Fredagsmysssssss!

Japp sånt blir det idag!! Hemmagjord pizza skall göras sen blir det gott och blandat och allmänt svull resten av kvällen. Hoppas mor och far kommer hem från Åland snart så jag kan få mina hårda karameller! 11 dagar utan rökning sätter sina spår, jag måste ha karamellerna asap!!!! Jag menar har ju ändå rökt i 21 år så lite abstinens får man ha.

Nu skall det bakas pizza!!!!

OVer and out

Kämpa kämpa!

Tänker inte gå in på detaljer hur den vedervärdiga magsjukan gick till men kommer att ta upp den lite grann i detta inlägg i varje fall, för den har haft och har fortfarande efterdyningar.
För det första så var den en snabb, effektiv bantningsmetod, dock ingen jag rekommenderar för precis 2 timmar efter tillfrisknande så var "gravidmagen" tillbaka. Tack för det liksom, här har man lidit i onödan!
För det andra så har jag inte rökt på över 1,5 veckor nu! Och det är ju bra, eller hur! Om man ska se något litet negativt med det är att mitt humör inte är att leka med. Tänder till på 2 sekunder! Så både man och barn tassar nästan på tå för min skull. Den första tiden är värst och jag försöker tänka mig för.
Egentligen var jag sjukskriven veckan ut, men känner mig hyfsat bra och mannen har tokmycket att göra på jobbet så det får gå ändå. Känns som om jag varit sjukskriven hela sommaren och när jag tänker efter så har jag ju för fasen varit det! JAg har ALDRIG sett mig själv som vek eller klen men efter denna sommar så kanske man ska revidera sin syn. Fast här kommer ju det rökfria livet in i gen, -För man får ju bättre immunförsvar som rökfri och borde då bli friskare och starkare. Svårast är det när man är helt själv, dom stora på dagis och Harry sover. Får väl börja putsa silver eller nått. Eller förresten kan bli problem med det eftersom det inte finns i detta hus. BLir till att städa istället då!
Kör igång redan nu med att tvätta fönstren. Med maskin är det faktiskt riktigt roligt!

Over and out!

Jag lever!

Vilken pärs det har varit sen den 20e augusti. Åkte på nån vedervärdig magsjuka dör jag inte fick behålla nånting. Låg i en vecka men på fredagen sa min man att nu åker vi till akuten. Efter 7 dropp påsar och antibiotikum så är jag nu hemma igen, Nu pågår operation återhämtning!

Over and out

Finkultur minsann!

För att lära ungarna att det finns andra, mer finkulturella artister än det där tjafset med Justin Bieber och Hannah Montana och allt vad dom heter så sjungs det för fulla muggar här på följande storslagna artister:
Jussi Björling
Zarah Leander
Harry Brandelius

Nästa finkulturella gäng kommer vara en lite yngre generation som
LAsse Berghagen
Siv Malmkvist även hennes tyska repertoar)
LillBabs

Man måste ju göra vad man kan för barnens utbildning!

OVer and out!

Det där med hjärnan när man är trött

Imorse vaknade jag av en sjungande Sixten bredvid mig. När alla pojkar i sovrummet gått upp stryker maken mig på kinden och då vet jag att det är min tur att dra sig upp ur sängen.
Makar mig ut till vardagsrummet för att dra på mig kortbyxorna. Märker inte ens att det är makens byxor jag drar på mig, inte förrän jag knäpper knappen. OCh det märkligaste är väl att jag hinner då tänka "att oj vad jag har gått ner i vikt inatt"!

Nu händer det ju inte så snabbt, tyvärr. Och den här sommaren har jag struntat fullständigt i vad jag stoppat i mig. Kan väl erkänna att det slunkit ner en och annan (arbets)öl och något glas vin. Ville bara känna mig lite "normal", och va som en vanlig familj som grillar lite och dricker rose´vin! Det märks ju iofs nu på magmåttet men det var det värt! Så nu när hösten börjar närma sig blir det inte lika mycket svull längre. För hela tiden har jag sagt, i höst då ska vi börja leva ett "nytt mer hälsosamt liv" Vet ju hur jag är så det är ingen ide att gå ut för hårt för då tröttnar jag direkt. Blir lite lugn start på det hela. Har ju kört igång denna vecka med endast hemlagad mat!

Som tydligen var så bra för Elsa sa vid matbordet häromdagen
- Mamma du är jätteduktig på att laga god mat!
Det värmde i en gammal moders hjärta, särskilt för en som inte alls tycker om att laga mat. Samma dotter nämnde i nästa mening
- Gurka ÄR grönsaker!
Undrar var hon kan ha hört den diskussionen om grönsaker kontra gurka.....;)

Nu blir det förmiddagskaffe! Och endast kaffe, inte någon kaka, eller kanske bara ett litet kex då,,,,ja jag vet det där med självdisciplin existerar inte så mycket hos mig.

Over and out!

Allt och inget!

Vad har vi pysslat med i sommar kan man undra?! Det enkla svaret är INGENTING! Någon semester kom vi inte iväg på. Hade liksom ingen större lust när armen inte funkade som den skulle och det var sjukhusbesök nästan varje vecka. Husvagnen som jag trodde vi skulle prova på i år stod som fastvuxen på garageuppfarten. Den rullade inte en meter! Däremot så sov jag och dom stora ungarna i den 2 ggr. Och jag blev lika ledbruten varje gång. Fy fan säger jag bara. Det hela slutade med att vi la ut den blocket och precis när vi hade gett upp hoppet om att nån skulle vilja köpa den så fick vi den såld. Så nu är åbäket borta! Om det mot all förmodan skulle bli någon husvagn igen i denna familj så ska den inte vara typ 30 år gammal, skitsamma hur fin den må vara för dynorna i den var med ett milt ord för jävliga!
Ungarna sörjer dock den plåtlådan och tjatar om att pappa ska köpa inte bara en utan två nya husvagnar, en blå till Sixten och en rosa till Elsa....

Fastän vi inte kom iväg på någon semester så har vi försökt med lite dagsutflykter. En dag åkte vi tåg allihop. Det gillade ALLA. Men jag var glad över att vi bara åkte till Västerås, en halvtimme räckte precis.

Men egentligen så har det inte gjort någonting att vara hemma hela sommaren. ( som dock har lyst med sin frånvaro) För både Sixten och Harry är hemmagrisar av sig. Vi har myst och lekt och haft kul i byggnationen (lektorn-gung-rutschkanne-ställningen). OCh på kvällarna när ungarna har sovit har vi, pappan och jag, målat lite på huset, rensat rabatter och inte minst haft perlargonvård! Så summa sumarum så har sommaren trots allt varit bra! Det var ju sista sommaren som vi fick vara tillsammans så mycket och länge, för nästa sommar jobbar ju jag och alla ungar går på dagis.
Nu är det äntligen dags för lite förmiddagskaffe! För här är vi uppe med tuppen som går upp kl 6 varje morgon!

Over and out!

Jag lever ännu


Men bloggen har varit sjukskriven, haft semester, tråkigt och roligt. Inte haft tid helt enkelt. Kollar man runt lite i bloggvärlden verkar det vara ett rätt normalt förekommande beteende just sommartid.

När vi kommer in i vår vanliga lunk igen kommer säkert skrivlusten tillbaks och det kommer troligtvist att uppdateras mycket mer oftare än på sistone,Öhhh klara besked eller kanske inte....

Over and out!

RSS 2.0