Lägger nog ned det här...

med skrivandet, för det blir inte alls som jag hade tänkt mig. På kvällarna när jag ligger och försöker somna har jag världens inlägg i huvudet, men när det skall plitas ner så finns ingen tid, jag hittar inte orden och alt blir bara fel. När jag har som störst behov av att skriva är ju just när jag inte är så glad och då blir detta mest som ett gnällplank för den som läser. Just nu mår jag inte alls bra, varken fysiskt eller psykiskt ( om man nu får erkänna det öppet, verkar ju vara så att man ska vara så himla duktig och bäst på allt jämnt) Jag erkänner iaf för både mig själv och andra att jag just nu känner mig ledsen, avundsjuk, förtvivlad, otacksam osv osv. Vi får se om jag hittar tillbaks till det roliga skrivandet igen eller om detta är det sista ni läser av mig...


Over and out!

magsjuka

här är vi magsjuka, jag har den värsta varianten. börjar lite smått återkomma till  verkligheten men  detta kommer ta tid. Usch nu blev jag alldeles slut av att skriva.....

Over and out

Mindre bitter!

Känner mig mindre bitter,cynisk, elak, avundsjuk, hellt enkelt på bättre humör idag än igår. (trots att bölden gör ännu ondare idag, men Sixtens ser bättre ut) Så idag kanske jag ska göra ett försök till att handla lite och fika på stan med alla ungarna. Om det passar tidsmässigt med alla sovningar och ätningar. Så pass positiv känner jag mig idag! Vi måste ju fira att Elsa och jag har namnsdag! Det finns alltid något att fira.

Over and out!

Det var då själva faaaan!

Nu är jag trött på att vara jag! Vill vara nån annan, med funktionibel kropp! Nu har även jag fått en böld i örat. Förstår verkligen ungarna när dom har det för man blir irriterad, arg, besviken på att ha dessa skitbölder i öronen. För ont gör det. Och alltihop pga denna helvetiska hudåkomma! Den som jag knappt brytt mig om under hela min livstid är nu som ett stort jävla aber hela tiden. För det går ju inte att komma ifrån att det är pga mig ungarna mår som dom mår. Så om dom orkar igenom denna barndom med humöret uppe ska jag förvarna vad som kan hända dom efter 30. För då raserar hela kroppen, och det går fort när det väl har börjat. Bara väntar på att det ska hittas något "fel" på Harry också så vi får ännu en sjukvårdsinstans att åka till. Men jag blir inte klok på sjukvården, för när man vill och och behöver hjälp får man ingen ( som tex det här med bölderna så är det ingen av alla mottagningar vi har varit i kontakt med som vill ta i problemet, det försöker jag lösa själv med egenvård) och när man inte vill ha hjälp blir man påprackad en massa "expertis" som bara snackar en massa pedagogiskt tjafs!

Nu försöka muntra upp mig med att hänga 3:e maskinen tvätt för dagen. Ligger efter i hemmafrujobbet denna vecka. Men nån övertidsersättning får man inte ändå! Bara jobba och se glad ut! Morrrr!


Over and out!

No more Kalle Anka!

Nu så var det fixat! Nu hör jag inte längre Kalle Ankaröster när jag har hörapparaterna på. För alla lät lite som honom när dom pratade. Däremot så låter min egen röst lite skum nu, som om jag pratar med en burk på huvudet. Och sist jag kollade i spegeln så var det ingen burk där. Har haft dom på i några timmar i sträck i 2 dagar och har världens jävla öronvärk. Jag måste säga att jag tycker Elsa är hur duktig som helst som har sina så mycket som hon har. Hennes besök i tisdags på hörcentral i Västerås gick bra. Och även besöket i Uppsala gick bra. Men kan säga både det ena och det andra om logopeden och till viss del läkaren. Men det tar jag i ett senare inlägg, har varken tid eller ork till det nu. Mardrömsveckan börjar lida mot sitt slut och det har tagit på familjens krafter. Inte blir det bättre av att Sixten fått tillbaks bölden igen. Har dock fått hål på den så den värsta smärtan har försvunnit. Men han sover ju så dåligt när han får en sån.

