Annorlunda dag!

Vi sitter och äter korvstroganoff och ris med diverse grönsaker. Pappan har beordrad övertid så jag är ensam med barnen vid bordet. Vi har det rätt bra, alla är på bra humör, alla äter och vi småpratar om hur morgondagens schema ser ut för alla.
Sixten har gympa i gympahallen och som han har längtat efter det.
Harry har premiär att gå till skogen med tillhörande matsäck med sin avdelning. Båda pojkarna är väldigt förväntansfulla med andra ord. Elsa undrar vad det står på hennes schema.
- Ingenting, säger jag.
- Jo det gör det säger hon. Imorgon är det en annorlunda dag har fröken sagt.
-Jasså. säger jag. VAd ska ni göra då?
- Vi ska till mostrarna hos treorna säger hon stolt!

Hmmm, det kan ju vara så att hon menar att de ska till deras faddrar som går i trean, kan kanske vara så. Fast å andra sidan så lät det mycket häftigare med mostrar!

Over and out!

Kärlek

Varje kväll nattar vi barnen i deras sängar. Jag går till pojkarna som ligger i sina sängar och ger dom en varsin kram och säger godnatt och jag älskar dig/tycker om dig till dom. Sixten 4,5 år måste varje kväll (om han är på det humöret vill säga) även berätta för mig hur mycket han tycker om mig, följande sägs:

" Jag har kärlek till dig mamma! En hel bil med kärlek!"

Det finaste Sixten vet är fordon av alla de slag. Så då förstår ni hur bra det är med en hel bil med kärlek.(Om han vill förtydliga brukar han även tillägga vilkern sorts bil, som Touran tex som är just min bil och det bästaste man kan ha enligt Sixten! Och nej han är inte ett dugg påverkad av min åsikt) Under tidens gång har han gett mig kärlek i form av lastbilar, monstertruckar, motorcyklar, husvagnar och husbilar. Det börjar bli lite svårt för honom att komma på fler rullande fordon. Vid köksbordet igår överöstes han av kärlekskänslor igen och sa:

"Jag har kärlek till dig mamma!" Som vanligt väntade jag mig förklaringen om hur mycket på ett rullande fordon när han yttrade detta:

" En massa träd!! Med ekorrar i!!

Ja vad säger man! Är det något djur som är kärleksfullt så är det väl ekorrar va!!

Over and out


Och dagarna går...

Livet har sin gilla gång och jag hinner inte riktigt med allt jag vill. Tycker illa om all den där obalansen som vägrar ge med sig. Men får försöka acceptera att det är så här livet är.

Skolan har kört igång, jag är på g. Kul och berikande för framförallt knoppen. Företagsekonomi är den ena kursen, mycket som skall i på kort tid. Den andra kursen som kört igång är styr och reglerteknik i teorin. Ännu mer som skall in på fabulöst kort tid.

Har börjat träna igen också! Japp ni läste rätt. Jag har väl en begynnande 40-årskris eller så har jag helt enkelt fått nog av min oerhört dåliga form jag befinner mig pga den envisa latheten jag tyvärr besitter i kombo med dålig karaktär. Men en träningsfanatiker skulle nog fnysa åt min träning och mena på att det mest är social träning. Jag har börjat spela fotboll ihop med de gamla lagkamraterna från förr och vi ligger ungefär på samma usla nivå allihop. Passar mig utmärkt. Kul är det! Och bra för kroppen.

Det finns numera en stor skoltjej i det här huset också. Som hon längtade i somras att få börja skolan. Än så länge har dom inte börjat med några skolgrejer men hon tycker det är roligt ändå.

Lillkillen Harry har börjat på storavdelning och vips så har jag bara stora barn. Fast Harry vill ha en tjejbebis säger han. Som man kan plocka ut från bebisluckan som sitter på sidan av magen. Och om det är så smidigt kan jag mycket väl tänka mig en liten tjejbebis!

Over and out!

Skogsbranden!

Det brinner! Runt knuten känns det som. Fågelvägen är det inte långt ifrån mitt hem. Har följt branden i alla medier sedan den startade, och vissa är mindre bra än andra. Hur som helst så är detta mycket obehagligt och jag har svårt att inte visa min oro inför barnen. Det BÖR inte vara någon fara för just oss men hur säker kan man vara på det när elden kan hoppa över en hel sjö!
Nej det här är något så stort och hemskt så det är svårt att greppa situationen. Naturkatastrofer ( om än skapad av människan i detta fall) är oftast just ofattbara, och förbannat svåra att förstå.
Jag hoppas som alla andra på Regn i massor, franska mirakelplan, fantastiska människor som bekämpar elden och att italienarna får arslet ur nån gång och skickar sina plan.

Iver and out!

RSS 2.0