråga varje val och tid där emellan, skolan, men som aldrig får till riktigt vad dom verkligen vill med just den frågan, förutom att vara ett mini-USA.
Miljöpartiet som vill verka lite bättra än alla andra på grund av sin miljöfråga, men som bara verkar funka om man bor mitt i smeten i storstan.
Kristdemokraterna som liksom bara hänger med för att dom tillhör alliansen och lite då och då får nån kändis att göra reklam för dom.
Och sist men inte minst Sverigedemokraterna som gjorde intåg på den politiska arenan med hela 13%. Där iallafall jag drar starka paralleller till Ny demokrati's sejour i riksdagen-

Vad vill alla dessa partier egentligen? DET skulle jag vilja veta. Och inte genom partiprogram eller skeva löften inför val. Alltså på riktigt!

Om jag får reda på det innan den 22:a mars då vet jag vad jag ska rösta på. Men troligtvis så ökar bara pajkastningen och urusla uttalanden av de "folkvalda"

Over and out!.

En sån där dag

Idag blir det nog en sån där dag, ni vet en sån där dag när alt går på tok. Vaknade som vanligt precis före klockan ringde. (Den där klockan vet jag faktiskt inte ens hur den låter!) Några minuter för 6,(gahhha innan barnen stod klockan på 5 och snoozzade i nästan 2 timmar för att jag öht skulle komma upp!) hör jag resten av familjen snarka.
Går upp, gör iordning mig (vilket är ungefär samma som innan barn, 3-7 minuter!) packar väskan och pussar alla hej då!
I bilen får jag ett sms från min ömma make
"Nu har du min messmörsmacka med dig. Smaklig frukost. Kram!

Gahhhhaaaa är det något jag verkligen INTE gillar i matväg är det just messmör.

Den ömma maken ville tydligen ha messmörsmacka så mycket så han kom till jobbet (praktikplatsen) för att ett mackbyte.

Bra tyckte jag, och sen kunde ju tokdagen ha slutat bra,,,,,,men nej då passade jag på att ha sönder gylfen på brallorna! Tjohoo va bra, och inget att laga med. Endast lite tejp som jag försöker få ihop det värsta draget med. Till saken hör att jag har baggyjeans och just placeringen av gylfen syns mycket tydligt.
Detta hände innan kl 10....vi får se hur den här dagen utvecklar sig...

Over and out!

Sixten 5 år!

Idag blir han 5 år min lilla krångeltomte! Som jag hade längtat efter honom.Den alldeles lilla perfekta människan som äntligen kom ut en vintrig decemberdag för 5 år sedan. Jag är så tacksam att just han blev min lilla kille! Denna lilla tandlösa filur som har tappat 2 tänder redan, lika många som storasyster och som har många funderingar kring livet. Som den där överbeskyddande storebrodern åt Harry och lillebrodern åt Elsa. Jag vet att om någon utav dom skulle råka illa ut kommer Sixten i ett jehuj och räddar dom!
Grattis Sixten!

RSS 2.0