Nu ska jag försöka leka lite med trollen innan det är dags att köra igång med kvällsmaten som idag blir färsk torskfile!

Over and out!

Alla hjärtans dag!

Är det idag. Men antikommersiell som jag är kommer detta INTE att firas! Tycker att det är ett påhitt från handeln som trugar på oss en massa fjantiga tygnallar och nån ros hit och dit. Och för att inte tala om hur upphaussat det blivit i skolan där det tydligen säljs blommor i skolans lokaler! För djävligt med tanke på hysterin om att bli poppis verkar allt mer angelägen för dagens barn och ungdomar. Däremot tycker jag inte att det är något fel att mannen kommer hem med en blomsterkvast så där helt apropå en vanlig vardag. Det känns mer i hjärtat. Eller ett par vänliga ord när man som mest behöver det. Så därför säger jag det här och nu: JAG ÅLSKAR DIG MICHAEL! du är min alldeles egna yppiga smörblomma som förgyller min tillvaro med en otroligt härlig lyster! Så då var det sagt.

Nu ska jag börja göra käk till Elsa och Harry, för snart ska vi iväg igen. Blir en väldigt tidig lunch idag, för kl 10 är det ju lite ovanligt att äta annars!

Over and out!

Mardrömsvecka del 2

Japp nu kör del 2 igång. Tisdag- Västerås med Elsa och Harry. Elsa ska justera sina snäckor och ev göra nytt hörselprov med apparaterna. Harry ska få göra hörseltest, antingen med OAE eller ljud och bild. Det beror lite på hur vaken och pigg han är. En knäpp tid är det vi ska vara där, 11.30! Precis i lunch tid så d3et blir till att käka redan 10.30 imorrn. Onsdag- Uppsala med Elsa. Harry och Sixten får vara med snälla mormor och morfar under tiden. Hoppas att det är sista gången vi behöver åka dit nu. Och träffa fjantlogopeden ska bli både intressant och upprörande. Denna gång tänker jag inte vara tyst iaf. Torsdag - Västerås och jag själv. Även jag ska trixa lite med apparaterna, har en hel del att justera med dom. Så nu är det mycket denna vecka. Maten är dessutom redan planerad så det ska flyta på så bra som möjligt. Nu håller jag bara tummarna att alla får vara friska annars skiter sig allting.

Hemma frusysslor på schemat!

OVer and out

En sådan otrolig kärlek

känner jag till mina barn som jag inte trodde var möjlig. Ibland kommer det till och med en tår när jag tittar på dom.Av någon underlig anledning så infaller detta tillstånd oftast när dom sover.......


Idag har Harry och jag varit på en liten utflykt efter lämning på dagis. Vi var nämligen iväg och fikade hos en kompis. Hon har en treåring och en sexmånaders bebis. Lite senare slöt en till kompis upp med sin tre månaders bebis. Verkligen trevligt att prata med andra vuxna över en kopp kaffe. Jag MÅSTE ta mig ur min lilla bubbla som jag lever i. Annars kommer jag nog inte funka normalt i sociala sammanhang snart. Visst är det trevligt att prata barn men jag måste ju för tusan kunna snacka om någonting annat. Annars så blir jag ju likadan som en sån där tant utan barn men med hundar som bara pratar om sina pälsdjur. Nej skärpning Ylva! Ut och va som folk och med folk!


Nu kallar dock dom eviga hemmafrusysslorna på mig,,,,dom tar ju aldrig slut!!!


Over and out!

Så var det dags igen....

för ännu en Sixten böld. Jag blir tokig på dessa förbaskade bölder! Som tur är hade denna gått sönder under natten. Hela örat var fullt av blod imorse. Så idag har Sixten fått duscha innan kl var 10.00! Dom gör ont dom där bölderna både han och Elsa får. Skinnet spänner och det sticker, kliar, svider och värker. Man kan jämföra med en finne och gångra 10000000 så får man samma känsla som dom två har när bölderna är som värst. Elsas har jag dock fått under kontroll känns det som för nu är det flera månader sen den blommade upp sist. MEn då fick vi ju en förklaring till senaste nätternas orolighet från Sixtens håll. Typiskt när han hade sovit i hela 2 nätter innan!!! Jaja det är bara att börja om men sovningsproceduren igen.

Besöket i Västerås på Hörcentralen med Sixten igår gick över all förväntan. Efter att audionomen visat hur man skulle göra med ringarna och pipet så fattade han galoppen och var jätteduktig. Men hörlurar ville han inte ha, nästan övertygad om att det var pga bölden som han tvärnekade. Hörselkurvan är snarlik Elsas så jag fattar inte varför dom hetsar henne så in i h-e! Det skall kontrolleras hitan och ditan, uttrycken låter som följande " Det är bråttom att Elsa använder apparaterna annars kan hon inte tillgodogöra sig språklig kommunikation." Hon bubblar ju som tusan! Visserligen har hon svårt för vissa ord men JAG som förälder känner ingen oro över hennes tal. Har jag aldrig gjort och kommer inte att göra någonsin. Hon kommer att fixa dom där orden sen, det kommer. Till och med audionomen tyckte det var lite konstigt över att man hetsar över Elsas hörsel men inte Sixtens. Honom skiter dom fullständigt i, vilket känns skönt för mig.

Nu fikadags!

Over and out!

Det var en lögn!!!

Det som "alla" sa är en lögn! "Det gör ingen skillnad på om man har tre ungar mot när man har två" Eller " En till gör ju inget när du redan har två" Rent förtal skulle jag kalla det. För man har ju bara 2 händer. När alla tre behöver tröst är det svårare med tre. När alla tre behöver hjälp med att klä på sig är det svårare med tre. När alla tre ska äta (och den största har fått för sig att hon har bomullstussar till tänder) och man ska mosa och värma och även fixa mat till sig själv är det svårare. När man ska handla mat med tre och en får gå bredvid, en står i kundvagnen (men vill också gå bredvid egentligen) och den minsta sitter i sätet på kundvagnen så är det svårare än med två ungar. Så är det bara! Iaf för när de är så tätt mellan dom.


Imorgon ska jag och Sixten iväg till hörcentralen för att försöka (obs läs verkligen FÖRSÖKA) göra sitt första hörselprov. Han vill inte ha apparaterna, och jag förstår honom. Hans är rätt tunga och dom "hoppar" av så fort han springer eller skuttar lite. Så jag hoppas att vi får nya lättare, såna som Elsa har. Efter tänkte jag att vi skulle mysa till det lite han och jag. Är så sällan jag får vara ensam med varje unge. Och Sixten och jag har nästan inte gjort någonting tillsammans. Så imorgon ska vi käka hambujaje på Mc Donalds. Självklart ska vi ta en plats där vi kan titta på bilarna som åker förbi också. Han älskar verkligen bilar, lastbilar och inte minst traktorer. Intressant med tanke på all genusforskning som görs där dom flesta verkar mena att det är miljön som gör att just pojkar gillar fordon av alla de slag medan flickor gilla dockor. Att det är omgivningen som formar barnen. Vi har inte gett varken Sixten eller Elsa pojk/flick saker. Och Harry är också tokig i bilar, han kör med dom på golvet precis som Sixten gör.


Nu ska jag förbereda lunch, middag och morgondagens middag för nu blir det lite av mardrömsveckor framöver. Med ett stort antal sjukhus besök och framför allt en klippning för mamman i huset!!!! Var i juli jag klippte mig sist och börjar bli liiiite svårt att se med luggen i ögonen. Andra brukar vara mellan två jobb, själv är jag mellan två frisyrer!


Over and out!

Kommentera gärna!!!

Min blogg är till för att läsas av andra, har inget lösenord som vissa skaffar för att "Oj då, andra människor som inte jag känner läser visst min blogg" Är det inte därför man har en? För att andra SKA läsa? Annars kan man ju faktiskt ägna sig åt hederlig dagboksskrivning med papper och penna! Fast det är klart, dagens yngre generation vet ju knappt hur man skriver för hand.....

Over and out

RSS 2.0